Полицията влиза под прикритие в църквите, КАТ с масирани акции

Ще има засилено присъствие на униформени по Великденските празници
Обновена: 5 апр 2018 08:10 | 5 апр 2018 07:10, Александър Попов
34
Полицията влиза под прикритие в църквите, КАТ с масирани акции
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Полицаи под прикритие ще дебнат за терористи в цървките за Великденските празници, както и за всякакви лица, които имат съмнително поведение. Служителите на реда ще влизат в храмовете като редови посетители, но ще наблюдават зорко всички хора, съобщава "Монитор".

Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите, униформени представители на Охранителна полиция ще извършват проверки.

"Те ще са за документи за самоличност и наличието на опасни предмети", обясни инспектор Асен Мичев от отдел "Охранителна полиция". До вчера са били проверени 118 църковни храма и параклиси.

Сериозен ресурс на полицията ще бъде впрегнат и следенето за джебчийски кражби.

Пред големите църкви ще бъдат създадени пунктове, през които няма да бъдат допускани граждани, употребили алкохол и дрога или носещи обемисти предмети.

Всички екипи на Пътна полиция в СДВР ще бъдат на улиците, както и моторизирани екипи, които ще подпомагат движението на превозните средства на територията на столицата, така и на входно-изходните пътища.

Сериозен ресурс е отделен и за пожарната безопасност, особено предвид последните случаи на произшествия, които нажежиха обществото. От пожарната вече са направили проверка на общо 1606 обекта, където ще се провеждат тържествени ритуали. Инспектирани са били дори и хижи и хотели, в които ще се настаняват гости и туристи. Равносметката от проверката е 446 констатурани нарушения в обектите. Те са били основно заради липсващи или неизправни пожарогасители, повредено осветление за евакуация и необозначени изходи.

КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще наблягат на проверките за алкохол и наркотици, както и за шофирането с превишена скорост.

"По отношение на безопасността по пътищата на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища, ще има екипи на "Пътна полиция", които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо", обясни главен инспектор Росен Рапчев.

Очаква се най-натоварени да бъдат автомагистралите "Струма", "Тракия", "Хемус", пътищата Е-79 към Кулата, София-Варна, Велико Търново-Русе, Варна-Добрич-Силистра, както и към големите курорти – зимни и летни.

Със заповед на АПИ, ще бъде спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 9 април, но за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
17
 
! Отговори
атеист преди 6 години
По добре да влезнат данъчните,че ака знаете покрай този празник как ще се нагушкат поповете... мале,мале!!!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Простопис"терористи в цървките"У нас колкото щеш.Членовете на БКП какви са?Навремето взривяваха църкви все пак.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та те попвете са още от едно време от ДС, за какво им е полиция?
5
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5И кое му е лудото? Не виждаш ли че по цял свят ислямистите правят атентати точно по време на най-светлите християнски празници - Коледа, Великден. Обекти на атака са именно местата, където се събират много хора, а храмовете са предпочитани. По-добре да проверяват, но да са спокойни хората, отколкото да не смееш да влезеш спокойно в църквата.
4
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За влизане в Църква само с лична карта и обиск на място. Луда работа.
3
1
 
10
 
! Отговори
Простопис преди 6 години
"терористи в цървките"
2
5
 
18
 
! Отговори
Коректен преди 6 години
Бях разбит, като чух изявление по телевизията на висш полицаи, че наглеците, неправилното паркирали по време на великденските празници ще бъдат помолени да не правят повече така!!!! А някои твърдят, че сме полицейска държава?????
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако нЕкой хвърли пиратка,мнозина ще напълнят гащите.