Полицията влиза под прикритие в църквите, КАТ с масирани акции

Ще има засилено присъствие на униформени по Великденските празници
Обновена: 5 апр 2018 08:10 | 5 апр 2018 07:10, Александър Попов
34
Полицията влиза под прикритие в църквите, КАТ с масирани акции
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Полицаи под прикритие ще дебнат за терористи в цървките за Великденските празници, както и за всякакви лица, които имат съмнително поведение. Служителите на реда ще влизат в храмовете като редови посетители, но ще наблюдават зорко всички хора, съобщава "Монитор".

Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите, униформени представители на Охранителна полиция ще извършват проверки.

"Те ще са за документи за самоличност и наличието на опасни предмети", обясни инспектор Асен Мичев от отдел "Охранителна полиция". До вчера са били проверени 118 църковни храма и параклиси.

Сериозен ресурс на полицията ще бъде впрегнат и следенето за джебчийски кражби.

Пред големите църкви ще бъдат създадени пунктове, през които няма да бъдат допускани граждани, употребили алкохол и дрога или носещи обемисти предмети.

Всички екипи на Пътна полиция в СДВР ще бъдат на улиците, както и моторизирани екипи, които ще подпомагат движението на превозните средства на територията на столицата, така и на входно-изходните пътища.

Сериозен ресурс е отделен и за пожарната безопасност, особено предвид последните случаи на произшествия, които нажежиха обществото. От пожарната вече са направили проверка на общо 1606 обекта, където ще се провеждат тържествени ритуали. Инспектирани са били дори и хижи и хотели, в които ще се настаняват гости и туристи. Равносметката от проверката е 446 констатурани нарушения в обектите. Те са били основно заради липсващи или неизправни пожарогасители, повредено осветление за евакуация и необозначени изходи.

КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще наблягат на проверките за алкохол и наркотици, както и за шофирането с превишена скорост.

"По отношение на безопасността по пътищата на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища, ще има екипи на "Пътна полиция", които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо", обясни главен инспектор Росен Рапчев.

Очаква се най-натоварени да бъдат автомагистралите "Струма", "Тракия", "Хемус", пътищата Е-79 към Кулата, София-Варна, Велико Търново-Русе, Варна-Добрич-Силистра, както и към големите курорти – зимни и летни.

Със заповед на АПИ, ще бъде спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 9 април, но за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
;-)))))))))))))
27
0
 
0
 
! Отговори
???? преди 6 години
Това са "приказки от 1001 нощ" ... с главното участие на "терористи". Не знам само кой ги съчинява - МВР-то или "журналята". То, ако е решено ... ама що в България!? Пишете как вървят ремонтите на ремонтите по обществените поръчки :)! Пътища, тротоари, градинки.. всичко леш! Тунела под Шипка ще го захватаме ли :) !? Магистрала до Враца...., хъбове, газопроводи, атомни централи.... Е**ти мръшляците сме, само махленски разправии се занимаваме - Русия-САЩ/ Герб/БСП Левски/ЦСКА - поне тях сме ги..
26
0
 
0
 
! Отговори
Чочо преди 6 години
Хахаха, че милицията кога изобщо е излизала от църквата, та да влиза пак? Как не ги е срам "божите служители" да четат морал при условие, че са доносници
25
0
 
2
 
! Отговори
85303 преди 6 години
Жестока заблуда е, ако някой разчита с подобни съобщения да сплаши терористите. Българинът е казал "Бай ми, бабо, мечка да ме не среща", иначе, цивилни или униформени, нашите служебин пазители многоклатно са доказали своята неадекватност и немощ при критични положения. Но, за сметка на това, такива публикации може да разколебаят някои хора и те да не отидат в храм на Великден. А може би, това е целта?
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма атентат от ИД извършен в църква, виж за БКП това не се отнася....Има и на ИД, във Франция, с нож срещу свещеник и монахини.
23
0
 
6
 
! Отговори
malart преди 6 години
Е, те милиционерите отдавна са в църквата. Някои даже са назначени за митрополити от ДС
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах репортаж на Господарите за двама крадци от Кюстендил където попипвали така от черковната касичка! Попът веднага заяви че си вкарвали огъна в пазвите и че едва ли не ги клатил рогатия! Кражбата сама по себе си е лошо деяние независимо дали е от черква или от къща! Само че фактите са на лице за попските кражби и попското лицемерие. Попът, ако е истински праведен, нека не издава мнения относно кой къде си пъха "огъня" за да не му го пъхне Бог там където трябва! Попските анатеми в попските...
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ме изпревариха, но наистина за какво е цялата дандания. Те ченгетата отдавна са се настаналиви в църквите. При последната проверка се оказа, че 11 от 15 митрополита са ченгета от 6-то у-ие на КДС, а редовите попчета не изостават от владиките.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До всека дупка полицай, на Великден на всека черква полицай. Ще стигнат ли полицаите и за дупките и за черквите, че и ще се и прикриват. На аерагарата ще има ли ?
19
0
 
1
 
! Отговори
H2o преди 6 години
Pojarnikarite sha im gledat seira....kak sa parjat na svestite...
18
0
 
1
 
! Отговори
Oilia преди 6 години
Sichkite christianski teroristi na toplo....pri srebarnite i zlatni rokli i kaski...
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ пък чии ще го дирят в църквата! Барем и пътна (попска) помощ наврете! Явно са постъпили сигнали за неуправляем попски "ореол" и попски *** с турбо компресор тип мазен!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че тя полицията/милицията са си у черквите още от Татовото време! Сите попове имат татуировка сърп и чук някъде из чреслата!
15
2
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Нищо ново под слънцето! И преди"промяната" цивилни ченгета дебнеха кой влиза и кой излиза от черквите. Разликата е, че сега взеха да се кръстят и те. Лицемерните "бивши" команези.
14
2
 
3
 
! Отговори
внимателно с яйца преди 6 години
по магазините има отровни яйца внимавайте..след нагло престъпна нарко акция"щастливи кокошки" довела до блокиране на производството на ценни яйца на пазара няма нит лечебни яйца нито лечебни замразени кокошки..В птицефермите кокошките с е облъчват с бели високо вредни скенери маскирани като уж енерго икономични лампи"
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те без прикритие нищо не могат да свършат, представям си като влязат под прикритие.
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете ли,че Православието го обявиха за враг в ЕС,без никаква причина,никаква!Стана по-зле и от комунизма,ще следят кой влиза и излиза в църквите.Честито!Досега не знам случай православни да са се занимавали с политика или да са извършвали атентати,няма такива,но преследване ще има.
11
1
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Изложиха се с бягството и сега демонстрират сила! ***!
10
2
 
9
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Няма атентат от ИД извършен в църква, виж за БКП това не се отнася.
9
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
Те в затвора не могат да ги опазят, та ще дебнат сред тълпите! ха ха ха