Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри

Секретарят на президента Атанас Кръстин ще замести Бойко Коцев
47
Смяна на посланика ни в Москва, правителството одобри
Атанас Кръстин. Снимка: архив, БулФото

Правителството е одобрило в сряда назначаването на Атанас Кръстин, външнополитическия секретар на президента Румен Радев, за нов посланик на България в Русия.

Още по темата
Това е станало на закрито заседание близо 2 месеца след като премиерът Бойко Борисов обяви, че държавният глава е предложил Кръстин за мястото на Бойко Коцев, пише "24 часа".

Решението на правителството бе забавено, докато се получи съгласие на руското правителство, че ще приеме Кръстин за нов посланик.

След решението на кабинета трябва президентът Румен Радев да издаде указ за назначаването на секретаря си като посланик. След това ще дойде и официалният агреман от Русия за приемането на Кръстин като посланик.

Решението на Москва да приеме новия посланик е дошло, след като България се отказа да гони руски дипломати заради случая “Скрипал”. Българският посланик в Русия Бойко Коцев обаче бе извикан в София за консултации. Той трябва да се завърне в Москва след Великден, за да открие изложба на художника Светлин Русев в столицата на Русия.

Атанас Кръстин, който ще смени Коцев като посланик, е 60-годишен. Бил е генерален консул на България в Бавария и в Баден-Вюртемберг. Преди да стане външнополитически секретар на президента Румен Радев, пък е заемал поста на български консул в Ниш. Кръстин е завършил прочутия МГИМО в Москва.

Той ще е първото посланическо назначение от т.нар. политическа квота на президента Румен Радев. Държавният глава изрично настоял пред правителството той да избере новия посланик на България в Русия. Преди това държавният глава направи и военния си съветник ген. Данчо Дяков шеф на Националната служба за охрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
11
 
! Отговори
гфн преди 6 години
уж го извика заради англия,а то за да го смени! следва , 4е.... !много хитър ееей!!
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Кремал звънна Върховният бос:- Коцев не става! Пратете тогоз!Факт!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Krastin e bkp 4len bil e v bonn ata6e i dr darjavi gen kons v munhen nece loscho mom4e obi4a vodkata gitin e uspehi nasko nasdarove v protokola na radev e i lisizata ivan dimitrov s nasko krastin drugari bkp v bonn abe tia komunisti ot jivkovo vreme sa si ok i v viena ivan sirakov v bern isvednsts komuniska bkp pluk4ievs i mn dr gerb nama kadri kato bkp jivkovistite
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свой човек ли поставиха за по-удобно? Явно тоя предишният им е пречил
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано отстоява интересите на България , а не тези на Радев.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато Радев и Бойко разберат, че и на двамата водещ офицер е маршал Решетников, Цветун за малко да ги скара! Трябва поне да му се признае, че направи велики нещастни опити в това си начинание. Той завалият се гласеше да става президент и не задейства изборната машина, и видяхте какво стана с Цечка!
13
14
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 6 години
Като му чете човек биографият, няма как да не му стане ясно продукт на каква система е и каква любов към русия ще струи от него. Това правителство спи ли, не си ли дава сметка за приоритетите на държавата или чисто и просто, като всички българи, се слага на русия във всеки удобен момент.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, имаше един стар виц как в Гестапо организирали Ленински съботник! Щирлиц изтръпнал!!!!?!?!?! Изпотил се, казал си, че е заради него, разкрит е и с този съботник го провокират да се издаде.Отишъл при Калтенбрунер и си признал, че е руски агент! - Хайде, хайде! - изсмял се хер Калтенбрунер! Наближи Ленинския съботник и всички станахте руски агенти! Метла, лопата, кирка - градинка! Сетне ще се разправяме кой чий шпионин е! Факт!
11
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев задължително трябва да смени всички посланици на Тиквара!! Започна от този който е в Москва повече от 10 години. Трябва да се поставят умни и интелигентни такива, а не верни тъ::нари на онзи поплювко Плевнята и Тиквара.
10
10
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
28 години изпращаха куцо и кьораво за посланик в москва наи после единчитав представител да оправи отношенията ние няма какво да делим получавамегаз плащаме и всичко е ок в чужди интриги няма да се набьркваме
9
11
 
22
 
! Отговори
158 преди 6 години
Приветствам, трябва ни стабилен дипломат в Русия. Видяхме ги герберските калинки.. Бойко прехвърли горещия картоф на Президента, но той ще се справи.
8
1
 
7
 
! Отговори
очаквах аз преди 6 години
че Бойко ще му набие канчето, но той направо го разби
7
4
 
26
 
! Отговори
Върл гербаджия преди 6 години
И ква стана тя? Нали Коцев беше извикан да прекара Виликденските празници у нас и да се върне в Русия?Вярно Бойко си мени мнението по три пъти дневно.
6
18
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Тато из Правец 3 Лавров наистина не е ***.Той каза: Целия свят мрази Русия. Щом го е прозрял , значи не е ***.
5
14
 
8
 
! Отговори
Я гледай преди 6 години
Що бе? Какво е направил Бойко Кръстев Да не е съдействал за новичок , както Сергей Антонов едно време?
4
17
 
14
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
москва си му е легнала на сърце на радев, все натам гледа :) ето и свой човек вече ще има -да си обсъждат често туй онуй ...но аз заминавам за фрнакфурт, москава е за тролоете тука
3
12
 
20
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Банкянското селянче протака за да печели време ! Нали Лавров е *** ,та няма да разбере !
2
5
 
11
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Това ще е разменна монета, за да може Радев да пусне разследвания Ангел Антонов в Петербург. Нагли, нагли.
1
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после разкараха самозабравилия се наш посланик в Москва!!! Крайно време беше!!!