В мрежата: Една храбра чистачка, едно комично бягство...

Жената беше щедро възнаградена с внимание в социалните мрежи
5 апр 2018 22:30,
26

В социалните мрежи темата за бягството от Софийския затвор и намесата на чистачката отприщи лавина от коментари и шеги. Правосъдният министър Цецка Цачева обяви, че ще си помисли дали да награди чистачката, която е гонила избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев.
Още по темата

Междувременно обаче жената беше щедро възнаградена с внимание в социалните мрежи.

Вътрешният министър Валентин Радев каза, че хигиенистката подгонила бегълците, може би защото не е осъзнавала какво става. Но потребителите във Facebook и Twitter ѝ отредиха много по-ключова роля.

За последните 5 години от затвори и затворнически общежития у нас са избягали общо 55 лишени от свобода. Петима от тях все още се издирват, информира Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
дядо Вълко преди 6 години
Ако бях " умен ", колкото Тома Биков щях да кажа , че това е инсценеровка за да не се дадат допълнителните увеличения на служителите от затворите !
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое е по нелепото - че чистачка погва с парцала бегълци или че в нашите затвори има назначени чистачки /на които се плаща с нашите данъци/, които да чистят на затворниците като че ли са на хотел?... Че те затворниците са много ангажирани и не могат /или не трябва?/ да си чистят сами? Нарушават им се правата сигурно, ако се накарат да хванат парцала...
17
1
 
18
 
! Отговори
До N:13 преди 6 години
Всички нормални държави не само хранят своите пенсионери,но и ги уважават много, защото те са ги хранили преди това.Мили българи, уважавайте вашите пенсионери, бъдете пи-смирени и ще се почувствате по-добре.Весели празници на всички!
16
1
 
8
 
! Отговори
Arsenal преди 6 години
...и напълно неадекватни министър на вътрешните работи и на правосъдието.
15
1
 
16
 
! Отговори
Ако преди 6 години
Ако поне половината от нас изразяваме и защитаваме гражданската си позиция, както тази чистачка, Страната ни ще има далеч по-позитивен облик!
14
2
 
15
 
! Отговори
Ако преди 6 години
не беше трагично,щеше да е комично,но твърде показателно и нарицателно за състоянието на държавата,обществото,институциите!?!?!?Докато надзирателите се оглеждат и ослушват,като гърмяни зайци или пръдливи,и се питат какво става,кака Пенка да тича с метлата по-улицата да лови бегълците?!?!?!И тази сутрин гледам и слушам по-новините,един ******от Сливенският затвор,че отново щели да протестират?!?Защо,за какво,че хем******,хем голями!?!Човек,когато е виновен,обикновенно си мълчи,а не се ъчи и пъчи!
13
4
 
11
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
Уважаеми господа. Вие за близо 30 г. Не направихте нови затвори, закрихте казармите заради ЕС, няма нови стадиони в България с над 60 000 места, за развитието на спорта, няма една нормална спортна зала, няма болници който да бъдат подържани всичко е мизерия.... Нищо няма знаете само да рушите,, Още от времето на Иван Костов...... Няма предприятия в България, а храним полицаите, лекари, и други държавни институции от нашият джоб пенсионери, и обикновен работник.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов инцидент от снощи. Затворник нападнал надзирател.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И така, Българското събитие на 21 век СЕ СЛУЧИ и то е "Бягството на двамата затворници..."! То ЗАТЪМНИ Скрипал, Сирия, срещата Ердоган/ Путин, Христос и Великден взети заедно. Няма човек, който да не взе отношение - медиите са нажежени до червено, от игриви репортерки, кокетливо питащи, какво да правят като срещнат бегълците, до сериозни и отговорни хора, даващи професионални съвети. Затова тези двама най-популярни хора в България да бъдат издигнати - единият за президент, другият за премиер.
10
0
 
29
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Добре де, тя хубаво ги е подгонила, ама защо плащаме и чистачка да имат затворниците? Толкова ли не може затворниците да си чистят сами. Все пак тва не е хотел а затвор.
9
5
 
15
 
! Отговори
nina преди 6 години
Дали ги е гонила? Или са се уговорили, та подигравката с охранителите да бъде още по-голяма!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си го като в сцената от филма Вчера, когато чистачката Теменуга се опита да спре Иван, който прескачаше оградата. Абсолютно комичен образ. Жал ми е за тези двамата, държавата си измива ръцете с тях
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше такава приказка за Храбрият шивач, сега трябва да се напише за харбрата и глупава чистачка и страхливите тарикати пазванти!
6
2
 
34
 
! Отговори
Санитара 1 преди 6 години
Служих в казармата 1978-1980г.,непомня тогава да сме имали чистачки.Това с чистачката стана голям майтап,който го измисли и него трябва да наградят.Все пак това не е затвор като в Германия или Австрия.
5
1
 
44
 
! Отговори
Bill преди 6 години
Май е време по примера на чистачката, ние да подгоним Цицка, Бойко и компания от Мин.съвет. Ще е за наше добро.
4
5
 
32
 
! Отговори
Случка преди 6 години
Ходих на битака да си търся дрелка. Гледам , само малки дрелки. Питам един продавач: -По-големи нямате ли?, а той ми казва:Есть(аха, руснак). А денги у тебя есть?Вадя две по сто лева и той ми подава един калашник.-Ама това не прави дупки!- казвам смутен.- Прави, прави, и то какви дупки на точното място
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То стана направо исторически момент.....голяма работа станало....Доколкото до затворниците, нека да не се преувеличава, страшни биле, не правят прошка , направо стрелят.....Хайде да няма надути новини....Често се случва , виновни да гонят невинни.....по принцип де !!!
2
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама затворници на свобода и..... две липсващи оставки!
1
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецка Цачева щяла да помисли дали да я възнагради.При подобно цинично изказване,ако съм на мястото на чистачката няма да и приема възнаграждението,което може и да не получи.Може би жената трябваше да ги залови с голи ръце,да им свие по два шамара и да ги върне обратно,така ли Цецке?И тогава щеше да бъде достойна за твоето възнаграждение.Една жена е трябвало да свърши твоята работа,на МВР шефа,на шефа на затвора,на охраната и на надзирателите.Боже,божеееее,слез да си прибереш вересиите.