Веганите срещу църквата заради избиването на агънца

Готвят исторически протест тази вечер
391
Веганите срещу църквата заради избиването на агънца
Веганите се събират тази вечер пред Светия синод. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Български вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред Светия синод днес от 18 часа.

Протестираме срещу църквата като институция заради мълчаливото ѝ безразличие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници. Протестираме срещу безразличието и апатията ѝ. Протестираме срещу провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме срещу масовото избиване на бебета агънца, тонове риба, предколедните прасета и ред други животни! Църквата не само не заклеймява тези зверства, а кротко си мълчи, но и на всичкото отгоре се привикват нейни служители да участват в тези церемонии. Това е недопустимо и възмутително", заявяват от съюза.

Сред исканията на веганите са църквата незабавно да се обяви против курбаните включващи жертвоприношения на животни и да заклейми извършителите им. Това трябвало да стане преди да свършат великденските пости. Те настояват и за анатемосване на всички убийци на животни.

"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век и е крайно време църквата да заклейми убийствата на животни официално", настояват от веганската организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам още едни хора,на които християнската църква им пречи- казват се "мюсюлмани" и "юдаисти".
241
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз младеж от снимката прилича на Уили Койота от анимационния филм с птицата бегач. И той мършъв и гладен като него :))))))))))))))
240
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата не протестират на правилното място. Защо не отидат при лъвовете и тигрите и тях да ги агитират да не ядат месо? Резервати за животни по света много. Отиват в някой от тях и протестират. Ако нямат пари, може и в някоя зоологическа градина в клетката на хищниците да протестират.
239
4
 
21
 
! Отговори
Бай Митьо преди 6 години
Веганите наистина са болни глави. Аз се храня главно с месо, малко хляб и зеленчук. От сладкото само мед /домашен/. Кръвното ми е бетон. като почивам ходя пеш по 9-10 километра. В момента съм около 115 кг. при 188 см. ръст. Онзи ден ме извикаха да помогна за преместването на едни железни греди, че наоколо бяха само едни слаботелесни ... сигурно бяха вегънчета.
238
3
 
11
 
! Отговори
Хари преди 6 години
"Не, не се бъзикаме, сериозни сме. Живеем в 21 век..." вие сте болни "хора"... трябва да се лекувате... Ако искате протестирайте и Мормони да станете все тая,
237
3
 
28
 
! Отговори
ттт преди 6 години
Имам рационално предложение до веганите:Направете си секта и оставете нас с това хищническо месоядно православие.И пожелание до всички нормални християни: Нека на великденската ви трапеза има прясно агнешко и червено вино!И въпрос към веганите: При това ГМО, не се знае, ябълката, която ядете, дали няма ДНК на заяк.
236
4
 
14
 
! Отговори
Интересен преди 6 години
факт е, че повечето вегани отглаждат кученца и котенца, които са хищници. Явно веганството е форма на садо-мазо психическо отклонение водещо началото си от проблеми в детската възраст и психическо или физическо насилие в семейсвото
235
3
 
20
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
Извинете, не разбирам, това веганите вид *** по растенията ли са?
234
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано не опасат градинката пред Синода.
233
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поради все по-натоварения график екипите от "Четвърти колометър" няма да могат да присъстват на истерическия процес, но ще изпратят мобилния състав от Карлуково.
232
5
 
14
 
! Отговори
Стария мръвкояд преди 6 години
Ооохххх, ако знаят веганите на обяд как се наядох с агнешка дреболия в масло :)))))
231
7
 
7
 
! Отговори
Теодора преди 6 години
До 8===оВеднага опровергавам тезата ви, че се уврежда плода на бременните, при растително хранене, напротив. Не съм веган, но искам да споделя от опит... Дълги години не можех да забременея, след като минах на растителна диета, забременях и родих прекрасно здраво бебенце. От тогава много се замислям с какво се храня и промених много неща в начина си нахранене.
230
5
 
12
 
! Отговори
Коча преди 6 години
Да питам веганчетата, ако животно умре по естествени причини - чума, червена треска и др., биха ли хапнали? Отделно да ги питам, сирене ядат ли? Ако не ядят и сирене, да ми ядат ******!
229
5
 
9
 
! Отговори
Веган преди 6 години
Истинските вегани трябва да легнат и да умрат от инат и злоба пред патриаршията
228
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки има история с дядо на 90 години, който ял свинско на поразия ама моята е истинска.Дядо почина на 91 и без сланина зимно време не сядаше на масата.Чудех се как не му втръсва.Ако някой от тия му беше казал, че е лошо и вредно и, че е убиец на прасета щеше да му се изсмее.
227
11
 
6
 
! Отговори
Нонстрадамус преди 6 години
Никой не кълна...наблюдавам и виждам, колко извратен е човешкият мозък. И колко различни са хората. Повечето тотално луди, заклеймяват другите за луди. Ако бяхме нормални (каквото и да означава това) нямаше да сме тук и да правим това, което човека прави... всичко унищожава за насраният си ***...ОТ АГНЕ ДО ВОЛ, ОТ ЗАЕК ДО СЛОН...ОТ ЧОВЕК ДО ЧОВЕК! Унищожава гори, прави ГМО "храни"... всички са луди...
226
5
 
21
 
! Отговори
Веган преди 6 години
Истинският веган е този веган, който яде единствено растения умрели от естествена смърт!
225
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НонстрадамусТоя пък лудия!?Какво против имаш киселото зеле и туршиите, които доказано са спасявали човешки животи като са предотвратявали болести през дългите зими навремето?Навремето защо у нас чумата не се е развила бе ало?Защото бай *** е бил със силна имунна система от овче сирене и туршии.Англичани и французи не са и чували за туршия, кисело мляко и саламурено сирене и са мряли като мухи.
224
1
 
5
 
! Отговори
Неприятен тип преди 6 години
Рекламното лице на музея на Холокоста (а.к.а. Никола Донев) щял да протестира пред Синода. А на мен ми е изключително любопитно ква ще е ответната реакция на ченгетата от бившата ДС, дето го съставляват
223
2
 
15
 
! Отговори
На човечеството преди 6 години
му трябваха над 1 милон години за да изпълзи от най-долното до най-горното стъпало на хранителната верига. Тези ренегати искат да ни върнат с 1 милион години назад! Дано в следавщия си живот да се превъплатят в треопасни - не заслужават да се наричат човеци, щом не се гордеят с произхода и историята си