Боян Петров към поредния връх: Тръгва към Хималаите

Алпинистът се подготвя за новата си експедиция
6 апр 2018 12:48, Петя Славова
23

Алпинистът Боян Петров потегля към Хималаите за нова експедиция, една от целите му тази пролет е достигането на най-високата точка на планетата - Еверест, съобщава Bulgaria ON AIR.

За пет месеца планът му е да стъпи на общо три осемхилядника, част от проекта 14x8000, както и още два върха, които са не по-малко изпитание пред опитните алпинисти.

За мотивацията, очакванията и какво предстои преди и след Еверест - разговор на Юлия Христова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До стефчоБръщолевиш gлупости. На Еверест има стотици вкоченени трупове на такива, които са повярвали в това. Не си ли леден алпинист, надцениш ли си възможностите, попадаш в тази списък. Не всичко са парите, момченце зелено!
20
1
 
0
 
! Отговори
До Шопо преди 6 години
Работи, и още как! Боян Петров е научен сътрудник в едно от най-авторитетните звена на БАН - Националният природонаучен музей - най-старият български музей (който носи доходи на държавата, впрочем). Събира материали, пише статии, цитират го. А заплатицата там е ниска! За експедициите си намира спонсори, разбирам, че не си между тях! Ти въобще някого дал ли си нещо даром някому?Боян показва на какво е способен човекът - да преодолее рака, да издържа на екстремни натоварвания с инсулин в раницата
19
3
 
4
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Почти всеки човек вече може да се качи на Еверест ,ако има 50 бона в джоба си!
18
3
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Брееее голям бабаит браво. Ама откъде доходи за да яде се чудя?!
17
2
 
2
 
! Отговори
Българче преди 6 години
До тонкатаВсе си мислих, че и лоши хора има, че завистливи има, ама такова тъпо парче като тебе едва ли ще се роди второ.Ти, тонката, как би се почувствал ако някой друг пожелае смъртта на твой близък?Ммм?Само питам
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спри се бе, човек! Комплексарщина! Ще останеш на някой баир и след 2 дни никой няма да помни! Направи къщичка за птици, повече полза ще е!Гимнастичките наречени златни кокошки и те прекалиха с тяхното натрапване. Баналничко е вече! Тези феерии минаха отдавна. Народа го интересуват реални проблеми и полезни способности!
15
7
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Тоя не работи ли ,бе ? Що яде като не работи ?
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво, да си изкачва, щом има кой да му спонсорира мераците, само че ако стане нещо да не се саполиват разни роднини по телевизиите, защото това си е осъзнан избор. Имам предвид, че има здравословни проблеми.
13
12
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Защо не се хване на някаква работа да допринесе нещо за България , а тръгнал да се катери по планините и герой го наричате, за какво ми обяснете, откачалка и този е като веганите
12
10
 
8
 
! Отговори
22 преди 6 години
много неприятен тип
11
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Грешиш, това е дебелашка ориенталска шега. Но щом турското те влече...
10
0
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Ако няма платени носачи с него и не оставя ***, евала нямам проблем с такива катерачи
9
3
 
8
 
! Отговори
Пустиняк до тонката преди 6 години
Колкото си елементарен, толкова и злобен. Не заслужаваш да те коментира човек, поредното нищожество. А колкото до мечтаната за биричката ти магистрала, е няма да стане Европа да даде пари, за да си съсипваме природата, ако още не ти е станало ясно. И Боян Петров е един от малкото съвестни хора, които се борят срещу това. Но той е здрав планинец, друго измерение. Ако зависеше от теб, не ***, а септична яма ще стане територията бг..
8
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алпинист на турски език не беше ли баир будала? И какво от това като изкачил някакви си върхове? Много шум за нищо.
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментиралите под мен явно не са гледали видеото от статията.Затова да разкажа - 1-во човекът казва,че не ползва носачи и прочие благинки,просто защото не го смята за честно и не му носи вътрешно удовлетворение. 2-ро споменава,че тук му е трудно да се фокусира именно заради интереса към него (в това число и медиен такъв).Човека си има хоби и си го следва,не иска пари от вас,нито от държавата.
6
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не вземе да свърши някаква работа ?Да си изкара прехраната ,заплатата и да си плати данъците ?!?!Какво ходи на другия край на света ,да се мота из камъняците ?!
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сякаш някой го интересува! и аз давам пари наляво надясно, спонсорирам спортни центрове, детски прояви, но кой го интересува? че тоз шушляк отива да се катери си е негова работа, не разбирам защо правите новина, като на 2рият ден ако чадне и се убие, какво толкова е направил за стрната, за децата, за някой? ходи да си чеши кефа, да бяга от семествойото и жена си.
4
11
 
8
 
! Отговори
Нос Традамус преди 6 години
много е досаден тоя...повече по медиите се изявява май
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са ми много противни, плащат с пари от спонсори на сто човека да им мъкнат тон дисаги че да изкатери баира, да зарине планината с *** и голямо геройство
2
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре - браво. но взе да ми писва от този. не се спря от показвания по ТВ и от катерене на баири. жена му или е много добра, и го трае,че не се спира в къщи, или е много лоша, та той и бяга. направил е семейство а не си седна на зад.ни.ка