Българският Великден – загубихме ли вярата си като народ?

За българските страдания и надежди – Латинка Петрова и Петър Стоянович
6 апр 2018 17:40,
21

Два дни преди големия християнски празник - какъв е българският Великден? Ако смисълът на Христовото разпятие е Възкресението, то с какви мисли и чувства ние, българите, посрещаме трудностите в личната и националната си съдба?

За българските страдания, страсти и надежди – в предаването "Околосветско" гостуват актрисата Латинка Петрова и историкът Петър Стоянович.

"Човек е длъжен постоянно да се надява и да вярва, защото иначе не ни остава нищо друго.", коментира в предаването Петър Стоянович.

"Българите сме печена нация и се гордея с нея. Съумяваме с всичко", каза пред Bulgaria ON AIR актрисата Латинка Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
религиите са най-опасното и глупаво нещо което човека е създал...
14
0
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 6 години
Stoqnovich,renegatche she minem i bez tvoite "ostroumiq"!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смисълът на разпятието е да се умилостиви БОГ и да ни бъдат опростени греховете, които той сам ни е приписал, повечето от които са абсурдни независещи от нас хипотетични събития като първороден грях и т.н.. Това той го изпълнява автоматично всяка година от само себе си така че от нас нищо не се изисква. не се изисква да вярваме или да се надяваме. Никой не е длъжен. Ще горя в АДА на поне един БОГ, в случай че се окажа последовател на неправилната религия затова да се разберат помежду си първо.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
историкът Петър Стоянович!?!Този градски тарикат възпяваше Фердинанд, защото дядото му Аджилето е бил елбал царя. Оттук и министър станал.
11
1
 
6
 
! Отговори
Търговия преди 6 години
Медиите съобщават за узаконен от "социалните" трафик-търговия с български деца, отнемат децата от родители и ги пращат при роми, на които държавата плаща по 1500 лв, това трябва да се пресече веднага
10
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМНА до анонимен преди 6 години
До Господин Анонимен.Моля четете по-добре коментарите преди да се нахвърляте върху някого.В началото на коментара съм написала защо хората в България не вярват в Бог и каква е реалността. Къде според Вас подкрепям кръвожадните политици и мутри? Написала съм Бог да помага на измъчения български народ, като визирам обикновените българи, които се трудят както в България и тези които са отишли в чужбина.Не знам защо под ,, ИЗМЪЧЕН НАРОД" сте си помислили за мутрите осигурени 9 поколения напред.
9
5
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
До АНОНИМНА 8 и какво повече да помага господ на българите,дал им е всичко,ама всичко,живеят по-добре от него,не им се налага да работят и да плащат сметки,получават всико наготово,осигурени за девет поколения напред,не си знаят имотите и парите,кой дру гнарод живее така,кажи,ама чудовищна е наглостта ви,наистина ако господ не беше българин да е смачкал тези гнусни ***,дето смучат кръвта на цял свят,измъчени били горките,от какво,от крадене
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АтеистЕ ти в кво вярваш?В теорията за големият взрив?Как всичкото количество материя на тоя свят е стояло безкрайно дълго време ,безкрайно дълго събрано в една сфера с огромна гравитация и е един момент просто така е решило да се взриви и да формира вселената?А 13 милиарда години след тая каскада органичните вещества са се превърнали в микроб,които усърдно е еволюирал и се е превърнал в ....човек цъкащ на смартфонът си докато чака рейсът.Звучи доста наивно и глупаво според мен.
7
3
 
32
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Как да вярваме Българите в Бог? Мизерия,безсърдечие,лицемерие,несправедливост,озлобление, безразличие, всеки да ти направи мръсно.Държава, която е преминала не знам колко инфлации,младите хора на запад. От една страна разни мутри с хотели, едни ходят на море 5 пъти в лятото в Гърция, като се издържат от наеми, други нещастни хорица зъзнат на студено, в порутени къщи по селата и чакат някой ало измамник да им окраде 40-те лева бонус за Великден.Ако те има Господи, помогни на нашия измъчен народ!!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИ ВЕ НИ ЦИТЕ ВЯРВАТ НА ТИК ВЕ НИКА СИ И ОНЯ ПРЕЗ И ДЕНТ, ХА ХА ХА ПАК ДА СИ ГИ ИЗБЕРЕТЕ И ОНИЯ КОМУ НЕТС ТОЖЕ МАЛ О УМНИЦИ
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярата в какво ?? В битието или в небитието ?? И двете и така ги има и са абсолютен факт ! ТОГАВА ????
4
3
 
6
 
! Отговори
Какво ще каже народа преди 6 години
3А ЦРУ алалуя ....май по иде ,а )Темата е за друго ,а ти си едно знаеш и него си повтраяш ....Путин да не ти се привижда вече по нощите ,а ? )
3
17
 
13
 
! Отговори
Свидетели на Путин преди 6 години
Ние свидетелите на Путин вярваме в шльокавицата. По законите на Путинизма трябва да се пие бояришник и водка.Повярвайте в Путинизма и ще намерите щастието си.Вие сте изгубени души но ние ще ви дадем подкрепа.а сега извикайте Ка Ге Бееее Алилуяааа!
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярата не е за всеки тя не е задължителна. Вярата за някои е трудно разбираема да некажа изобщо не разбираема. За да повярва човек е достатъчно да се огледа около себе си и да си зададе въпроса. Кой е създал всичките тези земни чудеса? Птици цветя животни дървета реки планини езера морета океани? И най важното човека! Като се замислите малко по задълбочено ще дойдете до извода че всичко това не го е създала човешка ръка! Тогава кой най случйано ли се е появило всичко това от нищото? Помислете!
1
13
 
27
 
! Отговори
Атеист преди 6 години
Българската религиозност, която се вижда по коледа и пасха, е престорена, снобарска, показна религиозност, мода насадена след 1989 г.. Българите не са религиозни, те са суеверни, най-вече поради простотията си! Интелигентният човек е атеист, глупакът - вярващ, в какво ли не, в магии, в извънземни, в христос, мохамед и пр. измишльотини.