Вегани – месоядни! Великден отприщи нови низки страсти

Защо хората са недоволни...
6 апр 2018 13:45, Петя Славова
253

Пореден протест на веганите у нас се проведе вчера. Този път недоволството им е насочено към Българската православна църква. Те искат официално цървата да се обяви против жертвоприношенията на животни и да забравни на всичките си служители да ходят на жертвоприношения.

"Не подкрепяме жертвоприношенията, това не трябва да се прехвърля в християнството. Защо трябва да отнемаме живот на едно живо същество?", настоя зам.-председателят на Българския вегански съюз Явор Карапетров пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че хората могат да си набавят абсолютно всички необходими съставки и без консумацията на месо.

"Когато хората са недоволни, излизат на протест и изказват своето мнение. Ако не подкрепяме насилието, наистина можем да не го подкрепяме", отбеляза Карапетров.

Още по темата

"Бих искал да съм роден веган, но не съм. Осъзнали сме, че можем да живеем без да причиняваме насилие", каза още той и призова всички хора да се поставят на мястото на животните и да си представят страданието, което те трябва да изживеят.

На коренно противоположното мнение е готвачът и телевизионен водещ Ути Бъчваров. Цивилизациите се развиват, но и те са окъпани в своите грехове и изцапани с кръв, твърди той.

"Едни хора са решили да изразят свое мнение - най-малкото това е обидно. Няма смисъл от агресия в това прекалено стресирано време. Не можеш да промениш статуквото и започваш да ставаш агресивен. Не можеш да отидеш и да кажеш на един свещеник - "не казвай молитва за курбан", коментира Бъчваров протеста на веганите.

"Веганството се превърна в страхотна мода, в която се включват все повече хора. Животните умират, защото такава е цивилизацията, такава е природата", посочи още кулинарят в "България сутрин".

Георги Челебиев е сред веганите, които не са се включили в последния протест. Той не подкрепя конкретната форма на протест, но и не я определя като крайна.

"Глупаво е веганството да се ограничава до кухнята. Няма нужда да убиваме животни за да се нахраним. Веганството е един от начините да причиняваме минимално страдание в света", сподели своята гледна точка Челебиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още по темата: месояднивеганBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
6
 
6
 
! Отговори
Антикарнист преди 6 години
По коментарите ще познаете мършоядите - плитко, та чак кухо :)Поздрави на холестерола ви, мазни ***!
178
6
 
9
 
! Отговори
бръмм преди 6 години
прясно месце полято с "екстри".....вкуснооо а вие ръфайте корени с водица...
177
6
 
6
 
! Отговори
Осведомисе183 преди 6 години
ДО 183.Няма имунни заболявания, а автоимунни и за никои от тях не е противопоказно месото. Забранена е обаче соята, прясното мляко, а за някои от тях и глутенът. Забранени са черният бъз, алое вера, ехинацея и сурово зеле, цвекло и броколи, последните заради т. нар. гоитрогени, които изчезват след 5 мин попарване с вода, не бива да ядат и много бобови.
176
7
 
15
 
! Отговори
Бай 100ян преди 6 години
Днес заклах 10 заяка .Утре ме чакат 4 агнета,в други ден дузина, може би.Само човек не съм клал но да си призная бих вкусил пържола на скара с пипер,кимион и сол от човек веган
175
7
 
18
 
! Отговори
До 200 преди 6 години
Само да ти кажа че Веганка НЕ може да износи и 1 дете без да взима специални хранителни добавки извлечени от животни.Но тъй като е веганка тя няма да приема въпросните добавки защото са умрели животни за направата им няма да може да износи здраво дете.Следователно Веганите умират като вид !
174
12
 
6
 
! Отговори
Майка-веган преди 6 години
Анонимен 200, да- ще дам противоотровата. Аз съм против НЕНУЖНОТО избиване на животни.
173
8
 
8
 
! Отговори
Веган преди 6 години
Анонимен, каква е тая глупост за "соевата помия"?! Веганите са за естественото хранене, в това число- кърмене. Против са да се отнема млякото, произведено от кравата за малкото й.
172
6
 
23
 
! Отговори
Хунц преди 6 години
*** срещу вегани. Много хора се женят за дървета, зеленчуци, а вегaните ги варят живи. Ужассссс. Тея вегани какво си въобразяват?????
171
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разнообразното хранене си е най добре. Българите не случано имаме такива традиции по отношение на храненето.Едно време хората са знаели и са имали система на хранене. Пресни зеленчуци и плодове всеки ден. Мляко често за закуска. Риба от време на време. А месо само по празниците.Спазвали са пости които имат за цел да изчистват организма от вредните мазнини и вещества.Хората са живели главно по селата, работили физическа работа по цял ден. Затова в миналото България и имала голям % столетници
170
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайки в предвид, че тези ненормалници хранят бебетата си със соева по.мия, предлагам всеки канибал да си щампова тениска с лозунг "ИЗЯЖ ВЕГАН - СПАСИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ"!
169
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се намери някакъв по-хуманен начин за убиването на животните.Тва с ножът дето му разпарят гърлото и то горкото рита и се мята докато умре е просто много долнопробно.Може би с пистолет в тилът докато се храни или да му се спира сърцето докато прави секс-така де поне да умре щастливо.Или да му се стимулират определени центрове на мозъкът които отговарят за удоволствието и да се неутрализират други които командват дишането например и съзнанието.Тва,че ядем месо не означава,че сме садисти.
168
4
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 6 години
Чакам да дойде Великден и да сготвя нещо прясно месце едно друго
167
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека да отгатна, всеки идин от тия вегани е ЗА приемането на Истанбулската конвенция... по обективни, дори нагледни причини. Познах ли?
166
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме равни права за всички плодове и зеленчуци. Крайно време е лицемерието и варварството на тревопасните *** да спре!
165
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А тези смешни за природата създания веганите, защо умъртвяват растения за да ги сготвят и изядат, нима всяко растение не дава живот за природата ???
164
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е какво ще отговори веганка ако я попитам хипотетично следното : Ако детето й е ухапано от змия,а в опитите за направата на противоотрова са умрели 3 плъха,5 коня и 4 прасета,ще използва ли същата противоотрова ?М ?
163
7
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ ДНЕС, преди 6 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПОРЕДНИТЕ МАРГИНАЛИ - ***, ВЕГАНИ, РУСКИ ПЛАТЕНИ ***! НЕ ВИ ВРЪЗВАМЕ! ЖАЛКИ СТЕ! ПРОСТО ВИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА! КОЛКО НИСКО МОЖЕ ДДА ПАДНЕТЕ ЗА СТИНКИ?
162
6
 
24
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Да така е, но по-добре човешката кръвожадност да се прояви към агънцата отколкото към хората. Между другото Хитлер е бил веган, а първите закони за защита на животните са създадени в нацистка Германия...
161
4
 
24
 
! Отговори
Ме преди 6 години
Знам че е клише но "Медиите са виновни!"...Престанете да обръщате внимание на "изджендърясалите" недоносчета наричащи се вегани и филмът ще свърши...Обаче,понеже няма за какво по-сериозно да се хванете,та се занимавате с идиотските идиотщини на идиотчета с явни психически отклонения... ;)
160
7
 
36
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Видях им протеста .Останах отвратен !! В знак на протест от моя страна към тях на този и всеки следващ Великден ще си купувам не по половин агне ,както съм правил винаги до сега, а цяло агне.Призовавам всички нормални хора да се бръкнат малко по дълбоко в джоба и да изядат двойно повече Агнешко месо.Защото ние хората като Вид сме създадени от природата като Всеядни същества .Месото е част от нашите физиологични нужди и всички които се противопоставят на това са Болни същества!