10% от българите нямат пари, за да плащат за здраве. Защо?

Без затруднения пък плащат във Финландия, Великобритания и Германия
7 апр 2018 09:32, Елка Василева
107
10% от българите нямат пари, за да плащат за здраве. Защо?
Снимка: архив, Reuters

10% от българите силно се затрудняват да платят разходите си за здраве. 15,4% от хората в България казват, че също са имали финансово затруднение да платят за здравни грижи, а 21,1% са имали относителни проблеми в плащането.

38,8% от българите са посочили, че са платили здравните си разходи лесно. Това показва статистика на Евростат за 2016 г., цитирани от "24 часа".

4,2% средно от европейците изпитват силно затруднение за плащането за здравни грижи, а 31,2% са на отсрещния полюс и го посочват за лесно.

90% от гърците посочват, че трудно си плащат за здраве, като така се нареждат на първо място в класацията, следвани от Унгария с 74% и Кипър - 72%.

87% от финландците плащат лесно за здравни грижи, сочи още статистиката. Второто място за хора, които не изпитват затруднения за плащане за здраве, е за Великобритания с 86% и Германия с 85%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: здравеЕвростатразходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото политиците ги откраднаха !!!БГ се обезлюдява благодарение от тях!!!Планът РАН.. в пълно действие !
86
0
 
31
 
! Отговори
Просто преди 6 години
Средната възраст на смъртност е 71 г., в много случаи след 50 г. оставаш безработен.Работиш, не работиш трябва да плащаш, осигуровките за 6 месеца се вдигнаха два пъти. В същото време 70% от изследвания, медикаменти, операции си ги плащаме на частно. За какво ми е да се осигурявам, като зъболекар и др. лекари им плащам.Да не говорим за животинските условия и отношение в държавните болници.Хора не пушете, не пийте, бягайте в ЕС, (не Британия), ако имате нужда от сериозна интервенция, Германия
85
1
 
34
 
! Отговори
НЕ СМЕ ДОБРЕ преди 6 години
над 190 000 от издържаните с ограбени милиарди от народа бюрократи са съучастници на престъпниците крадящи милиарди чрез нагло корупционни схеми.ЗА НАгло вредни тн еко проекти са ограбени десетки хиляди милиони от народа..Корупцинна норма до 80% от стойноста.За тежко вредни камери и друга ДИГИТАЛНО ТЕРОРиСТИЧНА ТЕХНИкА Са ограбени хиляди милиони..вкл от бюджета МВР са ограбени стотици милиони за ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА ТЕХНИКА
84
1
 
34
 
! Отговори
АМАН от престъпници преди 6 години
Напомнят че над 900 000 българи получават доходи вкл големи над 10 000 месечно от ограбени десетки хиляди милиони от народа чрез НЕЗАКОННИ данъци вкл НЕЗАКОННО ДДС.С тези ограбени хиляди милиони от народа им с е плащат осигуровки вкл тн "Здравни " и пенсионни>Големи заплати получават и мафиотите и техните подчинени крадящи милиарди ограбени от народа през бюджета ползват НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ.
83
1
 
32
 
! Отговори
АМАН от убиици преди 6 години
експерти да вземат веднага копия от глобите писани от РЗИ Срещу ВИК и да свалят по електронен път какви точно химически оръжия се купуват от ВиК По фактурите и касовите бележки..
82
1
 
31
 
! Отговори
Тровят с ХЛОР преди 6 години
В много населени места има предимно вдовици..Анализи подават, че средно 13 пъти жените са по устойчиви на използваните химически бойни отровни вещества за масово отравяне на населението на страна членка на NATO и Европейския съюз.Масовите убиици чрез корумпирани от РЗИ следят ВиК и глобяват зверски ако не отравят водата жестоко.Вместо лечебна чиста благодатна питейна вода ВиК продав а на населението хлор токсична канцерогенна миризлива течност/проверете си чешмите
81
1
 
32
 
! Отговори
арести за мафиоите преди 6 години
Милиони БЪлгарски мъже са отровени от приготвяна с хлор токсична канцерогенна вода ракия..в проби взети от казани с добавена хлор токсична вода от чешмата има остро токсични канцерогенни съставки .Терористите подават на ВиК различни нови химически оръжия които разтварят капсулирани радиоактивни и канцерогенни *** от водопроводите вкл от металните водопроводи.Видiмо отровени са всички вкл Борисов,Цветанов,Каракачанов<ЦАчева,Радев..
80
1
 
31
 
! Отговори
УЖАС преди 6 години
Отровените от МНЗ И ВИК милиони БЪлгари са в трудно нелечимо състояние.Тъпчат ги с стотици хапчета месечно следят ги с холограмни оръжия през лични карти ,здравни и рецептурни книжки.Колкото повече и по хронично болни има толкова повече милиарди крадат от народа наглеците.Две супи приготвени с хлор токсична канцерогенна вода от чешмата стигат за трайно нелечимо увреждане вкл на сърцето.ВЪпреки предупрежденията властите не вземат проби и не ги предават на компетентни лаболатории.
79
1
 
32
 
! Отговори
растрел за мафията преди 6 години
Бялата НАРКО МАфия трови милиони с цел ограбване на хиляди милиарди допълнително от народа за тн"Здраве".КАкто Плевналиев посочи нямат срама ..НАд 2 900 000 нямат доходи никакви по данни на ООН.НАд 5 600 000 нямат доходи за оцеляване по данни на ООН.Белите мафиоти отравят милиони с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода..Облъчват милиони деца и възрастни с канцерогенни камери .ЦАкат милиони с холограмни ракови оръжия дневно/виж цигарени кутии/
78
0
 
34
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Поредната *** манипулация на управляващите. Хората нямали пари да си платят здравните осигуровки. Така ли е наистина? Един мой пациент запита друг без здравни осигуровки: Ти ток имаш ли? Да. Вода имаш ли? Да. Кабелна телевизия имаш ли? Да. Телефон имаш ли? Да. Е, как тогава само здравни осигуровки нямаш?
77
1
 
34
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Много ми харесва когато ни сравняват с Германия и Британия , все едно да ни дават за сравнение ауди и ягуара и ние с магарето с каручката -дий ,да ги стигнем и прегоним.
76
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли, защото и там има такива, които яко си покрадват и не им дреме за останалите, те зе това!
75
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
менте новина не са 10% а са 80-90%
74
0
 
44
 
! Отговори
Елена преди 6 години
Защото със съпруга ми имаме съответно по 37 и 41 г трудов стаж,но още по три години до пенсионна възраст трябва да чакаме ,и то като безработни.никой не ни взема на работа вече поради възрастта.Защо ли ги плащахме всичките тия години като сега сме оставени на произвола на съдбата?А половината ни приятели си отидоха без да дочакат пенсии.Нашето поколение изнесе всички кризи.Тая предпенсионната няма да понесем!
73
0
 
55
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Българите нямат пари да плащат за здраве, защото управляващите разграбиха държавата и само срещу комисионни подариха всички богатства на страната. България е много богата, по богата и от петролните държави. Тук има много природни богатства; злато, минерална вода която е по скъпа от бензина при арабите, кисело мляко, розово масло и др. От златото държавата не взима нищо, всичкото злато заминава за Канада. Заради управляващите още по беден ще става народа. Във ЕС сме с най ниски заплати.
72
0
 
42
 
! Отговори
дядо поп преди 6 години
кви ;частни; болници бълнувате бееее..........капиталисти искате да сте,ама все на държавнат софра искате да цицате, училищата ;частни; и те субсидия от държавата..................че то сега по-слатичко отколкото през социализЪма бе, разходите и негативите на гърба на държавата /разбираи всички/ кяра само за тебе...............отговорност никаква.............
71
2
 
36
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До БългаринПропусна синьото БКП,т.е СДС.
70
1
 
44
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Хората вече ми искат пари на заем за лечение, кажете ми какво да ги правя? Това е благодарение на некадърното управление на всички. Ако имам една пушка, първо ще убия БСП и ДПС, след това ГЕРБ, следващите са патриотите и т.н. Да се готвят и останалите... Нека останат само свестните! На какво прилича това нещо? Животът на хората ще зависи от това дали аз ще им дам пари за лечение. Нека малко и държавата да се поразмърда. Нека да развалим малко настроението на Бойко с едни протести!
69
1
 
42
 
! Отговори
Х преди 6 години
Ако докторите ги учеха как да се грижат за здравето си, биха служили за пример на останалите хора и разходите за здравеопазване щяха да са далеч по-малко. Уви, бизнесът трябва да върви!
68
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия 10% са редовните клиенти на Пеевски - купуват му вестниците, цигарите и му търкат билетчетата.