Благодатният огън от Йерусалим вече е в България

Всеки може да си вземе от него от Синодалната палата
23

Снимка: Булфото

Виж други галерии »
Западно - и Средноевропейският митрополит Антоний донесе в България от Божи гроб в Йерусалим Благодатния огън. Делегацията се завърна преди минути от Йерусалим. Светлина, просперитет и радост в сърцата, както и преуспяване на българския народ, пожела митрополит Антоний.
Още по темата
Благодатният огън беше посрещнат на летище "София" от свещеници от различни епархии, които ще вземат частица от него и да го занесат за вечерното богослужение в храмовете.

На летището бяха и македонски духовници.

Благодатен или още Свещен е огънят, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в храма "Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим.

Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин.

По-късно благодатният огън бе запален в Синодалната палата в София, откъдето всеки, който желае, може да вземе от него и да го отнесе в дома си или да запали свещ и да се помоли.

Към Синодалната палата вече се стичат десетки християни. Малко преди полунощ благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса с шествие от духовни представители, за да бъде предаден на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за богослужението в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Това, че нямаме обяснение, не означава, че няма научно такова. То и едно време болестите Бог ги е носил
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18То и чрез партията майкаа те манипулират ама ти вярваш с нея цял живот :))) Въпрос на вяра ! Разликата е едните вярват с голямото , другите като тебе в нищотоп.
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MIRISHESHT POP SRESHTU 5 LV.
17
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 18Чрез религията (независимо каква е тя) много лесно могат да се манипулират хората.А тая простотия с огъня е върха на манипулацията.
16
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам, че все още има хора, които вярват на подобни простотии. Това е същото, като да вярваш в дядо коледа. Както е казал Айнщайн: "Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост."
15
3
 
1
 
! Отговори
Pravoslaven преди 6 години
Спете спокойно.следващата зима израел ще ни топли.
14
4
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 6 години
Понякога това може да е много смешно. Бях командировка в Израел веднъж по това време, всичко беше много тържествено докато някакъв арменец не гепи огъня и търти да бяга. Гърците го хванаха обаче почти веднага и почнаха да го ритат, но една група от Гранична полиция го спасиха, иначе щяха да го убият вероятно. :)
13
6
 
7
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Как всъщност го носят? В самолет едва ли биха позволили някой да седи с факла?
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето защо православието е чисто и просто езичество !
11
7
 
2
 
! Отговори
Wc преди 6 години
Що не се помирите и поспите.утре е възкресение.и на дявола ще му простим вав този ден
10
10
 
9
 
! Отговори
Eni4er преди 6 години
Кое е по-вероятно?1.Свещеният огън,който се запалва чудотворно.2.Вълкът след като изял Червената Шапчица се е разкаял и станал Поп
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не значат защо всички свещеници карат скъпи коли, живеят богато и имат хубави домове?!??? Те служат на парите, а не на Бог.
8
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Парите са от българския народ, за лети Фалкона до там и обратно! И защо ми искат пари за свещи и ритуали тези " божии служители "?! Нали парите не значат нищо, ама само когато изнудват народа, който ги храни.
7
4
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Страха е грях, слабост и е един от триковете със който дявола манипулира хората!Бог обича смелите.Ето, заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ твоят Бог е с тебе гдето и да идеш. (Исус Навин 1:9)
6
6
 
16
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
Тоя благодатен огън, който се появява от нищото и който не пари, на газ ли е, на нафта ли е, на дърва ли е, дето вика един "божа работа. А преди 2000 г с какво са го разнасяли , сигурно в шепи, нали не пари.
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дреме ми...
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Никои"Нямаш ли страх от Бога наш Христос.царя на царете.парите ти не струват нищо."Та нали това е задачата на бог, да те е страх, да слушкаш, да благодариш, да те скубят и да целуваш с благодарност ръката която те краде и бие. Ба ви тъпата идеология!
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шарлатани.
2
7
 
18
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 6 години
Къде пише в библията нещо за "благодатния огън"? Много фалшива работа е това.
1
10
 
8
 
! Отговори
Никои преди 6 години
Нямаш ли страх от Бога наш Христос.царя на царете.парите ти не струват нищо.