Майка избра България пред Англия за лечението на Дани

Двамата пътуват всеки месец до Варна, но не е туризъм, а за рехабилитация
35

Майка на три деца, която живее със семейството си в Англия, пътува постоянно до България и обратно. Не за туризъм, а за лечението на най-малкия си син - 4-годишният Даниел, който е с детска церебрална парализа.

Във Варна той провежда втория си терапевтичен курс.

Даниел посещава Центъра за ранна интервенция и рехабилитация в Дома за медико-социални грижи във Варна.
Той все още не може да ходи самостоятелно, но бележи първи подобрения, дори вече имаме 10 уверени крачки, каза майката му Валерия Михова пред Bulgaria ON AIR.

Не е прецедент родители да предпочетат лечебното заведение за рехабилитация пред друго такова в чужбина.

Михова обясни, че това, което им предлагат в Англия е доста по-малко, от помощта, които има тук.

Даниел посещава кинезитерапия, физиотерапия, хидротерапия, механотерапия и специален педагог.

С него работят рехабилитаторите Валентина Цанева и Донка Барусова.

Центърът приема деца от цялата страна, като тези от по-отдалечените градове се настаняват с придружител за целия период на терапевтичния курс.

Всички услуги в Центъра са напълно безплатни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 6 години
Каква е тази злоба към едно детенце бе?Пази Боже от такива като теб-егоистичен индивид!
11
4
 
7
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
В този ред на мисли е редно да споделя, че Родина е не там, където си се родил !Родина е там, където можеш да откриеш достоен живот за себе си и там, където можеш да се погрижиш за семейство си.А мащеха е навсякъде, където не си желан или си принуден да лазиш на колене, търсейки подаяние от държавата. Колкото до: предателство... Предател е онзи, който си поставя главата на дръвника и е готов да се примири, вместо да се бори.Но това е личен избор, защото е трудно да се върви срещу течението.
10
4
 
2
 
! Отговори
Баш пък във Варна преди 6 години
Къде има обозначение за рекламна статия?
9
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предатели и Изменници идват да лекуват децата .. Бог затова ги е наказал за предателството .. Лекувайте се в новата си родина предатели не ви искаме..
8
1
 
7
 
! Отговори
До Iva преди 6 години
Нещо не си съвсем в ред! Какво общо има болестта на едно невинно детенце с мнението ти за българския мъж?Не искам да си мисля, че сравняваш детето с мъжа,към който е видно,че изпитваш омраза.
7
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
сега да не земете да закриете фонда за лечение в чужбина, с какво ще пълним новините и как ще плюем мащехата държава ако го направите?
6
3
 
27
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
И за всички "писатели" на мнение тук бих предложил, всеки сам за себе си да открие факти преди да напише нещо.Просто се огледайте около себе си и ще откриете това, че при 90% от случаите на церебрална парализа в семейството... мъжа изчезва.Жалко е да го кажа, защото аз самият съм мъж, но българският мъж е едно огромно Л _ _ но!Поклон пред всяка самотна майка в нужда без подкрепа !
5
5
 
22
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
... и още нещо особено важно !Защо не сравним, какво е получило едно дете с церебрална парализа, като средства и грижа от държавата. Защото освен за придружител, в Англия ще се погрижат за това дете до неговата пенсия да не гладува и да води равностоен и равноправен живот, като всички останали. А в България трябва родителите да разпродадат всичко, което имат. А когато родителите си "отидат" ???
4
6
 
12
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Много ясно е това, че един "турист" ще получи много по-малко внимание и обслужване в страна различна от тази, в която се осигурява ! И съвсем не е случайна темата : BREXIT. Хората се усетиха, че куцо и сакато им точи здравните фондове.Но ако все пак журналисти или управляващи се опитват да вменят на обществото тяхната хипотеза, нека дадат пример, колко англичани са предпочели да се лекуват в България, пред Англия.
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано у нас лекарите да му помогнат!
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английско здравеопазване?????И то като английските "пишман учени".)))))
1
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имал съм досег с английското здравеопазване и бих казал, че направила разумен избор. Скоро много хора ще започнат да осъзнават много неща, но за съжаление явно трябва всичко да стане по трудния начин.