След успешна трансплантация: Ново сърце и нов живот за Недко

С новото сърце вече щастието е пълно, споделя той
3
След успешна трансплантация: Ново сърце и нов живот за Недко
Снимка: bTV

В навечерието на Великден млад мъж получи ново сърце след успешна трансплантация в болница "Света Екатерина".

31-годишният Недко Шанов страда от тежка форма на сърдечна недостатъчност, а преди операцията живеел с изкуствено сърце.

"С новото сърце вече щастието е пълно", споделя Шанов пред bTV.

Шансът за пълноценен живот идва след съгласието на родители на 41-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, да дарят органите й.

"Много искам да им благодаря, защото с тяхната помощ, аз съм на крака", каза той и добави, че чувства сърцето като свое.

По професия Недко е шофьор, женен с три деца. Мечтае да се прибере при децата си.

"Това е голям късмет, защото ясно е, че не всички донори, които се предлагат могат да станат донори на сърце. Има допълнителни условия -съответствия в тегло, ръст", посочва проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ "Св. Екатерина".

Сега още 39 българи чакат за ново сърце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
6
 
! Отговори
Добре преди 6 години
Че е момче ,че да не реши да забременява като оная неблагодарна фитка ,на която Господ ,лекарите и донора и дадоха шанс а го проигра с лека ръка ....Да си жив и здрав момче дълги години!
2
4
 
46
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Бъди ЖИВ И ЗДРАВ Недко! Бог да те благослови и здраве дълги години да ти дава да си до твоите три дечица и съпругата ! А на близките на починалата млада жена-ДЪЛБОК ПОКЛОН за голямата човещина и ...кураж в тези тежки дни! Вшата мила и непрежалима дъщеря сега е истинска ЗВЕЗДИЧКА и прекрасното и СЪРЧИЦЕ тупти в душата на прекрасния НЕДКО !! БОГ да бъде винаги с ВАС !!!
1
3
 
18
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Бъди ЖИВ И ЗДРАВ Недко! Бог да те благослови и здраве дълги години да ти дава да си до твоите три дечица и съпругата ! А на близките на починалата млада жена-ДЪЛБОК ПОКЛОНза голямата юовещина и ...кураж в тези тежки дни! Ваяата мила и непрежалима дъщеря сега е истинска ЗВЕЗДИЧКА и прекрасното и СЪРЮИЦЕ тупти в дуяата на прекрасния НЕДКО !! БОГ да бъде винаги с ВАС !!!