Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Галъп: 62% харесват външната политика на премиера
Обновена: 9 апр 2018 21:03 | 9 апр 2018 16:23,
264
Настроенията у нас: Одобрение за Борисов, страх от ядрен конфликт?

Над половината българи смятат, че в момента в света има реална опасност от глобален военен конфликт. Това сочат данни от експресен сондаж на "Галъп интернешънъл".

62% оценяват, че премиерът Бойко Борисов се справя добре с външнополитически дейности като председателството на Съвета на ЕС и дипломацията. 30 процента са на обратното мнение, а останалите се колебаят.

Явно обществото ни одобрява по-скоро балансираните външни действия, които са характерни за Борисов, посочват от агенцията. Доказателство за това е и отношението към преговорите с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62 процента приемат, че с него е необходимо да се преговаря, а 33 процента смятат, че преговорите с него са излишни.

В същото време обаче обществото ни явно продължава да очаква далеч по-ефективни и твърди действия срещу проблемите в страната и особено спрямо корупцията, смятат от "Галъп интернешънъл". Така например скорошните акции на прокуратурата в болници срещат практически единодушно одобрение - 93 процента.
 
Оказва се, че 53% от хората у нас смятат, че в момента има реална опасност от глобален военен конфликт. Това се равнява условно на 2.9 милиона пълнолетни българи от общо около 5.5 милиона трайно живеещи в страната.

Общо 34% от запитаните (близо 1.9 милиона души) пък смятат, че е по-скоро вероятно (28%) или е много вероятно (6%) в идните няколко години някоя от глобалните ядрени сили действително да използва ядрено оръжие. Все пак, мнозинството не очаква ядрен конфликт – общо 63% казват, че това е малко вероятно (44%) или и е изключено (19%), а останалите се колебаят.

На този все по-тревожен външен фон българите явно харесват балансираната външна политика. В същото време обаче искат и далеч по-безкомпромисна вътрешна политика.

Това е втората част от резултатите от експресния сондаж по актуалните в последните седмици теми, проведен на 3 и 4 април сред 801 пълнолетни българи по телефона с ползване на панелна методика, която обезпечава достатъчна представителност на данните. Сондажът е независим от външно финансиране; максималното стандартно отклонение е с 3.5 при 50 процента дялове, отбелязват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
17
 
! Отговори
Донко преди 6 години
К'ва външна политика, к'ви пет лева? Аз съм напълно убеден, че в България живеят ***! Няма друго обяснение за факта, че мутрата е все още премиер, при това трети мандат. Т'ва е политиката на бай Тошо, едно към едно. Снишенаваме се, снишаваме се, докато бурята отмине.
175
2
 
17
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
тази статия не беше ли за 1-ви април?
174
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Одобрение за Боирисофф.... АААХАХАХАХАХАХАХСамо това ми казва достатъчно за изследването на Галъп ;)
173
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрата бачка за Кремъл.Зад всеки избягал българин,стоят българоруските отношения
172
6
 
20
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОДОБРЕНИЕ ЗА БОКО! ПРОСТАШКО Е ДА СИ ГЕРБАДЖИЯ !!!
171
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По нагласена статистика скоро не бях чел. На всякъде другаде е видно спада в рейтинга на премиера точно заради външната му политика и слугинажа му към Турция ! Не ставайте смешни , всички сме наясно че Борисов 3 е изчерпан от подкрепа и прояден от корупция и измами от вътре ! Как да направи нещо премиера след като се е обградил с такива хора ? Страх от едноличната му власт е навсякъде в редиците а така гърмят бушон след бушон . Това обаче удря в цялата система и клатят основите, лошо и то много
170
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oставка за криминалната мутра !
169
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
днес е герберастка собственост, следващият път одобрението на банкянският тарикат ще бъде 110 процента
168
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стадото трябва да трепери от вълци, от мутри, от полиция, от НАП сега от война от всичко за да го е страх и да е послушно. Още повече, че нищо не зависи от България при една евентуална война. Русия, Китай и САЩ определят какво ще става, но истината е че никой не иска война още повече ядрена ,нито богати нито бедни.
167
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако 62% го подкрепят, даже му е много висок стандарта на този пpocт и изстрадал народ.
166
24
 
12
 
! Отговори
IYI преди 6 години
За сега най-добрия управляващ е Бойко.Тъпите патриоти за нищо не стават.Червените са гола вода.Доган е умен и хитър.Турчина по природа е роден да управлява.
165
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво На Борисов.БРАВО ТОЙ Е НАЙ ДОБРИЯТ 62% МАЛКО СА ПОДМАЖЕТЕ СЕ ОЩЕ 99.9%ТОВА Е 62%Е МАЛКО ОЩЕ ТРЯБВА.
164
5
 
23
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Социологията като нАука в днешно време има следния смисъл = задаваш въпрос на 10 случайни хора (после казваш че извадката е 10000) 3-*** отговарят с ДА, 7 отговарят с НЕ. Нанасяш резултата в картата според това кой плаща 'изследването' и ..готово! Заключителната фаза е да го публикуваш и разпратиш на всички медии с кратък, но убедителен, нАучен 'анализ' с някой и друг термин за тежест така..
163
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гъдю Лукойл ? Искаш да кажеш Ротшилд груп .
162
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе кога ще почва този конфликтСамо бате Бойко,ли знае?Ами питайте го бре джурналя,да ви ,ба ***,ката, демократясала.
161
4
 
22
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До МироРечник има-мутренски!А за дипломатичен изказ-се иска много учене.Дипломат не се раждаш, а се учиш дълги години,за да станеш такъв!Точно това липсва от години на България-истински дипломати,които свободно да разговарят на всички езици.Няма други като нашите видни държавници-които контактуват,както каза Цецка,на "европейски"език"!А за ББ-просто няма какво да се коментира!Той говори на всички езици,толкова,колкото да ни изложи.Честита ви дългогодишна "демокрация"!
160
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпреки всичките негативи чест прави на Борисов че удържа на натиска в сагата с Руските дипломати.
159
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина светът ни се смее, че този глиган ни лъже и граби вече 10 години!Авторитета на българите и България отдавна се срина на нулата заради него. Уникален тъ;;;ак е но хитрец. Окопа се във властта, от всеки взима пари за да плаща за избори и на администрацията. Не му ли плащаш и цялата държавна машина смачква. Тупат го по дебелия г--з в Брюксел, а той си мисли, че е фактор. Така се потупват слугите, като благодарност за слугинажа. По данни на ООН, стандарта ни не е мръднал от 1989.
158
8
 
11
 
! Отговори
Гъдю преди 6 години
Руснаците обичат да залагат на пропаднали типове с много зависимости, един от които е Мутрата. Само Лукойл го одобрява. Аз съм Българин и ще започна да одобрявам Предатели, когато се узакони Проституцията.
157
4
 
11
 
! Отговори
Цък преди 6 години
СОджуци моджуци не му ги търсим да не слизаме на туй плиткоумно ниво , к'вот крал Бочко крал тей или инак отиде коня у реката да Фнимава кви политики върти с туй палаво дупе че на всяко гърне се пъха похлупак да е и на всяка манджа мерудия а балканите са 'буре с барут ' и няма да се учудя ако пламнат отново - те не са загаснали де. И Бочко ше яде големия БГмутрите не го убиха от бой едно време и да го захвърлят мртъв нейде зарад педерастките му совалки ама сърбите мож да не му простят