Спор: Принудена ли е онкоболна жена да напусне работа?

Десислава Баева и Пенка Димитрова пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 9 апр 2018 18:36 | 9 апр 2018 18:27, Анисия Иванова
36

8748 гледания   |  Още видео
През месец април миналата година Пенка Димитрова започва работа в магазин за хранителни добавки във Варна. Първоначално е назначена на 6-месечен изпитателен срок. През септември жената се разболява, като и е поставена диагноза "рак на гърдата".

Следва операция, налага се втора. Тогава Димитрова трябва да излезе в болничен и уведомява работодателя си. На срещата Пенка твърди, че собственичката на фирмата я е принудила да подпише документ, но не е ясно точно какъв.

Десислава Баева, работодател на Димитрова, пък обясни, че болната жена сама си е подала молба за напускане на работа. Пенка отрича това.

Междувременно служебните пререкания между двете стават лични. Собственикът на фирмата Десислава Баева е заплашвана по телефона и подозира, че зад тях стои именно Пенка Димитрова.

Двете си разменили няколко съобщения. Едно от които, на Десислава Баева, гласи: "Заслужаваш всичко, което ти се случва, малко ти е даже", разказва Bulgaria ON AIR.

Пенка Димитрова категорично отхвърли каквито и да е било заплахи от нейна страна.

 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Абе преди 7 месеца
Има нещо много гнило тука. Първо не била наясно какво подписала, пък после я били принудили, ама тя не отишла при журналистите когато я били принудили, на никой не се оплакала?! И как така ще те принудят да си подпишеш молбата за напускане, когато вече си в болничен? Трябва да е слабоумна тая. Като е слабоумна да подписва, трябва да е благодарна, че не са я изхвърлили веднага като е подписала... А те всъщност що са я държали???
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
към 34. Надали при бременност няма защита в Англия. А тук жената просто се е разписала на каквото са и дали. В Германия ако някой боледува повече от 6 месеца имат право да го съкратят. Вярно е, че няма мъжка и женска работа. Жените работят и вдигат тежко, но това е възможност и избор. И аз за кратко на една от роботите ми, се налагаше в края на деня да се вдига тежко, но шефката германка винаги караше друг да го прави предвид физиката ми.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дано да се оправи жената. обаче у нас много хора бъркат работата с детска градина или приятно забавление. не говоря за конкретния случай - в англия, с очите си видях нееднократно как забременее ли работник/служител, и го съкращават на секундата в частния бизнес. 100% равни права и задължения. няма месечен цикъл, това е тежко да се вдига от жена, онова не е мъжка работа. работи се до откат. администрацията им сама остава до по-късно, когато има работа, защото са научени от малки.а и ги съкращават
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Извинявайте кьдето пише Онлайн сбърках
Исках да кажа че чу по България Он Еьр репортажа
Хиляди извинения
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бог да дава сили на жената и да се излекува
Сутринта по България Онлайн Еьр чух репортажа
И пожелавам и много здраве
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До работодателката; РАБОТОДАТЕЛКЕ СМИРИ СЕ И ПОМОГНИ
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е как да не слагаме работодателите под общ знаменател....то такива убийци като нашите няма никъде
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цялата социална и административна система, както и пенсионна трябва да бъдат гъвкави, за да обслужват интересите на хората. Сегашната система слага всички хора под еднакъв знаменател. Затова и очакванията са огорчителни. Всеки е с различен проблем. Точно по тази причина нямам трудов договор. Имам си лични проблеми и работя без договор, но когато ми се наложи да отсъствам си отсъствам.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Аз

Това което си описал, се нарича благотворителност и не виждам какво общо има в случая? Не може да изискваш от който и да ти помага, това е нещо строго лично и трябва да се случи доброволно.
27
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
...а РАБОТОДАТЕЛЯ удвоява сумата, така бащата получава финансова възможност да остане две години у дома при сина си и в последствие здравето на малкия се подобрява...ето това е благородство и човещина, а не да изхвърлиш нуждаещия се човек на улицата.
26
1
 
18
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
За сравнение ще дам как постъпват в нормалните страни колеги и работодатели. Даваха случая по телевизията, младо семейство, майката се разболява от рак, детето от левкемия, майката умира, бащата трябва да работи и да се бори за малкия си син да оздравее, но няма кой да се грижи за малкия, тогава всички колеги се организират и му даряват парите от извънредните часове, които са изработили...
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Видяхме го великия соц как катастрофира убийствено, сега очевадно някои хора много си мечтаят пак да изпаднем в подобна тежка ситуация. Отношенията между работник и работодател са чисто формални, не може работодателя да е решава личните проблеми на служителите си! Правилото е едно работодателя предлага работа при определени условия, ако работника го устройва започва да работи, това е! За останалото си пенсионно-осигурителна система, социални и т.н.
24
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До реалист

Много е лесно така отстрани да даваш съвети, но ако си работодател, бизнеса ти не върви и си имаш работа с нахални мързеливи простаци, друга песен ще запееш. Когато отсреща имаш работлив, интелигентен и коректен човек, естествено че ще му направиш жест, естествено че ЩЕ се стремиш да го задържиш при себе си, но какво прави с онези дето се скатават, мързелуват, лъжат и не стават за ч,еп на зеле?
23
17
 
10
 
! Отговори
До 22 преди 8 месеца
Работата си е работа, там няма място за цупене, ревове и други прийоми на глезени женички. В България няма равнопоставеност между работодател и работник, огромното изкривяване в полза на вторите е вредно за икономиката и въобще за развитието на цялото общество. Тук някои хора си мислят едва ли не, че работодателите им трябва да ги осиновяват! Всеки си има проблеми, всеки се разболява, всеки има финансови затруднения, но трябва да има някакъв общ работещ принцип, ясни правила на играта.
22
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не слагайте всички работодатели под общ зналенател, всеки човек е различен, просто в едни от тях не е останало нищо човешко, ценности като съчувствие, съпричасност, разбиране, доброта, благородство и т.н.т. липсват. Той ония отгоре гледа, всичко се връща.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Къде изнесе бизнеса? Някъде където робството все още не е забранено?"

Сърбия. Плащам по-високи заплати, но и печеля повече, въпреки транспортните разходи и това че не са в ЕС. Това е неприложимо тук, предимно защото всеки "работник" е голям тарикат. Вие си ги вземайте на работа и развивайте икономика с тях. За съжаление храня сърбите. Не ми е кеф, но се наложи. Вие си продължавайте в същия дух.
20
0
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 8 месеца
Не "маниерен" синдром , а синдром на Мениер .
19
0
 
11
 
! Отговори
Тед преди 8 месеца
Доколкото разбрах жената е с рак не неграмотна!
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Български работдател = мутра, капиталист, изедник чорбаджия, ограбил и измъчил стотици бедни и болни хора.
17
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Работодателите да внимават в картинката, защото скоро няма да има какво да губим, а тогава повярвайте ми, никой не може да ви спаси от отмъщението на народа! Няма по-страшно наказание от омразата на собствения ти народ. Идва нов Народен съд!