Мъж тормозил онкоболната си жена: Бой, разбита глава, забрани за лечение

Блъскал я, обиждал я, разбил главата й в семейната кола
10 апр 2018 16:52, Боряна Павлова
65
Мъж тормозил онкоболната си жена: Бой, разбита глава, забрани за лечение
Снимка: Visualhunt

Побой, насилие и забрана за посещение на химио и лъчетерапия. С това била принудена да живее онкоболна жена, жертва на домашно насилие.

Жената трябвало да посещава задължително терапиите, защото имала разсейки в костите. Но й трябвали дни, за да го увещава да я пусне и да не я пребие, защото е отишла, пише "Монитор".

С казуса се сблъскали в пловдивската фондация за защита на жени от домашно насилие "Джендър алтернативи", когато жертвата се обърнала към тях за помощ.

Пред психолозите във фондацията Елена Николова разказала, че тормозът продължавал през целия й брак, вече 13 години. В жилището им имало брадви и ножове, с които съпругът й я плашел и нея, и малките им две деца.

Мъжът бил едър. Тежал около 140 килограма и имал страшен външен вид. Заради това, а и побоищата, на които била подложена, жената решила да го напусне. Тя се престрашила да потърси помощ след последното насилие, при което мъжът й я псувал и я удрял по главата в семейната им кола.

Елена се изплашила както за своя живот, така и за този на децата си и поискала да напусне насилника. От фондацията й предложили да я настанят заедно с децата в защитен кризисен център, където мъжът й няма да я открие.

Престоят й на тайното място щял да продължи, докато съдът издаде заповед за незабавна защита.

Съпругата обаче изразила съмнение пред екипа на фондацията, че половинката й няма да признае съдебната заповед за незабавна защита и нямало да я спазва.

Една от мерките, които постановява съдът, е да изведе насилника от общото жилище с жертвата за определен период от време и да му забрани да посещава работното й място и местата й за социални контакти.

Ако той наруши съдебната забрана, има реален риск да бъде арестуван. Пребиваната онкоболна жена обаче продължавала да се страхува и не можела да реши какво да предприеме, за да спре окончателно насилието в дома си.


65
Още от Общество
Скандалът с FB у нас: Използвани са данните на над 35 хил. българи
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оправия няма са казали прадядовците ни. Който се спаси спаси, който като не му стиска ще търпи. И така си замина 1.3 Мио население, да го тъпчат другаде.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да му се връща.За човек няма по голямо наказание от това да оре, което е посял на чужд гроб .
47
3
 
1
 
! Отговори
иван гешев преди 1 седмица
Е,сега ако бяхме ратифицирали ИК
тоэи"насилник"на жени и деца щеше да е
красавец със благ характер който щеше
на ръце да носи болнатс си жена до
болницата но,эа радост можем все още
да поправим грешкатс си като я.....
ратифицираме
46
6
 
6
 
! Отговори
месара преди 1 седмица
кога па я основаха и регистрираха тая джендър организация, та чак вече имат и тайни места ?! битата що не отишла в полицията, или джендърите са и вдъхнали по адекватна реакция и сигурност? а иначе, страховития "мъж" директно в затвора за една петилетка - поне!
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Закривай кралство Булгарпрадеш! Според мен трябва да го продадем на китайците.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Насилникът трябва да бъде осъден, по бързата процедура и въдворен за изтърпяване на наказанието.Колко ли още пребити ,болни жени има,за които не знаем?
43
0
 
9
 
! Отговори
42 преди 1 седмица
а тя даже и сега не можела да реши.Какво още трябва да стане?!!!!да ви пишат по новините в минало време?!!
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не мога да разбера как търпиш да те тормозят 13 години.Щото тоя я е шамаросвал още в началото на връзката.Не мисля,че са си живели мирно и щастливо години наред и изведнъж той става чудовище и олеле майко кво стана. За мен това са психично увредени жени,които са израстнали в подобна семейна среда, с ниска самооценка.И по някакъв начин приемат за нормална агресията на партньора си, като смятат че причината е в тях самите,защото не правят нещата както трябва.После като се осъзнаят е твърде късно
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Ако той наруши съдебната забрана, има реален риск да бъде арестуван. "
Риск ? Та това животно е опасна ! Този, или сериозни ментални проблеми, или просто е лишен от човечност.
40
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да му ампутират тестисите без упойка, като на прасе. Това заслужава дегенератът комунист!
39
3
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 1 седмица
Е ясно е ,че иска да я умори и да се отърве от нея....голяма част от българските селяни се женят щот" трябва" и после или кютек от мъжете или психо тормоз от жените...естествено мъничките повтарят тая схема след години ...който се дърпа ще го вкарат в схемата с психотерор....
38
17
 
22
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 седмица
Ако бяха от малцинствата, ганьовците щяха да се скъсат от гаври коментари. Обаче сега са се уплашили да не е това акция в подкрепа на ИК. Спокойно бре, ганьовци! Няма да се приеме конвенцията, в чест на великата ви простащина. Ще ви грабят, ще ви тъпчат, но по ваша воля, ще можете да биете и псувате по-слабите още колкото си щете. После да не се чудите що сте на дъното! Горката жена!
37
9
 
7
 
! Отговори
данъкоплатец преди 1 седмица
До къде ни докара Крадецът от Драга-левци, Боже и айдушката му чета!
Хората обедняха, оскотяха и озверяха!
Анатема,ай дуци ! До девето! Бял ден да не видите! В Ада да се пържите!
36
8
 
13
 
! Отговори
ПАК ЛИ ИК преди 1 седмица
Прочетете статията на адвокат Владимир Шейтанов който показва юредически точка по точка защо нетрябва да се приема ИК и многото противоречия с конституцята на БЪЛГАРИЯ. ДЖЕНДЪРИТЕ ДА МЛЪКНАТ. ИЗМИСЛЕНА ЖЕСТОКА И ПРОСТАШКА СТАТИЯ!
35
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що ли не вярвам на тази фондация
34
8
 
20
 
! Отговори
Гробокопач преди 1 седмица
Добре разказана история в подкрепа на "Истамбулската конвенция".
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този противник на ИК и защитник на домашното насилие 100% е някой член на християнска секта забраняваща медицинските процедури.
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ,и на фондации не вярват и там е една мъгла,много пари потъват незнайно къде.
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президент, патриарх и патриоти питат:
Къде е проблемът?
30
13
 
23
 
! Отговори
поредната преди 1 седмица
платена и измислена статия за промиване на мозъци която казва:Виждате ли колко сме насилвани,тормозени и трябва задължително да приемем ИК. Да приемем джендър идеологията! ТАМЪН БЯХА МЛЪКНАЛИ ПАК СЕ РАЗЛАЯХА ДЖЕНДЪРИТЕ!ДЖЕНДЪСКИЯ КУЧКАРНИК НЯМА ДА МЛЪКНЕ!ТЪПИ И УПОРИТИ!НЕ РАЗБИРАТ КАКВО ЗАНЧИ НЕ!