Надзирателите пред затвора, искат: Още хора и техника!

Протестиращите настояват за цялостна реформа на системата
13

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Виж други галерии »

Надзиратели от цялата страна протестират пред Централния софийски затвор, където преди седмица избягаха двама рецидивисти.

Протестиращите настояват за още щатни бройки и модерна техника, както и за цялостна реформа на системата за изпълнение на наказанието, като припомнят, че от Министерството на правосъдието са анонсирали, че имат такава концепция, но все още не са я представили.

Още по темата

Недоволните искат да научат и резултатите от вътрешната проверка на министерството за причината за бягството на Владимир Пелов и Радослав Киров, като категорично не са съгласни всички погледи да бъдат насочени единствено към работата на надзирателите.

По-късно днес при правосъдния министър ще се проведе работно съвещание, на което ще се обсъдят спешни мерки за преодоляване на проблемите, които показа този случай отпреди седмица, предаде БНР.

Надзирателите са готови, ако не видят воля за промени и за осигуряване на средства за реформиране на системата, да подновят протестите си. Те бяха прекратени, след като получиха 15 милиона лева от бюджета, за да бъдат увеличени техните заплати.

Утре министърът на правосъдието Цецка Цачева ще се срещне с лидерите на двата синдиката в правосъдното министерство, за да могат да договорят и как ще се разпределят тези средства. Те пък се надяват на тази среща да бъде поставен въпросът за щатовете и техническото обезпечение на затворите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 6 години
Не са наядоха...егати!!!!! Не си изпълняват задълженията..а само искат!!!! Ми напуснете, бе!!! Що не напускате??!!!!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой навремето беше казал ,че най сигурното убежище е майчината гръд N1
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В други медии пише, че са им отпуснали 15 милиона лв. за техника и заплати.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Под "хора" вероятно искат повече чистачки? Нале?
8
0
 
11
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 6 години
А пък аз искам 1000 лв. пенсия. Иначе ще избягам в "Орландовци"
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема трябва да се реши а да обвиняваме всички, не е честно.Това е проблем и на митниците,на лекарите,на автомонтьорите и много други,че и на парламента.От една страна , трябва да има реални заплати.От друга , контрол и борба с корупцията на всички нива .Проблема е много глобален и не е сериозно да мислим,че ще изчезне, ако не изчезват причините ,а то ,ниските заплати и лошите условия на труд
6
1
 
16
 
! Отговори
ИзКуКуригал преди 6 години
Г-жа Цачева е истински диамант. Шеф на Народното събрание, кандидат за президент, сега шеф на Правосъдието. И някой има наглостта на твърди, че това не е БЕЗЦЕНЕН кадър. Моля ви, драги сънародници, засрамете се!
5
1
 
11
 
! Отговори
До ком 1 преди 6 години
Къде на шега, къде на сериозно не трябва да търсиш оставката на Цачева. Както винаги, тя, си е свършила работата перфектно и професионално, както цялото политическо ръководство в съдебната система. Което се явява нормално. По стара българска традиция рибата се вмирисва от към опашката. Главата винаги е свежа и права. Лошото е, че ще го отнесат тези, които не трябва.
4
0
 
11
 
! Отговори
Се тая преди 6 години
Що реват, като сами си засраха пътя. Нали бяха почнаха да им дават
3
13
 
9
 
! Отговори
111 преди 6 години
Никой не работи за слава. И те деца хранят.
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пратете им още хора затворници и още техника да внасят за тях. Телефони, телевизори, компютри, парни ютии, фритюрници. Пазачите са като слуги на затворниците. Всичко им дават и внасят, ако си платят. Те са камериерките на затворниците. Разбра се, че затворниците командват в затвора, а надзирателите изпълняват техните нареждания.
1
3
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Предвид постигнатите резултати предлагам да им намалят заплатите, а Мама Цеци да си подаде оставката ;)