Надзирателите: Със срам и накърнена чест, но ще протестират!

Случилото се е отражение на държавата, отсече надзирател
10 апр 2018 09:30, Боряна Павлова
38

3862 гледания   |  Още видео

С накърнена чест и достойнство служителите на затворите възобновяват протестите си. В отворено писмо до премиера Борисов, председателя на парламента, правосъдния министър, главния прокурор и всички партии, работещите в сектор "Сигурност" поискаха да се ревизира цялостното отношение към системата на затворите, но не само на думи с празни от съдържание декларации и кухи обещания.

Въпреки че в края на месец март правителството отпусна 15 млн. лева от бюджета за увеличаване на основните месечни възнаграждения в Дирекция "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", от Синдиката на служителите в затворите смятат, че срещу тях се води компроматна война, а случващото се в местата за лишаване от свобода и зачестилите бягства са пряка последица от водената политика по отношение на целия сектор.

Още по темата

Надзирателите се събират пред Централния софийски затвор в подкрапа на колегите си, които са били на смяна в деня на бягството на двамата опасни рецидивисти преди седмица.

"Настояваме да бъде увеличен броя на надзирателите в местата за лишаване от свобода в цялата страна, които в момента са под санитарния минимум. Също така за доставка на нова, по-модерна техника, с която служителите на затворите да работят, както и изменения в законодателството, за които синдикатът настоява вече 9 години", каза пред Bulgaria ON AIR Ивайло Григоров, член на Синдиката на служителите в затворите.

Той коментира още, че именно недостига на техника и служители са довели до бягството на затворниците.

"Срамуваме се, но за съжаление случилото се е олицетворение на държавата", допълни още Ивайло Григоров.

А Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Срещата е насрочена за 13.00 ч. и на нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата и възможни решения на проблемите.
 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Гн Миташки преди 9 месеца
Те дане протестират ами да търсят ония двамата дето им избягаха......
35
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро имаше интервю с Началника на Варненския затвор,който каза че за около 300 затворници се грижат най-много 8-9 надзиратели! В страните с развита пенитенциарна система на 5-6 лишени от свобода се пада по един служител! мисля че коментарите са излишни,освен ако само не си чешем езиците !
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 28
Така е,но информацията за щатовете в МВР се подава от МВР шефовете.Предполагам,че няма да им е много удобно да споделят бройката на действащите полицаи и на тези,които си дръгнат топките по цял ден и от години или никога не са виждали жив престъпник.Ако от действащите се извадят и онези,за нищо не стават,ситуацията направо ще е жива катастрофа!
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Увеличете броя на чистачките и им раздайте по един *** напоен с Новичок..
32
4
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 9 месеца
Не знам точния щат на МВР, но знам, че на журналистически глупости не може да се вярва. Най-много полицаи на глава на население след Кипър не е много точно. Журналистите слагат всички под едно. За тях няма значение кой е в пожарната, счетоводство, преподаватели в АМВР, школи, жената на гишето в КАТ, почивни станции и др. За тях всички са полицаи. Униформените полицаи стават все по-малко за сметка на администрацията.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Награда затова че през главния вход са си тръгнали двама затворници и чистачката ги е гонела не ви ли е срам ...оръжията и законите за какво са за украса всички отговорни дисциплианрно уволнени и без това само с връзки и некадърност се влиза в тея държавни корумпирани системи ...не скенери и пари а мозък и читави хора требва
30
0
 
8
 
! Отговори
Хафний преди 9 месеца
До Симеонов :
Ръкопляскания за коментара ви.Много точно казано!Наистина са михлюзи по цял ден нищо не правят ,освен да си държат ма.дята.Това са некадърници ,на които трябва да им се дава минималната заплата за страната и да се глобяват всеки ден .Нахалници, и още ще протестират и ще искат пари.На какво основание бе ,търтеи.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно сте прав. Не знам как се определя бройката. Но, ако е за глава от населението не е справедливо. В България престъпността е много голяма. Сбъркана е цялата система,а не отделните индивиди да имат вина. Лична вина се търси, когато институцията работи строго и систематизирано. В противен случай е безсмислено. Все едно да наливаш от пусто в празно.
28
2
 
14
 
! Отговори
Симеонов преди 9 месеца
Намален състав ли? България е на първо място в Европа по брой служители в сигурността и правораздаването.Имаме най-голям брой прокурори и съдии на глава от населението, по броя на полицията сме на второ място след Кипър.
Освен тези професионални мързеливци има ДАНС и жандармерия.
Добре че има стохилядна армия от охранители в частните фирми защото ако останат само *** от държавните служби,ще стане невъзможно да се живее в България.
Да си виждал скоро полицай на улицата? А МВР е 75000 служите
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Във България във всички възможни сфери се работи в намален състав. Много от работещите започват да изнемогват и я подкарват през просото. На повечето работни места липсва колегиалност и съпричастност. Липсват правила.Много малко са ония, на които точно и ясно са формирани задълженията им. Юркат те за щяло и не щяло и после ти търсят кусура. Затова и всичко в държавата е наопаки.
26
3
 
22
 
! Отговори
Симеонов преди 9 месеца
На всички михлюзи и некадърници все държавата им е в устата.
А в България живеят,работят и просперират над два милиона висококвалифицирани специалисти и поне милион дребни частници.
Хора които носят държавата на гърба си,работят, печелят,плащат данъци и издържат себе си,семействата си и два милиона хрантутници от полиция,съд, прокуратура,армия,безбройна администрация пречещи и рекетиращи нагляри.
И разбира се,около милион ци гански паразити
Всички те зяпнали като хипопотами-държавата та държава
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно е , че се спотайва жестока тайна по делата на избягалите затворници, а личните вълнения на надзирателите си остават само за тяхна сметка
24
7
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 9 месеца
Чети хубаво. От 9 години ги искат тези неща. Девет години, в които нищо не е направено. ”случилото се е олицетворение на държавата”, не в десетката, не в центъра, чак не се сещам къде. Много правилни три думи.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е, не е истина! Издъниха се по всички линии, но пак ще реват за заплати! Е, това ако не е наглост, здраве му кажи!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като не им харесва заплащането, да си сменят работата. Т'ва тяхното е хем сърби, хем боли.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уляхте се с този случай,буквално се на.С-рахте!Нито са първите,нито ще са последните,които бягат от затвор.Това не е най-важната тема на населението.
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз лично подкрепям този протест - наистина са под нужната бройка (да не забравяме, че трябва да хранят, наблюдават, извеждат навън хора с доживотни, които няма какво да губят и миг невнимание може да е фатален, не е като да дремеш в администрацията цял ден). Имат нужда и от оборудване, също подкрепям. Обаче защо аджеба не ги повдигнаха тия наболяли проблеми преди, а искаха заплати? Това питам. Сега се издъниха и почнаха да "мрънкат"! Затова и народът с право се настрои срещу тях.
19
0
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 9 месеца
Ако пустнат още 2ма -3ма рицидивиста ще им увеличат заплатите!
18
3
 
30
 
! Отговори
Наглеци! преди 9 месеца
Аз зная едно-когато едан работа не ми харесва, аз напускам! А на тия не им харесва, ама искат повече пари, за да продължи да не им харесва, ама с по-пълни джобове!
17
1
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 9 месеца
Даже са им много парите на тия каиши ...