Надзирателите: Със срам и накърнена чест, но ще протестират!

Случилото се е отражение на държавата, отсече надзирател
10 апр 2018 09:30,
38

С накърнена чест и достойнство служителите на затворите възобновяват протестите си. В отворено писмо до премиера Борисов, председателя на парламента, правосъдния министър, главния прокурор и всички партии, работещите в сектор "Сигурност" поискаха да се ревизира цялостното отношение към системата на затворите, но не само на думи с празни от съдържание декларации и кухи обещания.

Въпреки че в края на месец март правителството отпусна 15 млн. лева от бюджета за увеличаване на основните месечни възнаграждения в Дирекция "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", от Синдиката на служителите в затворите смятат, че срещу тях се води компроматна война, а случващото се в местата за лишаване от свобода и зачестилите бягства са пряка последица от водената политика по отношение на целия сектор.

Още по темата

Надзирателите се събират пред Централния софийски затвор в подкрапа на колегите си, които са били на смяна в деня на бягството на двамата опасни рецидивисти преди седмица.

"Настояваме да бъде увеличен броя на надзирателите в местата за лишаване от свобода в цялата страна, които в момента са под санитарния минимум. Също така за доставка на нова, по-модерна техника, с която служителите на затворите да работят, както и изменения в законодателството, за които синдикатът настоява вече 9 години", каза пред Bulgaria ON AIR Ивайло Григоров, член на Синдиката на служителите в затворите.

Той коментира още, че именно недостига на техника и служители са довели до бягството на затворниците.

"Срамуваме се, но за съжаление случилото се е олицетворение на държавата", допълни още Ивайло Григоров.

А Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Срещата е насрочена за 13.00 ч. и на нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата и възможни решения на проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
45
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе след тоя случай, я им спрете заплатите на всички в софийският централен, поне за един месец. На всички без чистачките де, те са си ги заслужили. Нагли до безочие. Така за къде сме тръгнали?!
10
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен много от надзирателите първоначално са знаели че ще вземат допълнителни пари я за вкарване ан пистолет я за вкарване на таблет и тн.
9
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам един такъв новопостъпил, с накърнена чест и достойнство, за 6 месеца събра 16 000 по сметка...
8
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагслост безгранична и момента точно избран. Срам и резил сте. Да подготвят нови необременени, некорумпирани мъже, да им дадат заплати както се полага и..... да видим. Дали ще се получи ???? БЕЗОБРАЗИЕ И БЕЗОЧИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ще протестират да идем и не да протестираме, чиста наглост е това. Пари им даваш те още искат .. Не мога ли и аз да протестирам срещу тяхните глупости ?Без заплати !!!
6
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дето е изкарал 250 лева от пистолеъа дето е вкарал ще протестира ли? А тия дето "услужват" с личните си телефони? А нарко разпросранителите в униформи?
5
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ви вдигнат заплатите ще престанете ли да продавате телефони, и наркотици и да водите *** в килиите?Съгласни ли сте ако пипнат една незаконна вещ,дежурният да влиза в килията без съд и присъда?Или хем да ви вдигнат заплатите хем търговията с дрога,скъпи вещи и сводничеството да върви.
4
2
 
49
 
! Отговори
123 преди 6 години
След поредното бягство от затвора и то толкова показно, не знам как имат очи да се покажат, въобще. Аз ако бях щях да ги накажа всичките един месец без заплата. Еб*си наглите създания. Ето това е живото наследство на комунизма, наглост безкрайна
3
1
 
58
 
! Отговори
хах преди 6 години
И да свикнете и чистачката на тоя протест, че без нея за нищо не ставате!
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Язе съм ногу гламав, но сакам пари.
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такава наглост,по - голяма от тази..Само Боко ги надминава..