Надзирателите: Със срам и накърнена чест, но ще протестират!

Случилото се е отражение на държавата, отсече надзирател
10 апр 2018 09:30,
38

С накърнена чест и достойнство служителите на затворите възобновяват протестите си. В отворено писмо до премиера Борисов, председателя на парламента, правосъдния министър, главния прокурор и всички партии, работещите в сектор "Сигурност" поискаха да се ревизира цялостното отношение към системата на затворите, но не само на думи с празни от съдържание декларации и кухи обещания.

Въпреки че в края на месец март правителството отпусна 15 млн. лева от бюджета за увеличаване на основните месечни възнаграждения в Дирекция "Изпълнение на наказанията" и "Охрана", от Синдиката на служителите в затворите смятат, че срещу тях се води компроматна война, а случващото се в местата за лишаване от свобода и зачестилите бягства са пряка последица от водената политика по отношение на целия сектор.

Още по темата

Надзирателите се събират пред Централния софийски затвор в подкрапа на колегите си, които са били на смяна в деня на бягството на двамата опасни рецидивисти преди седмица.

"Настояваме да бъде увеличен броя на надзирателите в местата за лишаване от свобода в цялата страна, които в момента са под санитарния минимум. Също така за доставка на нова, по-модерна техника, с която служителите на затворите да работят, както и изменения в законодателството, за които синдикатът настоява вече 9 години", каза пред Bulgaria ON AIR Ивайло Григоров, член на Синдиката на служителите в затворите.

Той коментира още, че именно недостига на техника и служители са довели до бягството на затворниците.

"Срамуваме се, но за съжаление случилото се е олицетворение на държавата", допълни още Ивайло Григоров.

А Министърът на правосъдието Цецка Цачева свиква национално съвещание с участието на всички началници на затвори в страната и с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Срещата е насрочена за 13.00 ч. и на нея ще бъдат обсъдени създалото се напрежение в системата и възможни решения на проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Гн Миташки преди 6 години
Те дане протестират ами да търсят ония двамата дето им избягаха......
30
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро имаше интервю с Началника на Варненския затвор,който каза че за около 300 затворници се грижат най-много 8-9 надзиратели! В страните с развита пенитенциарна система на 5-6 лишени от свобода се пада по един служител! мисля че коментарите са излишни,освен ако само не си чешем езиците !
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 28Така е,но информацията за щатовете в МВР се подава от МВР шефовете.Предполагам,че няма да им е много удобно да споделят бройката на действащите полицаи и на тези,които си дръгнат топките по цял ден и от години или никога не са виждали жив престъпник.Ако от действащите се извадят и онези,за нищо не стават,ситуацията направо ще е жива катастрофа!
28
4
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Не знам точния щат на МВР, но знам, че на журналистически глупости не може да се вярва. Най-много полицаи на глава на население след Кипър не е много точно. Журналистите слагат всички под едно. За тях няма значение кой е в пожарната, счетоводство, преподаватели в АМВР, школи, жената на гишето в КАТ, почивни станции и др. За тях всички са полицаи. Униформените полицаи стават все по-малко за сметка на администрацията.
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Награда затова че през главния вход са си тръгнали двама затворници и чистачката ги е гонела не ви ли е срам ...оръжията и законите за какво са за украса всички отговорни дисциплианрно уволнени и без това само с връзки и некадърност се влиза в тея държавни корумпирани системи ...не скенери и пари а мозък и читави хора требва
26
0
 
8
 
! Отговори
Хафний преди 6 години
До Симеонов :Ръкопляскания за коментара ви.Много точно казано!Наистина са михлюзи по цял ден нищо не правят ,освен да си държат ***.дята.Това са некадърници ,на които трябва да им се дава минималната заплата за страната и да се глобяват всеки ден .Нахалници, и още ще протестират и ще искат пари.На какво основание бе ,търтеи.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно сте прав. Не знам как се определя бройката. Но, ако е за глава от населението не е справедливо. В България престъпността е много голяма. Сбъркана е цялата система,а не отделните индивиди да имат вина. Лична вина се търси, когато институцията работи строго и систематизирано. В противен случай е безсмислено. Все едно да наливаш от пусто в празно.
24
2
 
14
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
Намален състав ли? България е на първо място в Европа по брой служители в сигурността и правораздаването.Имаме най-голям брой прокурори и съдии на глава от населението, по броя на полицията сме на второ място след Кипър.Освен тези професионални мързеливци има ДАНС и жандармерия.Добре че има стохилядна армия от охранители в частните фирми защото ако останат само *** от държавните служби,ще стане невъзможно да се живее в България.Да си виждал скоро полицай на улицата? А МВР е 75000 служите
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във България във всички възможни сфери се работи в намален състав. Много от работещите започват да изнемогват и я подкарват през просото. На повечето работни места липсва колегиалност и съпричастност. Липсват правила.Много малко са ония, на които точно и ясно са формирани задълженията им. Юркат те за щяло и не щяло и после ти търсят кусура. Затова и всичко в държавата е наопаки.
22
3
 
22
 
! Отговори
Симеонов преди 6 години
На всички михлюзи и некадърници все държавата им е в устата.А в България живеят,работят и просперират над два милиона висококвалифицирани специалисти и поне милион дребни частници.Хора които носят държавата на гърба си,работят, печелят,плащат данъци и издържат себе си,семействата си и два милиона хрантутници от полиция,съд, прокуратура,армия,безбройна администрация пречещи и рекетиращи нагляри.И разбира се,около милион ци гански паразитиВсички те зяпнали като хипопотами-държавата та държава
21
7
 
5
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Чети хубаво. От 9 години ги искат тези неща. Девет години, в които нищо не е направено. случилото се е олицетворение на държавата, не в десетката, не в центъра, чак не се сещам къде. Много правилни три думи.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, не е истина! Издъниха се по всички линии, но пак ще реват за заплати! Е, това ако не е наглост, здраве му кажи!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уляхте се с този случай,буквално се на.С-рахте!Нито са първите,нито ще са последните,които бягат от затвор.Това не е най-важната тема на населението.
18
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично подкрепям този протест - наистина са под нужната бройка (да не забравяме, че трябва да хранят, наблюдават, извеждат навън хора с доживотни, които няма какво да губят и миг невнимание може да е фатален, не е като да дремеш в администрацията цял ден). Имат нужда и от оборудване, също подкрепям. Обаче защо аджеба не ги повдигнаха тия наболяли проблеми преди, а искаха заплати? Това питам. Сега се издъниха и почнаха да "мрънкат"! Затова и народът с право се настрои срещу тях.
17
3
 
30
 
! Отговори
Наглеци! преди 6 години
Аз зная едно-когато едан работа не ми харесва, аз напускам! А на тия не им харесва, ама искат повече пари, за да продължи да не им харесва, ама с по-пълни джобове!
16
1
 
35
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Даже са им много парите на тия каиши ...
15
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е такава наглост и безочие няма никаде
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЛЕДАТ СИ ИНТЕРЕСЧЕТО!!!!НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО , ЧЕ СА ЗА ЗАТВОРА !!!
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати тюфлеците , не си вършат работата и протестират!
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тюфлеци...познавам един такьв,ходи нощна с надуваем дюшек.Само чакат да стане време за 20-те заплати накуп.