Доплащане "Живот" – НЗОК застрашава живота ни!

Д-р Дечо Дечев пред Bulgaria ON AIR: Ниски цени – ниско качество
11 апр 2018 09:10,
28

Националната здравноосигурителна каса ще дава по-малко пари за медицински изделия. Оказва се, че пациентът ще се налага да плаща за протези, импланти и стентове. Това става ясно от новия реимбурсен списък на медицинските изделия на НЗОК, който влезе в сила от месец април.

"Ние не сме съгласни да доплащаме. Това е заплаха за живота и здравето на пациента! Имаме бедни пациенти, които дори не могат да дойдат до болницата за преглед. Доплащането бави лекуването на пациентите, а стабилизирането им харчи дори повече публични средства", категорична бе Пенка Георгиева от Сдружение "Заедно с теб".

Още по темата

В "България сутрин" изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" д-р Дечо Дечев изтъкна, че основна задача на всеки един фонд е да понижава цената, която ние всички плащаме.

"Намаляването на цените трябва да бъде по начин, по който няма да се ощетят пациентите. Трябва да се осигури връзка между цените, които е постигнала Националната каса, и тези, които ще се постигнат за провеждането на обществените поръчки във всяка една болница.

Нямаме никакъв контролен механизъм, който да гарантира качеството на медицинските изделия. Ако цената им падне, на пазара ще се появят по-некачествени", подчерта медикът.

Като допълнение Георгиева отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че администрацията на Министерството на здравеопазването е некомпетентна.

Тя вкара в това обществено напрежение едни сухи администратори, които се хвърлят необяснимо от грешка в грешка, посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
30
 
! Отговори
Вервайте ми преди 6 години
Докато кучето само лае ,а не Хапе кервана ще си върви !Е,нема такъв народ ! -страхлив ,страхлив,страхлив
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ТИЯ НОРМАЛНИ ЛИ СА???КВИ ПАРИ КВИ 5лв. ОДРАХТЕ НИ С ВСЯКАКВИ ДАНАЦИ И ТАКСИЧКИ 20%ДДС ВЪРХУ ЛЕКАРСТВАТА А В РУМЪНИЯ СТАНА 7% КАДЕТО ПРЕДИ 10г.ИМ СЕ ПРИСМИВАХМЕ.ПРИБИРАТЕ ПАРИТЕ ПОСЛЕ НА ПАЦИЕНТА МУ КАЗВАШ ДАЙ ОЩЕ 50 000лв.И АКО НЯМА ТИ СИ ОСТАВЯШ С РЕКЕТА ОТ ЗДРАВНИТЕ МУ ОСИГОРОВКИ.
4
0
 
29
 
! Отговори
zombayo преди 6 години
Ми дайте направо всичко да си плащаме бе бухали нещастни! Лапачите трябва да ЛАПАТ няма как!
3
0
 
29
 
! Отговори
Венчи преди 6 години
Защо всички тези, когато трябва да вземат такива решения не слязат между хората и да видят мизерията, а не да гледат колко е добре от тяхната камбанария. Престанете да орязвате болните и социално слабите. Няма такава държава, която първо да орязва най-нуждаещите се, нямате ли страх от Господ или за вас той не съществува.
2
1
 
22
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Дам, вярно е! Като се почне от ЕТ (лични лекари) и се достигне до ООД (болници). Все пак е може би най-доходоносния бизнес в света.
1
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колкото и да философствате,истината е ,че здравеопазване и профилактика отдавна няма, а има медицински бизнес