Храбрата Христина, която се провикна: Защо стреляш по човека, бе?

"168 часа" успя да щракне чистачката, докато си пие следобедното кафе
Обновена: 11 апр 2018 18:26 | 11 апр 2018 18:15, Златко Желев
31
Храбрата Христина, която се провикна: Защо стреляш по човека, бе?
Снимка: 168 часа

Преди две година чистачката Христина Александрова, която на трети април подгони бягащите от затвора кримки Владимир Пелов и Радослав Колев, щяла да бъде уволнена.

Пред "168 часа" нейни познати разказаха, че през 2015 г. смелата жена я грозяло съкращение, а в малко по-късен етап и уволнение.

Тогавашният началник на софийския затвор Йолант Йорданов обаче се застъпил за нея в критичния момент и тя в крайна сметка останала на работа.

Екип на изданието откри и снима Христина да пие следобедното си кафе преди работа.

Още по темата

От скромност тя отказва да говори, не иска да става известна покрай бягството от миналата седмица.

Преди да започне работа като чистачка, тя е работила дълго време в служебния стол за хранене. Него обаче го закриват и тя става хигиенистка в софийския затвор.

"Никога не се е срамувала от работата си - разказват нейни познати. - Не я е криела, даже напротив - пред всеки казва от какво си изкарва хляба. В нея има едно много силно изразено чувство за справедливост. Винаги повтаря, че добрият човек се познава по това дали отношението му е еднакво както към една обикновена чистачка, така и към най-големия милионер".

По думите им Христина е интелигентна и много възпитана жена, която винаги поздравява хората, които среща, с усмивка на лице. Тя държала изключително много и на семейството си, въпреки че със съпруга й Борислав са разделени и в момента не живеели заедно.

Той от своя страна от дълги години работел като надзирател в затворническото общежитие в Кремиковци. От съжителството си с него имали и две дъщери, които вече били семейни и с деца.

Страхът при Христина, да се покаже пред медиите, дошъл на по-късен етап, когато осъзнала какво е могло да стане, ако се бе изпречила на пътя на двамата пандизчии им и те бяха видели в нея реална опасност, която да възпрепятства тяхното бягство.

В часа на бягството Христина си вземала кафе, както обикновено. Тя изобщо не подозирала на какво малко по-късно ще стане свидетел. Съвсем спокойно излязла от кафенето с чашата в ръка, и тръгнала към входа на затвора. В този момент видяла двама тичащи мъже, които били въоръжени. Единият от тях дори стрелял по постовия на затвора.

"Защо стреляш по човека, бе?!", провикнала се тя към бягащите и тръгнала след тях. Помислила, че така ще видят и реагират и други хора, но това не се случило.

"Махай се!", креснали й Пелов и Колев, който вече девет дни са в неизвестност.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
човек от народа преди 7 месеца
НАРОД НЕ Е РАВНОСИЛНО НА НЕГРАМОТЕН.
25
0
 
1
 
! Отговори
човек от народа преди 7 месеца
Може ли още в първото изречение на статията да се допусне грешка !? В крайна сметка е написана от човек,наричащ себе си ЖУРНАЛИСТ. Почти не съм срещал статия,в която да не е допусната правописна грешка.За словореда да не говорим. Печатна грешка може да се допусне,но това не означава,че винаги е оправдание.
Журналисти,вие не не четете ли втори път това, което сте написали? Не проверявате ли за възможни допуснати грешки,преди да публикувате?
НАРОД ≠ НЕГРАМОТЕН
24
0
 
0
 
! Отговори
КИРЧО преди 7 месеца
До 1

защото парите се вземат по роднинска връзка , кой ще и разреши на обикновената чистачка да взема министерска заплата заради инцидент скалъпен с бягство от затвора за отклоняване на вниманието на хората от истинските виновници за битието ни в момента за да могат да си зобат на спокойствие с далавери.
23
0
 
2
 
! Отговори
Някоя си преди 7 месеца
До Някоя си

Но допускане на граматически и правописни грешки в коментарите е простимо.
22
3
 
13
 
! Отговори
Новичок преди 7 месеца
Пфу Аман,какви са тия журналисти.По-колко ги дават тия дипломи,по-роднинска линия ли незнам Пфууу... Как някой им дава заплати ужас
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ами била е с метлата и са се уплашили.
Какво странно има...
20
1
 
13
 
! Отговори
Цеко овчарят преди 7 месеца
Какви журналисти само: "Махай се!", креснали й Пелов и Колев, който вече девет дни са в неизвестност. Не които, а който.
19
0
 
7
 
! Отговори
Валка преди 7 месеца
На протест за увеличение на заплатите и по-добри социални материални и морални придобивки
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А къде са полицаите които трябваше да ги гонят
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А къде са полицаите които трябваше да ги гонят
16
14
 
5
 
! Отговори
Цеко овчарят преди 7 месеца
Няма как чистачка да гони убийци психопати. Просто в уплахата е объркала посоката на бягство. И веднага сензация от алчните журналисти.
15
0
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 месеца
До Край

Тя не е чистачка на килиите на затвора, бе пич !
Къде ще пуснат жена чистачка в мъжки затвор ?! ... :)
Вероятно чисти административната част на затвора.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако всички граждани са като нея, нямаше да има престъпност ! АМа не, ние не само, че не им пречим, ами им се и радваме. Половината нация, за последните 5 гоини е чела по 3 книи и поне две тях са били за "Беге Мафията".
13
2
 
32
 
! Отговори
До 3 и 5 преди 7 месеца
Абе деца и.д.и.о.т.ч.ета чистачката не чисти килиите а администрацията.Там затворници не влизат.Наистина ли сте толкова кухи бе?Майко мила какво поколение.Вие в кой клас сте бе?
12
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 месеца
Храбра, храбра ... колко да е храбра жената ?!

Преди малко по телевизията сама призна, че първоначално е действала импулсивно. След това като е осъзнала какво става се е изплашила.
Каза, че не помни колата, в която са се качили бегълците. Или се страхува да каже истината или толкова се е уплашила, че не е могла да запомни марката на автомобила.
Даже жената каза, че това да преследва избягали затворници не влиза в служебните и задължения.
Оставете я на мира. Постъпила е като нормален човек.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видели реална опастност в нея ...
Това са психопати ненорманици, които е можело да я гръмнат, ей така, че нищо са нямали за правене ...
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Христина да назначат за началник на охраната в затвора. Този, който заема тази длъжност е за уволнение.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Малко приказки от рода на Храбрия шивач.
8
2
 
16
 
! Отговори
999 преди 7 месеца
До Andreshko

Да, цялата статия е доста нечетима от журналистически похвати. Ми напиши го ясно да се разбере бе, за кво го усложняваш излишно... simple machines...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 1

:)))))