Кога ще стане "модерно" да си възпитан?

Мария Кисимова-Моасе: Българите не сме толкова невъзпитани
11 апр 2018 15:00, Анисия Иванова
23

За масовата култура или всичко на масата – спазваме ли етикет и възпитани ли сме като нация - в студиото на "ОколоСветско" влиза журналистът и експерт по етикет Мария Касимова-Моасе.

Българите обичат трапезата. Неслучайно празникът, какъвто и да е той, се свързва предимно с храната. Познаваме ли обаче етикета на хранене и знаем ли как да се държим на масата?

"Българите не сме толкова невъзпитани, колкото си мислим, че сме", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът.

Глобална тенденция ли е невъзпитанието и кога ще стане "модерно" да си възпитан? Културни хора ли сме и колко е важно какво къде и с кого – изкуството да бъдеш съобразителен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възпитанието за *** и ***. Не е ли то да седнеш на масата с тубата с вино и ракията в пластмасовите бутилки, да плеснеш жена си отзад и да я пратиш да реже салатата, да ядеш лук и чесън, като ябълка , без ди ги режеш, да туриш пищова и мобифона на масата, а като се нацепиш мъжки, да изкараш на дядо си ловдийската пушка да стреляш в тавана, не си мъж !Карамански е казал - един мъж трябва да мирише на пот, чесън и барут !
1
3
 
22
 
! Отговори
Ясъмкон преди 6 години
Нека първо да се погрижим да има нещо на тая маса и да сме спокойни че и за утре ще има какво да сложим пък тогава ще гледаме колко сме културни на нея.