Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
4
 
30
 
! Отговори
Гошко преди 6 години
Крайно време е подобни агресивни породи да се разхождат само и единствено с наморник или пък въобще да не се разхождат между хората.Собствениците на такива кучета трябва да са завършили специален курс за работа с агресивни породи и да плащат по-големи такси в общината.Който иска да има такова куче трябва да отговаря на по-високи изисквания.
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???поради липса на места за игра на деца родителите тичат в училищният двор.Кво да се прави все се строи, но място за отдих няма.От друга страна на такива малки пространства често се вижда съвместимост на деца каращи колела ,бордове ,играещи на топка и т.нат .Тогава пък съществува рискът да те отнесе някой я с топка, я с борд или колело.Вчера дъщеря ми съобщи че по физическо ги пускат щот община студ град им взела училищният двор .
112
6
 
10
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Ще дам един пример и е истинска случка. Две деца си играят в един двор и имат куче Коли което напада едното момиче и му разцепва горната устна. После бащата отива и с една лопата му избива зъбите, но стопанина нищо не направи нито се опита да го спре.
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???Все си мисля ,че ако някой има място в училищния двор е човека , не кучето, за което е строго забранено да е там и то без намордник и повод .Да си виждал табелка на която е забранено за кучета ... а такава за хора .... май не ... но за такива като теб май трябва изключени е да има и да слагат !
110
3
 
10
 
! Отговори
Кон боб яде ли? преди 6 години
Жалко че не е разкъсал дете на Депутат или Съдия,че тогава да видим дали ще се чудят собственика има ли вина или няма
109
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено"Добре, а глутница от 10 пумияpа може да седи точно пред входа на училището, така ли?!Отидете пред фаталното 52ро и вижте какво става! Въпрос на време е пак да ги дават по телевизията. В Бояна нощем вилнеят поне две глутници от по 5 до 10 кучета. Не са много едри, но са агресивни ако се осмелиш да минеш по тротоара близо до тях. Денем дремят я пред денонощния магазин, я пред училището. Егати държавата!
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам няколко собственици на кучета, които са споделяли, че кучетата им имат непоносимост към деца и стават агресивни в присъствието на деца и са държали кучетата си, при случайна среща с дете, не вярвам да е случайност.
107
3
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Пълна забрана на всички бойни породи кучета.Отглеждането на Путбули,Ротвайлери и подобни агресивни кучета трябва да стане криминално деяние.А тези от 4 лапи .Много им отърва отглеждането на куче да се превърне в Лукс.Аз имам Померан купен за 350 лв от частно лице ,не от развъдник а хора развъждащи породата свързани с въпросната фондация продаваха Померани по 1000 лв за брой!!!
106
1
 
9
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
До ???: дете - училище. училище - дете. бавно и нагледно трябва да ти се обясни. схващаш ли връзката?? възможно ли е да има толкова малоумно съждение/въпрос?? я пак - дете-училище....загряваш ли??
105
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елемагпреди 3 часа 76 4Също така не разбирам тези,които отглеждат кучета в панелките,как така я мислят всички детски площадки да се откровенно О.***.Н.И!!Всяка сутрин всичко се извежда да се изхожда по всякакви тревички.Вашите деца играят там!!!Като искате Европа,трябва да знаете,че там кучетата са в отделни паркове и вие след него с лопатката и в пликче!!Не на последно място,гледам,че разхождането на куче сутрин е масово измъкване за пушене на поредната цигара и естествено хвърляне къде ли не!!Европееецо!!!
104
1
 
11
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Да живее Фандък сити!
103
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 87 ???"Тук има интересен момент според мен..."По-*** коментар не бях чел. 1000 неща може да прави едно шест годишно дете в двор на училище, при това придружено от родителя си. Например, да изчаква приключването на часовете на батко си.Това кучеложците съвсем изперкахте. Има една в квъртала дето освен, че храни псетата ги милва и целува. И ти, май, си от тези...
102
22
 
6
 
! Отговори
??? преди 6 години
Училищният двор не място за разходка - нито на кучета, нито на малки деца. Запитайте се къде е мястото за разходка в този район определено от общината - за децата, но и за кучетата. Може би ще ви просветне за какво става дума и ще забравите първосигналната си злоба.
101
0
 
12
 
! Отговори
До 102 преди 6 години
А знаеш ли какви са правилата за разхождане на кучетата в София?Май хората са били в правото си.
100
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До ???Аз пък имам само един въпрос към теб: Кучето ли е нахапало детето или детето е нахапало кучето?Аман от анонимни всезнаещи *** по дискусии.
99
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София, почивен ден миналото лято с децата на Борисовата градина. Много кучкар(к)и с пуснати кучета, правя им забележки, а те ме гледат учудено. Пускам сигнал до СО за кучета по детските площадки и зелени площи + снимки. Сигналът бе обработен в работен ден (четвъртък) и не открили кучета. И толкоз. Ето заради такива уредени мързели в разни общински и държавни институции няма да има прогрес.
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилни неща казва Явор Гечев. Ако не - умъртвявайте и собствениците, инак няма да стане..
97
3
 
26
 
! Отговори
Мислеща преди 6 години
До Моряк и половинаПравилата са за всички и трябва да се спазват. Намордник /освен каишка/ се слага на кучето независимо от породата, а ако надвишават определени килограми. А иначе дано детенцето да се оправи бързо. Против всякакво насилие съм , но разбирам донякъде хората, които слагат отрови на кучетата. Да, нехуманно и опасно е , но хората се принуждават да вземат нещата в свои ръце, щом няма държава да ги защитава!
96
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКатаджийска кола подмина спряло (празно ) такси на булеварда в Люлин срещу църквата ,ти за кучета говориш . Полицията и КАТ гледат да не си гледат работата !
95
5
 
3
 
! Отговори
Деси преди 6 години
До РеалистАз говоря за преди 20 години(тогава още не строяха) и не за София. А колкото до София, щом от "Младост" могат да протестират и да си защитават градинките, както и героичният малък квартал "Гевгелийски", значи и другите да скачат. А и от години са усвоени едни пари и вече във всеки град и квартал има направени и заградени разни детски площадки или игрища. Колкото до майките с малки деца, повечето от тях висят в кафенето с цигара.