Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е видял полицейски патрул да прави забележка на кучкари, или да им проверява документите на песа, или да прибира куче за неправомерно стопанисване?Така ще си бъде - всичко живо си е затворило очите.
93
1
 
18
 
! Отговори
Готина мацка преди 6 години
Още ли е жив ротвайлера ?
92
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Застроиха зелените площи в София и майките с деца няма къде да разхождат. Кучетата също няма къде да се разхождат. Останаха единсвено дворовете на училищата, но там не е място нито за кучетата, нито за родителите с малки деца. Първопричината за този случай според мен е в корумпираността и некадърността на кметовете и групировките им в общината, а действията на разхождащият кучето и на бащата на детето са пряка последица от тази корумпираност и некадърност. Крайният резултат е нахапано дете.
91
1
 
32
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Какво по дяволите търсят кучета в двор на училище?! Риторичен въпрос. Помня в гимназията, най-редовно рано сутрин разни си ги разхождаха и дори не им почистваха, Не се трогваха и от забележка. А близкият парк бе на още 5 мин пеш. На Запад училищата имат хубави гъсти високи огради със заострен връх и заключени. Влизаш пред рецепция, казваш си причината и решават дали да те пуснат. Няма мързеливи кучкари, няма батки на лостовете, няма чичковци ритащи мач в неделя сутрин. Има си места за всички!
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не вярно ,че законите ни са добри...при последните промени в закона,беше заложено да се забрани разхождането и пускането на куче свободно без да бъде водено на каишка....а депутатите в последния момент отмениха тази разпоредба....ако стопаните знаят,че ще има солена глоба при неспазване на това изискване,може би подобни трагедии щяха да намалеят.....не искам да съм на мястото на момченцето или на неговите родители...ако ви е хапало куче,знаете как боли ,а за последствията при по-тежки случаи...
89
2
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Брато, даде ми чудесна идея. Ще фърчат намордници , каишки и собственици щото тва не се издържа.
88
2
 
29
 
! Отговори
edna преди 6 години
Нека бащата на детето да ги скъса от съд. Трябва да има прецедент. Огромна глоба, приспиване на кучето веднага. Трябва да се замислят собствениците на кучета какво правят и как застрашават децата ни и нас.
87
4
 
16
 
! Отговори
Я преди 6 години
Ами те кучкарите са също като *** - само искат права, ама не и задължения. Написано е, че куче се разхожда вързано, ама те не го правят, по улиците си разхождат животните и нормалните хора се налага да се дърпат настрани, за да нe са на пътя на кучето. Вместо онези *** да се съобразяват с хората и да не пречат на другите с тяхното куче се налага нормалните хора да се съобразяват с кучкарите. И най-лошото е, че няма читава институция, дето да ги подгони и глобява. Сега пак ще напълнят парковете с техните миризливи кучета и ***.
86
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички кучкари в затвора!
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ???Ами ТОЧНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ... ученик е там !
84
32
 
4
 
! Отговори
??? преди 6 години
Тук има интересен момент според мен. Дворът на училището не е място за разходка на кучета, но също така не е място и за разходка на деца, които не са ученици в съответното училище. Доколкото знам такива са правилата сега. По-рано беше различно.Та, вторият въпрос е какво прави това шестгодишно дете в двора на училището?
83
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучето-убиец трябва на секундата да бъде приспано, а не да ми го лекуват по клиники!Собственикът и малоумникът, който го е пуснал без каишка и наморник в двора на училището - в затвора! И да изплатят на семейството на детето обезщетение! А всички кучелюбители, които ще скочат да защитават - да се затворят в клетка за половин час с агресивен ротвайлер.
82
4
 
38
 
! Отговори
Той преди 6 години
Животно, което напада, трябва да бъде убито НЕЗАБАВНО! Ако кучето беше убило детето тогава какво правосъдие щяха да търсят родителите? Смърт за кучето и зверска глоба за собственика. Да се научат да си държат *** на каишка и с наморник. До кога деца ще бъдат нападани от кучета, пенсионери ще бъдат разкъсвани от ***, стига вече- като не става с добро да ги избиват!
81
7
 
18
 
! Отговори
Най-добре преди 6 години
да докарат 2000-3000 виетнамеца като през 80-те години, до 2-3 месеца няма да остане бездомно куче, всичко ще бъде изконсумирано с удоволствие.
80
3
 
20
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
До Анонимен"Куче без намордник-1000лв глоба и край."Ако това се приложи заедно с още няколко подобни казуса ще има пари и за по големи заплати.
79
9
 
21
 
! Отговори
Sz преди 6 години
Не са виновни бивотните, да бе да. Ах изверги. Навремете една глутница пумияри ззамалко не изяде един пенсионер. На следващия ден от общината ходеха да ги търсят, но през нощта бяха минали пумиярилюбителите и ги бяха разгонили. Хора ли са това, а?
78
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...ротвайлер без намордник в двора на училище..."В някои "по-бели" държави породите карто Ротвайлер, Доберман, Питбул, Мастиф и др. се отнасят като опасни за хората и има законови нормативни актове КАК такива опасни породи могат да се разхождат!Реално кучето не е виновно, но собственикът трябва да бъде осъден за нанасяне на тежки телесни повреди с използване на средства опасни за населението (Кучето!)!Животно научено да напада (без спец-отделите) трябва да бъде "ликвидирано", а собственика..
77
16
 
6
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Аз като гледам добродушен лабрадор за какво му е наморник?
76
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче в апартамент,воня голяма,
75
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Куче без намордник-1000лв глоба и край.И постоянен контрол от органи.