Псета разкъсват деца! Като не можете да гледате куче, вземете си играчка!

От "Четири лапи" настояват отглеждането на любимец да се превърне в лукс
11 апр 2018 08:40,
153

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Още по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
някой си преди 5 години
На кучето не може да му се приписват човешки качества.Това е животно с инстинкти,винаги непредсказуемо.Това животно не е нито умно,нито разбира,както някои се опитват да вменяват на хората.Не може да се пуска свободно нито сред природата,защото стресира дивите животни,нито сред хората,не му е мястото никъде.Толкова.Смятам,че дивата природа е много по-важна от някакво си куче.
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучеизма не е най-подходящата идея и начин за поведение. Преди време навиках един мaлoyмниk в двора на 33-то училище в Люлин. Вкарал си колибаря кучето да пикае там, дето децата играят. *** то било куче със синя кръв!!!! Моля Ви се!!!А той - *** с колибарски наклонности.Като иска да си организира кошара - май не е му мястото тук!
132
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Батманбащата отива и с една лопата му избива зъбите, но стопанина нищо не направи нито се опита да го спре.----------------- Според мене този баща-герой заслужава и на него да му избият зъбите, а накрая да му играят и една права лопата във врата.
131
1
 
12
 
! Отговори
Redhorn преди 6 години
Животните НЕ СА ВИНОВНИ !ВИНОВНИ са стопаните им и хората които ги разхождат.Да се избиват комплекси или да се предизвиква съдбата като демонстративно кучето се пуска сред хората без нашийник и повод е чиста проба *** и трябва да има строги санкции спрямо собственика.Но пък кое ли е наред в тази държава, че и това да е.Всичко би тръгнало към оправия само,когато на българина започне да му пука и се събуди от 28-ем годишното овчедушие към всичко,което го заобикаля тук.
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АаВвСсБрат ! Това, че си израснал в некво гето или селo, дето всички са си трти братовчеди по майчина и втори по бащина линия, където освен образование, са им липсвали пари, преспективи, морал и някоя друга хромозома, не означава, че всички сме като теб.
129
5
 
4
 
! Отговори
Чичо Павчо преди 6 години
Нищо чудно.Мен едно щеше да ме захапе за врата
128
9
 
22
 
! Отговори
Факти преди 6 години
Всяко животно е непредсказуемо, то реагира спонтанно на ситуация, която не му допада поради някаква причина, без да разсъждава за последствията. За животните храната е главното и най-важно нещо в живота им, която ги прави зависими от стопаните им. Това не е добра привързаност, а още по малко обич. Кучето ти не те обича, то просто иска да бъде нахранено от теб. Месоядните животни са хищници,които са способни на всичко, не знам какво си въобразяват някои хора с безотговорното си поведение.
127
17
 
14
 
! Отговори
АаВвСс преди 6 години
И как така кучетата станаха виновни?Тези кучета се отглеждат от хора,които ги възпитават, същото важи и за малките сополанковци!Кой носи отговорност за кучето-все си мисля,че е собственика му.Същото важи и за пуберите.Сополанковците и пуберите никой да не ги закача,те могат да си правят каквото искат-да викат,да реват,да трошат,да псуват,да се бият,да се дрогират,да се влачат мъртво пияни по нощите,но те не пречат на околните хора,пречат само КУЧКАРИТЕ!
126
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми чудни хората, за коит кучетата са голям проблем. Ами лекувайте се бе хора, това е лечимо.
125
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарочно не се поддържа ред от проверяващите органи. За нищо! За да има какъв следващ *** проблем да се дъвче, и да не следим нагоре какви ги вършат.
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва законите за всички породи кучета даса еднакви
123
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бездомните псете какво ги правим или те не представяват проблем, нито хапят, нито лаят, нито минират, нито болести разнасят?
122
12
 
6
 
! Отговори
До 121 Мнение преди 6 години
Ти откога си присвои правото да пишеш закони и наредби? Няма такова изискване, за което ти искаш жестоки наказания. Май просто изпитваш панически страх като видиш куче на картинка.
121
15
 
15
 
! Отговори
До 119 (123) преди 6 години
Щом децата ти имат огромен страх от кучета, вземи ги излекувай от този страх. Най-прстият метод е като им вземеш кученце от средна или едра порода, примерно немска овчарка. След една година ще се чудиш на акъла си какви си ги написал тук, а децата ти няма да имат никакъв страх от кучета.
120
0
 
23
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Не кучкарите са виновни,а тези които се мислят за такива, и са абсолютно не наясно с отговорността да гледаш куче!Аз гледам куче ,и си чистя след ,и го разхождам задължително с кайшка.Вярно е че след като обичаш и гледаш животно,ще поемеш отговорност хората около теб да не страдат,да не се страхуват и да не гледат мръсотии.Аз също се дразня ,като видя кучета пуснати и акащи с безхаберни стопани.
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МнениеСупер съгласен съм ... по принцип.Като се отнеме кучето кой ще се грижи за него ? С уличните не могат да се справят и домашни ли ще ги пускаме по улиците ? Или в зоомилосърдие .... там ми е като концлагер за животни ... на никой не пожелавам и да минава от там .
118
4
 
32
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Трябва да се санкционира всеки, който разхожда кучето си без намордник и без каишка. И при 2 санкции, конфискация на животното. Някой ще започне да ми обяснява колко са добри кучетата - да така е и аз съм имал немски овчарки, но никога не съм си позволявал да ги пускам свободно, макар, че за мен това са едни от най-умните кучета на света. Добри са, но при положение, че стават такива неща - намордника и повода са най-доброто решение.
117
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучкарите на Сатурн, псетата във Виетнам, дупедатите в новия зандан, населението зад граница и последния да изгаси лампата.
116
11
 
23
 
! Отговори
123 преди 6 години
Децата ми имат страх от кучета...огромен страх.В парка или където и да било има пуснати домашни любимци, без каишка, да не говорим за намордник...Един ден не издържах, т.к.разходката от приятна става супроводена с писъци на децата, от постоянно заобикалящите ги пуснати,, добри" домашни кучета.Помолих една дама да си върже кучето, а тя ми обясни, че те имат право на поляната точно толкова и ние хората...Ами, хубаво ама утре като кучето и осакати дете, връщане назад няма!
115
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам куче на две години ,което взех заради желанието на децата.Покрай него разбрах колко нередовни хора има с кучета и без кучета.За мен куче и дете се гледат по един и същи начин.