Това не трябва да е истина... Баба в борба за къшей хляб

Помощ от младеж за възрастна дама, взриви социалните мрежи
11 апр 2018 13:00,
62

Помощ от младеж за възрастна дама, взриви социалните мрежи.

2 април, малко преди 22 часа, млад мъж се прибира към дома си, паркира колата си до кофи за боклук и... баба го моли да й светне с телефона, за да може тя да изрови от кофите за боклук къшей хляб.

Да има какво да вечерям, казва му женицата. Мъжът изпълнява молбата й, но миг след това вече е на колата си, до близкия магазин, и с пълна чанта с продукти се връща при нея.

Много малко ни коства да бъдем хора, истински хора, настоява той и подава хляба, млякото, пастета към възрастната женица.

А тя с треперещ глас и ръце промълвява: "Това не може да е истина... Благодаря ти!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
24
 
17
 
! Отговори
Склери преди 6 години
До истинаЯвно забрави празните магазини. Забрави опашките от 4ч.сутринта за ХЛЯБ и МЛЯКО!!!Забрави, че те бяха затворили в страната и нямаше къде да бягаш. Не разбрали, че държавата за трети път бе фалирала при соца? Лошото е, че сме преобладаващо *** и склерозирал народ и отново същите ни управляват.
37
1
 
26
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 32Ти от къде знаеш дали помагаме или не???Половината от домовете съществуват именно благодарение на добротата на много хора.Аз лично много пъти съм помагала.Познавам и много хора,които го правят.Ако се интересуваш и ти може да го направиш.
36
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧУДЯ СЕ БОЙКО БОРИСОВ ДАЛИ Е ИЗВАДИЛ ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ ДА ДАДЕ НА НЯКОЙ БЕДЕН (ПО НЕГОВА ВИНА) ЧОВЕК?
35
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До истинаДемокрацията ли е виновна за мързела , незаинтересоваността и егоизма?
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЯКОИ СЕ ЗАГРИЖИЛИ КАКВА Е ЗАПЛАТАТА В РУСИЯ.
33
4
 
21
 
! Отговори
Свиреп преди 6 години
Ей, задъхах се чак ... какво се случва в тази прокълната територия ????
32
10
 
37
 
! Отговори
истина преди 6 години
Точно това общество си поискахме преди 27 години! Глад, мизерия, безработица, болести и всички екстри на демокрацията!
31
5
 
25
 
! Отговори
Истината преди 6 години
След 1989-та година новоизллюпените демократи завзели властта в България, прокламираха следното: Сега ще ви направим бедни, за да ви раздаваме милостиня. Е, така и стана - банани има, пари няма. Принципно да се помага на бедните е изключително порочно, макар че на пръв поглед е обратното. Такова подпомагане работи за повече бедност, а не за намаляване на бедността. Който иска да няма бедни трябва да работи за промяна на държавата, а не да се кефи как дава милостиня на ровещите по кофите.
30
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като сте толкова големи самаряни, защо не отиде в някой социален дом да се грижите за такива хора там доброволно? Не ми казвайте знам отговора.
29
2
 
27
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Викаш да живее тази жена на улицата е много по-добър вариант от социален дом - добре щом мислиш така, хранете я все едно е куче, тя пък ще се свира между кофите, ако имаше опашка можеше и радостно да маха с нея като ви види, а вие ще се чувствате някакси велики. Не твърдя, че социалните домове са петзвездни хотели, но те и не трябва да са такива, не такава е тяхната цел, в тях трябва да се настанят такива безпомощни и по-всяка вероятност болни хора - по-добро от това не е измислено.
28
4
 
38
 
! Отговори
яя преди 6 години
резултата от 30 години "правилно управление"
27
1
 
60
 
! Отговори
От ума си теглим преди 6 години
Бабите с пълен трудов стаж и триста болежки ще ровят нощем в кофите за хляб, а здрави и прави 14-16-годишни от веселия етнос, пращящи от здраве и добре охранени, вече раждат второто или третото си дете. И те, и потомството им са с най-изгодните категории инвалидност плюс 22 вида помощи и пак са недоволни.ДОКОГА ???
26
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е много модерно да се изживяваш на майка Тереза, аз нахраних онзи, аз дадох 20 лева на този, ама че ефекта е нулев, че даже и отрицателен не е важно, важното е да се правим на много извисени. А да се снима и да се пуска в публичното пространство е ултра долнопробен израз на нарцизъм и лицемерие, а онези дето припадат от умиление са едни празни душички със замряла мозъчна дейност. Утре къде ще е тази жена? Пак на кофата или ще проси някъде, това ли е трайното решение?
25
2
 
49
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
-- Дядо в Бургас - с потури стар (85г) и с бяло лице и сини очи ( говореше с акцент на мюсюлманин) - нещастен отчаян до Новата Поща на спирката- помоли ме за пътни до Айтос- Жена му старица - приели я в болницата - Искал да я види - но пари за връщане няма -- Гладен цяла вечер спал навън понеже няма право да е в болницата - Казах му - ела ще ти купя закуска и натурален сок - каквото искаш - Яде и плака в закусвалнята - продавачката също се разплака - Трагедия !! ( Преди 2 г)
24
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а щеше да е добре, ако се случваха толкова добри неща, че да няма нужда от такива "новини". браво на момчето!
23
1
 
25
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
Ти бил ли си в социален дом като нуждаещ се? Мизерията, мръсотията и безхаберието са прекалено слаби думи да се опише картината там.. Ако се направи репортаж, ще трябва да се закрият, но на дупетатите не им отърва това, като страна в евросъюза... То по добре на палатка да си си намерил такава....
22
9
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Пак ще си задам въпроса към звИздЪтЪ, може па и да ме чете:Защо не й пъхна в ръцете, 20,50,100 лева, колкото ти е удобно. И зашо после просто не разказа историята, само фактите. Защо трябваше да се снимаш КАК ТОЧНО Й ГИ ДАВАШ?
21
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като я е нахранил какво? Това ми прилича онези инфантилни инициативи да нахраним гладуващите африканци - отиват група розови пеперудки в Африка, изживяват се на месии, раздават едни храни и след месец половината африканци умрели от глад, обаче няма кой да ги снима, остават са само кадрите с веселите мисионери.
20
3
 
21
 
! Отговори
. преди 6 години
Браво на младежа! По-добре щеше да бъде, ако си беше спестил позирането пред телефона. Малко в повече ми идват тези 'реалита'.
19
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До проф. АнКлошарството е начин на живот, в повечето случаи съзнатален избор, има социални домове, има социални пенсии, няма причина тази жена да е на улицата. Възможно е тази жена да има ментални проблеми, така че е редно да се подаде сигнал на 112. Фалшивото милосърдие, показността и мърморенето, до сега не решили нито един проблем и няма изгледи някога да се случи.