Туристите у нас все повече, че и по-богати!

МС отпусна близо 1,7 млн. за реклама на страната ни
25
Туристите у нас все повече, че и по-богати!
Снимка: flickr

С близо 1,7 млн. лева България ще бъде рекламирана като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху културно-историческия туризъм. Правителството осигури днес средствата по бюджета на ресорното министерство.

Предприетите множество маркетингови кампании, реализирани в сътрудничество с международни медии и туроператори, както и представянето на България на международните пазари, са сред причините за изключително добрите резултати през 2017 година, изтъкват от правителствената пресслужба.

Официалната статистика показа, че за периода януари-декември 2017 г. страната ни е посетена от близо 8,9 млн. чуждестранни туристи. Това е увеличение от 7,6% спрямо същия период на 2016 г., която бе рекордна за туризма.

Първоначалните резултати за 2018 г. също са оптимистични – за първите два месеца на годината чуждестранните туристи са с 10,6% повече спрямо същия период на 2017 г.

Увеличеният брой туристи повишава значително и приходите от международен туризъм - по данни на БНБ за периода януари-декември 2017 г. те възлизат на близо 6,9 млрд. лв. Ръстът спрямо същия период на 2016 г. е 9,3 на сто.

По-високият ръст на приходите в сравнение с ръста на броя чуждестранни туристи показва устойчива тенденция за нарастване на интереса към висококатегорийните хотели, което пък е свидетелство, че страната привлича по-висок клас туристи, съобщават от МС.

През последните години Министерството на туризма е реализирало изключително успешни кампании с политематичните канали Euronews и CNN, като са достигнати над 40 милиона зрители, основно в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 милиарда от туризъм....... това са 1,4 милиарда в хазната (ако държавата си ги събере). От друга стана - 1,15 милиарда изпратени от българите в чужбина. За първото обаче трябват инвестиции а за второто..... просто трябва държавата да продължава да се ръководи зле!
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не бих дошла тук на екскурзия за нищо на света, а някои че и плащат за това! хаха
2
4
 
22
 
! Отговори
Кака Сийка преди 6 години
Туристите у нас все повече, че и по-богати!Ти да видиш ?
1
4
 
18
 
! Отговори
морски преди 6 години
А тези туристи, дето си броят стотинките - кво праим ?!През последните години нараства броят им.