Казусът Желяз: САЩ се държат нацистки... А ние – колония!

Костадин Костадинов: Днес е той, утре може да сте вие
Обновена: 12 апр 2018 11:22 | 12 апр 2018 10:45,
147

Желяз Андреев е на свобода. Съдът в Добрич го пусна с мярка подписка за 60 дни. Съединените щати настояват за екстрадицията на 29-годишния мъж.

Андреев беше задържан в събота заради водено разследване от властите във Флорида срещу 11 души по обвинение, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

Компанията, към която е работил мъжът, е доставяла резервни части за самолети от Щатите до България и Дубай, а след това те са пренасяни в Сирия. Андреев пък е работил в кол центъра на компанията. Като служител е имал задължението да се свърза с клиенти по имейл и телефон и да им предлага продукти и услуги.

Още по темата

Председателят на партия "Възраждане" и организатор на протестите в подкрепа на Андреев във Варна и Стара Загора Костадин Костадинов уточни в "България сутрин", че в рамките на 60 дни българският съд трябва да вземе решение дали 29-годишният мъж да бъде екстрадиран в САЩ.

"Днес е Желяз, утре може да съм аз, вдругиден може да сте вие. Подписаната спогодба между България и САЩ е неравнопоставена. Ако някой американски прокурор повдигне обвинение срещу българин, нашата държава е длъжна да го предостави - като добитък. С подписването на тази спогодба сме като американска колония, не като независима държава", категоричен е Костадинов.

По думите му САЩ се "държат като Нацистка Германия", именно заради своето държание и потъпкването на международното право.

Адвокат Николай Хаджигенов е на мнение, че американските власти искат да "дръпнат" по-маловажен човек от компанията, за да може той да свидетелства на по-късен етап в разследването.

"Дали има основание Андреев да бъде екстрадиран - съдът ще реши. Работата на съдиите не е да помагат, а да отсъдят по фактите и събраните доказателства. САЩ принципно сключват неравнопоставени спогодби - американски граждани не може да бъдат съдени извън Щатите", отбеляза адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
21
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Свободата на словото и демокрацията не означава свободия. При демокрацията ясно е казано какво може да се говори и какво не и какво е демократично.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен АМИ КАТО ОБИЧАТ СВОБОДАТА ,ЗАЩО СА С ПОДВИТА ОПАШКА ПРЕД ВСЕКИ И ПРИПИКВАТ КАТО КУЧЕ ?
40
0
 
20
 
! Отговори
Българка преди 6 години
До Анонимен 44Добре, че Левски, Ботев и Караджата не са слушали такива съвети - да са послушковци и безпринципни, кротки и безгръбначни! Робска душа си ти!
39
0
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Как така красива и супер стабилна държава като Либия при Кадафи не се хареса на хАмерика ....Ирак и т.н. .....само държави които са фрашкани с нефт ....чудна работа !?Потърсете снимки на Либия преди и след .......демокрацията на САЩ.
38
25
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Законите на САЩ трябва да се спазват навсякъде! САЩ са най-демократичната страна, САЩ ни донесоха демокрация и ни освободиха от руския ботуш. Всеки който не спазва законите на САЩ се обявява против демокрацията което е престъпление.
37
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да, разнасянето на пици все пак си е труд. А точно тези не са свикнали да работят, а да се препитават от празно говорене. Отделно, че там те препитват на английски, а научаването му пак си е труд, който те се съмнявам да са извършили.
36
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвет към младите - внимавайте какво говорите, не проваляйте живота си който ви предстои. САЩ са наши парньори, една изпусната дума и утре като поискате да излезете или да заемете висок пост може да се окаже, че сте неподходящи. Животът е пред вас, внимавайте, не го проваляйте като този неразумен младеж с неговите изказвания.
35
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Допълнение: трябва да си живял на Луната, за да не знаеш, че в Сирия има война, а ти продаваш части на Сирийските авиолинии.
34
1
 
19
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Анонимен 27Не ти ли минава през ума, че има хора, дето нямат желание да разнасят пици, да метат улици, да чистят хотелски стаи и т.н., и нямат НИКАКВО намерение да ходят по интервюта в едно определено посолство...
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като някой го обявят за невинен, веднага се сещам за оня пловдивски лекар. Бая народ след това си триеше постовете във фейсбука. Представиха го по един начин, пък то какво се оказа. Та, по-кротко.А и айде да не припомняме коя държава връщаше на Ердоган разни хора дори без заповед за екстрадиция.
32
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите трянва да си набият в дебелите глави, че докато има русофили и българи които подкрепят САЩ визите никога няма да паднат!
31
0
 
7
 
! Отговори
иван преди 6 години
До Демократсащ-исано сукалче!да не е облъчването от кемптрейла, дето по цял ден ни трови.Но това са хамерикански отрови за нашето благо!
30
0
 
6
 
! Отговори
истина преди 6 години
В заглавието е казано всичко точно и ясно какво има да коментираме,ни я си ги знаем тези неща.
29
1
 
14
 
! Отговори
САЩ преди 6 години
Ние имаме нужда от колонии и територии като вас ! Да ни уйдисвате и при евентуална война няма я да я водим на нашата мила територия ! Ееее там близкия изток , Европа ....там да става плац на удари ! И децата знаят че за САЩ единственото важно нещо е САЩ !
28
4
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
желяз каза при Слави, че се е подготвял 1 ГОДИНА и това е очаквана реакция от властите в САЩ...нека да изчакаме всички подробности и решения на съда и тогава да кометираме! Ето затова правосъдната ни система куца сериозно - обществото съди или оневинява без да има достъп до всички данни вместо съда.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Тиквата и ГЕРБ не знаят, че има ембарго за ИДИЛ и изнасят оръжие за ислямистите .
26
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 А СЕТИ СЕ.! НИЕ сме от тия с визите за САЩ. ДРУГИТЕ -/МНОЗИНСТВОТО/ СА С ВИЗИТЕ ЗА РУСИЯ И СИРИЯ.ЕДНИ ОБИЧАТ ДИКТАТУРУ ДРУГИ ОБИЧАТ СВОБОДАТА.
25
0
 
17
 
! Отговори
Гого преди 6 години
До ognyanzнадежда всяка остави. Нашите политици не служат на наскакто е ясно, ние всички сме равни .... ама някои са по-равни от нас.САЩ отменят всички договори които са им неудобни без рестрикцииА какво да кажем за "Американските централи" - Марица !?А прекратихме неизгодното споразумение с тях, а платихме едни 5-10 милярда
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ... И как СССР .... Ти живял ли си тогава или най много са ти бърсали со полите .
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ТОЯ Желяз разплака народа????