Казусът Желяз: САЩ се държат нацистки... А ние – колония!

Костадин Костадинов: Днес е той, утре може да сте вие
Обновена: 12 апр 2018 11:22 | 12 апр 2018 10:45,
147

Желяз Андреев е на свобода. Съдът в Добрич го пусна с мярка подписка за 60 дни. Съединените щати настояват за екстрадицията на 29-годишния мъж.

Андреев беше задържан в събота заради водено разследване от властите във Флорида срещу 11 души по обвинение, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

Компанията, към която е работил мъжът, е доставяла резервни части за самолети от Щатите до България и Дубай, а след това те са пренасяни в Сирия. Андреев пък е работил в кол центъра на компанията. Като служител е имал задължението да се свърза с клиенти по имейл и телефон и да им предлага продукти и услуги.

Още по темата

Председателят на партия "Възраждане" и организатор на протестите в подкрепа на Андреев във Варна и Стара Загора Костадин Костадинов уточни в "България сутрин", че в рамките на 60 дни българският съд трябва да вземе решение дали 29-годишният мъж да бъде екстрадиран в САЩ.

"Днес е Желяз, утре може да съм аз, вдругиден може да сте вие. Подписаната спогодба между България и САЩ е неравнопоставена. Ако някой американски прокурор повдигне обвинение срещу българин, нашата държава е длъжна да го предостави - като добитък. С подписването на тази спогодба сме като американска колония, не като независима държава", категоричен е Костадинов.

По думите му САЩ се "държат като Нацистка Германия", именно заради своето държание и потъпкването на международното право.

Адвокат Николай Хаджигенов е на мнение, че американските власти искат да "дръпнат" по-маловажен човек от компанията, за да може той да свидетелства на по-късен етап в разследването.

"Дали има основание Андреев да бъде екстрадиран - съдът ще реши. Работата на съдиите не е да помагат, а да отсъдят по фактите и събраните доказателства. САЩ принципно сключват неравнопоставени спогодби - американски граждани не може да бъдат съдени извън Щатите", отбеляза адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
0
 
! Отговори
Изгрърбич Задвратян преди 6 години
да кажеме че шанса да ми върже от мотивационен анти дрога оратор да стане така че да продам ракетни технологии на сирия, е почти минимален. Въпреки, че бих могъл да цитирам по памет некои неща на Коелю. прочие, проверете какво се случи с тия дето продадоха на саддам технологията за мега оръдието.
1
1
 
42
 
! Отговори
X-man преди 6 години
Абсолютно вярно. ЦЩ са се взели много на сериозно и се държат като *** в казарма сред новобранци и искат да си правят каквото искат. Който им пречи е враг и трябва да му се дърпат ушите. Дано обаче не са познали и българите не дадем Желяз на новите фашисти. Долу американския тероризъм. Създателите на всички терористични организации са обучавани в Американски военни училища. Новият световен ред иска да се нариача американски терорзъм.