Местят автобуса-ковчег, до часове отварят магистралата

Министри: Пътната настилка и возилото не са причина за трагедията
13 апр 2018 16:00, Красимир Ангелов
15
Местят автобуса-ковчег, до часове отварят магистралата
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Съвсем скоро ще започне преместването на катастрофиралия автобус на магистрала "Тракия", за да може в традиционно натоварения петъчен ден да се осигури нормална пропускливост на магистралата, обяви регионалният министър Николай Нанков на специална пресконференция във връзка с тежката катастрофа, която отне живота на няколко човека.

"АПИ и поддържащата фирма "Автомагистрали", заедно с МВР, "Пътна полиция" и пожарната осигуриха максимално бърз достъп на линейките за извозване на пострадалите в инцидента", посочи той.

Нанков разясни, че още в 12.00 часа от АПИ са започнали действия по блокиране на магистралата, първоначално с пренасочване на трафика, за да не се трупат нови коли в колоната.

Още по темата

"В 13.30 успяха да разрежат мантинелите заедно с пожарната, за да осигурят движение в една лента, за да може да започне отпушването на образувалата се 7-км колона", обясни министърът, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че движението на магистрала "Тракия" е изключително затруднено.

Строителният министър бе категоричен, че инфраструктурата в района на катастрофата е в изключително добро състояние и не е причина за трагичния инцидент.

Автобусът на фирма "Юнион Ивкони", който катастрофира, е технически изправен, като е минал технически преглед на 6 февруари тази година. "Разполагаме с видеофайл и снимков материал от техническия преглед на автобуса", подчерта транспортният министър Ивайло Московски.

Той посочи, че два екипа на "Автомобилна администрация" са на мястото на инцидента, заедно с разследващите органи, а друг екип е заедно с МВР в офиса на "Юнион Ивкони".

"Екипът в офиса на компанията трябва да провери дали документацията относно извършването на курса е изрядна. До момента е установено, че има валиден пътен лис"т, подчерта министърът. Шофьорът на автобуса е с валидни свидетелство за управление, удостоверение за психическа годност и дигитална карта, са установили проверяващите екипи.

Според Московски вероятната причина за тежката катастрофа е "пътен инцидент, който касае и друго превозно средство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До ПрофесорДа напомня,че Бойко доста отдавна е на власт,доста преди Радев.Схвана ли?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
към 10. Браво, така е. Всички новини са такива. Умишлено негативно мачкане. Споменете фактите и без драми. Да ама така е по-продаваемо. Гледах новините, журналист обяснява как блъснала се в стълб кола, щяла да остави цял квартал без ток. Стълбът дори не беше разместен. Нищо. Просто психоза. В чужбина съм и дори за атентати говорят спокойно и без драма.
8
0
 
5
 
! Отговори
Простотия до шия преди 6 години
Чета ви само заглавията и за сетен път се убеждавам, че сте меко казано сбъркани. Автобус-ковчег, автобус-убиец, автобус на ужасите - това само болен мозък може да роди. А нещо за жената, която го била засекла? Тя каква е?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Московски още ли е министър
6
0
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Часове наред виждаме капацитета на институциите какво представлява,вместо да предотвратят тапи като демонтират бързо мантинели успокояване на трафика виждаме блуждаещи по пътя служители ,незнаещи как да действат .даже и в интервютата пред многобройните журналисти пролича пълния блокаж при такива ситуации.
5
0
 
7
 
! Отговори
N преди 6 години
Днес пътувах с автобус 7 и 10 на Ивкони . Тръгна 7 и 30 от Бургас . Беше с един шофьор .
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно Московски ли провррява кой спазва правилата за движение! Автобусите карат винаги с превишена скорост и се състезават с колите.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Московски вероятната причина за тежката катастрофа е "пътен инцидент, който касае и друго превозно средство"Гениално заключение. Мислихме, че извънземен лазер вместо пътен инцидент е виновен.
2
2
 
21
 
! Отговори
иво преди 6 години
Голяма пародия точно Московски, който сам по себе си е убиец, да проверява когото и да било.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не било "автобуса-убиец", а "автобуса-ковчег".Браво, това е напредналата журналистика.