ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!

Делото се води в САЩ, цената тръгва от $20 000 нагоре
152
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова призова всеки, които може да помогне финансово на Желяз Андреев, който прокуратурата на САЩ обвинява в нарушаване на ембаргото, защото бил продал самолетни части на сирийската авиокомпания.

Още по темата

"Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в подобна ситуация. Да чуя всеки един от тях, да помогна за бързото създаване на набирателна сметка, включително и с опити да подкрепя събирането в по-бързи срокове", каза тя пред БНР.

Според нея колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат. Заради това тя иска среща и с американския посланик Ерик Рубин.

"Като национален омбудсман, който защитава правата на гражданите, не мога да остана безразлична към съдбата на Желяз", заяви Мая Манолова.

"Независимо от това как ще се развие делото за екстрадицията, наказателното производство се води в САЩ", обясни тя.

"Гражданите да подпомогнат на Желяз финансово, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата", поясни омбудсманът.

"Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд", коментира Мая Манолова.

"Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
8
 
! Отговори
жж преди 6 години
Вярвам в Американското правосъдие повече от всичко! Екстрадицията се иска след решение на Американски съд, а не с предположения на коментиращите и Мая!
90
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът с Желяз не е породен от липсата на пари, ами има съвсем други причини. Но много е лесно да ираеш популист и да "помагаш" на хората. Все едно един автомеханик като види че една лампа на таблото свети, да изключи крушката и така да раши проблема. До следващия път когато САЩ се изгаврят с България, но със САЩ не бива да се захващаме, политическа кариера правим, помагаме на хората. Пък и от Посолството вече са я сложили в някои списъци за потенциални кандидати за разни постове.
89
12
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Отвратих се.Ще ми се да попитам повечето коментиращи, не ви ли е срам поне малко, но за съжаление сам си отговарям НЕ!Тук даже не става дума за съответният казус,става дума, че ЧУЖДА(ПОДЧЕРТАВАМ ЧУЖДА)държава изисква български гражданин да бъде екстрадиран и вместо това да е стимул за обединение коментариите варират от "какво ми пука,аз съм по зле" до "така му се пада".Това не е народ а пасмина!И още нещо,истина е че всеки народ си заслужава управниците, явно това сме заслужили и така ни се пада
88
1
 
2
 
! Отговори
q преди 6 години
q pa taq ha-ha-ha! grabwajte telata - Wazof!
87
4
 
4
 
! Отговори
123 преди 6 години
АХХАХАХАХХАХА да бе да ей са съм му помогнал. Я да се научи как да бъде булка и да не ни занимават.
86
1
 
4
 
! Отговори
Христина преди 6 години
Моля?????
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоест 'омдусмая' в прав текст е казала, че няма държава наречена българия (с малки букви) и всеки може да прави каквото си иска. израелците летят с военни самолети 3000 км през вражески територии, посред нощ, за да спуснат командоси и да освободят свои граждани заложници. ние не само предаваме гражданите си на чужди държави, ами и караме останалите да им събират пари за адвокат. уникална гове*дарщина.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
зрелища и пасти за народа :)овце , ако знаете какво ви готвят след първи юли незабавно ще поискате да ви екстрадират с желяз и сие :)
83
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мястото на престъпниците е в затвора. Има съд и то американски! Това не ви е най-справедливият и хуманен в света български "съд". Имат си и главни прокурори, не като нашия набедени....
82
2
 
6
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
Спокойно държавата може да промени закона и да забрани българи да се екстрадират извън ЕС! Но, тогава шефа на КТБ - Василев ще си остане вечно в Сърбия!?!?!?
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука много наивни призиви - не го пращаите, средни пръсти, бла, бла. Приказки на маса.И какво ще стане като не го изпратят? Аз ще ви кажа - с тая международна заповед за задържане, докато напусне БГ територията и ще го задържат и вече други ще решават дали и на коя държава ще го предадат. Харесва ли ви или не, има споразумения, които се спазват. Има съд, той ще реши дали трябда да бъде екстрадиран и друг съд, който ще реши дали е виновен.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От обвинителния акт става ясно че българите са единствените чиито подписи стоят на поръчките и платежните. Поръчвали са оборудване, до офиса в Маями и са декларирали пред производителите че оборудването няма да напуска САЩ. След това българите са писали в мейлове, че оборудването трябва да се прати първо до България и те ще го пратят до Сирия за да няма проблеми с митниците в САЩ. А Ненова е пратила и военно оборудване до Китай. Така че са се насадили сами. И да не се правят на невинни.
79
4
 
11
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Ако е НЕВИНЕН - може да се защити и без адвокат, а има и такива международни организации, които помагат БЕЗВЪЗМЕЗДНО на хора в тежко финансова състояние...... другото е хленчене за пари и натиск В/У съдебната власт!
78
6
 
8
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Желяз е новия герой на България. Той е новия Левски. Пак повтарям, това момче трябва да стане президент и да оправи България. Като гледам натам отиват нещата...от три дни по националните медии само за Желяз се говори. Манията е абсурдна...
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!Моля? И докато ние помагаме, всичко живо от политиците краде като за последно. Къде е държавата? За това ли свалиха 89г.Т.Ж.? За да седнат на мястото на 120, 240 още по корумпирани. Или намирайте пари от държавата или се махайте! За какво сте ни като вече 29г. нищо не правите?
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
240 прасета избройте ги поимено коита са гласували документи за екстраация и да съберат пари за адвокати.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо "Държавата" не го защити?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До opetkovТоя пиклив прокурор сега ще ви накъса по рисуване защо треперите като листни въшки пред един пиклив прокурор и събирате пари за адвокати ? Въпрос на чест е дали ще дадат Желяз или ще се одрискат като страхливци пред един пиклив прокурор.
73
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Manuluva zazeva boridov zvetanov ninova ginka goranov i dr. Bogataschi mutri na molive testr kasina barove hoteli da pomagat normalno e zvetanov imaache nemski advokat koi mu plati honorara zvetanov li pavlova i fandakova sergei stanischev da pomagat velikite simionov karaka4anov inai ve4e raschidov 4apkanov
72
6
 
7
 
! Отговори
. преди 6 години
Това е държава, която няма пари да защити поданиците си.... Срам и позор!