ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!

Делото се води в САЩ, цената тръгва от $20 000 нагоре
152
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова призова всеки, които може да помогне финансово на Желяз Андреев, който прокуратурата на САЩ обвинява в нарушаване на ембаргото, защото бил продал самолетни части на сирийската авиокомпания.

Още по темата

"Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в подобна ситуация. Да чуя всеки един от тях, да помогна за бързото създаване на набирателна сметка, включително и с опити да подкрепя събирането в по-бързи срокове", каза тя пред БНР.

Според нея колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат. Заради това тя иска среща и с американския посланик Ерик Рубин.

"Като национален омбудсман, който защитава правата на гражданите, не мога да остана безразлична към съдбата на Желяз", заяви Мая Манолова.

"Независимо от това как ще се развие делото за екстрадицията, наказателното производство се води в САЩ", обясни тя.

"Гражданите да подпомогнат на Желяз финансово, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата", поясни омбудсманът.

"Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд", коментира Мая Манолова.

"Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не напишете бонусите, които са му давани за тези сделки?
70
3
 
7
 
! Отговори
кирчо преди 6 години
Тая бабичка не е добре-няма да си купя на детето нещо -а ще помагам на Желязко за адвокат ахаххаха е не немога ахаххахаха е не а спрете се бре-желязко та желязко какео си е надробил това ще сърба-да беше събирал пари от кол центара-сега помагайте с пари-кажи банкова сметка -веднага се засилвам да помагам-***
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рубладжиийте изведнъж станаха "българи" :) Къде бяхте когато оная руска ***-убиец Максим Ставийски уби човек и остави в будна кома едно БЪЛГАРСКО момича???? Къде бяхте мишкииииииии??????? Протестирахте ли пред руското посолство когато тогавашния руски посланик Юрий Исаков се намеси в съдебната ни система? Къде бяхте тогава?
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахаххаха, е ти изби рибата... не го искали САЩ, а някакъв си прокурор. Ааахахахаххаха, не мога.
67
5
 
4
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
До Анонимен61 Дрънкаш като празна тенекия и то основно глупости, както и повечето от коментиращите тук. Ако младежът не е подписвал документи, не е пренасял стоки от склад на склад, не е съставял фалшиви документи(например за износ на консерви вместо ракети за Сирия) няма от какво да се притеснява нито от българския, нито от американския съд. Останалото са спекулации. И не е въпрос на чест, дали "ще предадем" или не Желяз на щатите. Желяз не го искат САЩ, а някакъв пиклив прокурор.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ми е, ако го оневинят и спечели дело за милиони, както е прието в САЩ, дали ще се отблагодари подобаващо в % на тези, които са помогнали.
65
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня фигуристчето като съсипа два млади живота, що не ревахте бе. Руски лакеи.
64
0
 
4
 
! Отговори
opetkov преди 6 години
Не знам дали врявата се дължи само на скуката на журналягите поради липса на истински новини или някой има интерес да подклажда "патриотичните" чувства на българина и омразата му към САЩ. Дали омбудсмая знае нещо повече, че дори изправи българите пред американския съд и им събира пари за адвокати. В договора между България и САЩ е казано, че екстрадиране може да има само ако Желяз е извършил нарушение и на български закони, т.е. основно съдбата на Желяз и другите е в ръцете на българския съд.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Г7 58Да, имам трудов стаж- и в частния сектор, и в бюджетната сфера. И от ЛИЧЕН опит заявявам- не се подчинявайте! Не сте длъжни. Последствията са за вас. Само войник по време на военно сражение е длъжен да изпълнява безусловно нарежданията на офицера.Можеш да откажеш възложена работа АРГУМЕНТИРАНО. При тормоз или натиск на раб. място, напускаш. Не работиш с опряно дуло на пистолет до главата си.
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американците са велики ***. те не знаят къде се намира афганистан в африка или африка а сега на някакъв шоколадов адвокат които у нас ще разнася вестници ще му събират пари.
61
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи чуждестранна фирма е дошла регистрирарала се е, нарушила сума ти ембаргота и никой нищо не знае никъде отговорни няма ??? Хвърляйте пачки през терасите да хванем ало апашите ??? Желяз ще лежи заради вашата тотална немарливост и предателска политика ако слугинаж към краварника може да се нарече политика, никакви адвокати няма да го спасят. Въпрос на ест е Желяз да не бъде екстрадиран или Тиквите вече са се наcрали в гащите си от страх и ще постъпят като жалки мишки.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Патриотите, баш Каракачанов и Симеонов, да го защитят, дето много възхваляват 3. март и Русия. Да потърсят съдействие от Русия, която все ни спасява от турците, които уж ни завладяват. А не Цацаров и Мая да се чудят какво да правят.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕКСТРАДИРАЙТЕ ЧЕРВЕНИЯ ИЗМАМНИК. РАБОТИЛ Е ЗА РУСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ
58
4
 
5
 
! Отговори
Г7 преди 6 години
До не сте робиИзвинявай за личният въпрос, но ти имаш ли някакъв трудов стаж и като какъв. По принцип съм съгласен, само че в случая това са празни приказки, а роби за съжаление сме....и не ми се слуша за свободният избор и подобни глупости. Просто не са приложими за нашите условия. Друго е ако има кой да те храни все пак....
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзТия граждани питали ли са държавата, преди да изпълняват възложените им задачи?По Бг законодателство виновен е този, който им е възложил работата.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Омбудс, когато съдът отсъди да се изплати обезщетение на пострадали хора или кръвнина за отнет живот, къде сте вие, да ходатайствате за изпълнение на съдебното решение?
55
2
 
6
 
! Отговори
не сте роби! преди 6 години
До Г7Под другата статия го написах и тук ще го напиша- вариантът е само един- НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАЙТЕ СЛЯПО НА НАРЕЖДАНИЯТА НА РАБОТОДАТЕЛЯ! ОБМИСЛЯЙТЕ ВСЯКА ЕДНА ВЪЗЛОЖЕНА ЗАДАЧА!
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно работещите студенти от Кол Центровете направиха майдана срещу Орешарски , спряха Южен Поток и замяраха Волен с камани. Този да го осъдят 350години затвор , да прави кавали на черно расовите американци.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са наши братя. Братски ще помогнем в борбата им със Сирия, Иран, Русия. Нали сме евроатлантици? В трудни моменти като този, нашите политици, омбудсмани, съдии трябва да съчувстват на американските братя и да доказват евроатлантизма си. "Приятел в нужда се познава." - казват братските народи от двете страни на Атлантика.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да помагаме е такива новоизлюпени хамерикани като тоя наричаха Волен луд и гласуваха за евроатлантизъма, ама евроатлантизъма има много лица и все уродливи. Не ме занимавайте със глупости, депутатите дето са мълчали като дупета когато са се подписвали подобни споразумения да продават депутатските мерцедеси и да събират пари едни *** трябва да подкрепят другото нищожество.