ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!

Делото се води в САЩ, цената тръгва от $20 000 нагоре
152
ОмбудсМая зове: Помагайте с пари на Желяз за добър адвокат!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова призова всеки, които може да помогне финансово на Желяз Андреев, който прокуратурата на САЩ обвинява в нарушаване на ембаргото, защото бил продал самолетни части на сирийската авиокомпания.

Още по темата

"Готова съм да подкрепя и останалите четирима българи, които са в подобна ситуация. Да чуя всеки един от тях, да помогна за бързото създаване на набирателна сметка, включително и с опити да подкрепя събирането в по-бързи срокове", каза тя пред БНР.

Според нея колкото повече институции и организации се включат, толкова по-ефективен ще бъде крайният резултат. Заради това тя иска среща и с американския посланик Ерик Рубин.

"Като национален омбудсман, който защитава правата на гражданите, не мога да остана безразлична към съдбата на Желяз", заяви Мая Манолова.

"Независимо от това как ще се развие делото за екстрадицията, наказателното производство се води в САЩ", обясни тя.

"Гражданите да подпомогнат на Желяз финансово, за да бъде ангажиран адвокат, който да следи развитието на процеса, да има точна и пълна информация за това какво се случва с наказателното производство в България. Без такъв адвокат защитата в България на практика няма да може да си свърши работата", поясни омбудсманът.

"Очевидно тези млади хора не могат да си позволят по 20 хил. долара, каквото е предварителното изискване за депозит за адвокат, който да ги представлява пред американския съд", коментира Мая Манолова.

"Делото за екстрадиция е първата заплаха, първият проблем за Желяз. Наказателното производство в САЩ всъщност е истинският проблем и начинът, по който ще бъде представляван и защитаван там", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са пълни глупости - а тези пари за адвокат и съдебни такси ще му ги върнат ли ?
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дело бе, просто откажете екстрадирането. Какво ще напвят САЩ- ще ни обявят война ли?
9
3
 
28
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Браво бе Майче! Народа да плаща за тъпотиите на нашата прокуратура и полиция.. Що не си е*&те майката например?
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Би било голям акт на дупедавство ако позволят екстрадиция.А тия пари дето ги искат... са единствено защото някой го сърбят малките крадливи ръчички да ги прибере.Кравария като има ембарго е отговорна да следи че се спазва. И препоръчително да не го нарушава, което се случва постоянно. Сума ти и оръжия пратиха в Сирия, право в ръцете на терористи, включително исил.Няма никакви предпоставки да го екстрадират.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязко ако замине, ще замине с еднопосочен билет. Пръсъдата, която го чака по Обвинителния акт, за общо 6 престъпления, 2 откоито углавни (Федерални) е от общо 164 години затвор. С добър адвокат, може да падне наполовина.
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи селския хитрец гушна хилядарките от ДАЛАВЕРАТА а сега народа да му плаща адвоката???????Тая го удари на КОМУНИЗЪМ (това не е изненада като знаем от къде идва).
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сори хора, може да изнасяме единствено оръжие за терористи. И разбира се, ЦРУ го изкупува от нас на цената на скрап и го продава на печалба. А за призива - глупости. И да няма грам пара, ще му назначат служебен адвокат. А предполагам че има, ако не от друго от контрабанда.
4
6
 
26
 
! Отговори
Никога преди 6 години
Абе я духай-е . Просто спрете изпълнението на договора с нещастните американци за екстрадиция и да бъдат съдени тези които са го подписвали.Тея престъпници искат 20 000 само за да имаш достъп до адвокат. Това не съдебна си а фашизъм. Никаква екстрадиция на човека в корумпираната държава САЩ
3
8
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Не може! Нужен е добър адвокат!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая пък кифла. Помагай ти!
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, айде сега патрЕотЕто, съберете и малко кеш на Желяз, щото заплатата в кол-център а му е била малка - 4.5 к основна + още толкова от бонуси за продажби.