Преди 6 г. САЩ искаше и Гергана. Тя днес: Ще се борим за Желяз!

Законът за екстрадиция е абсурден, категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR
13 апр 2018 11:00,
99

Покъртителна е огромната несправедливост, която се случва с Желяз. Той няма да е последният, ако този договор за екстрадиция не се промени. Това подчерта пред Bulgaria ON AIR Гергана Червенкова, чието искане на САЩ за екстрадиция преди 6 години разтърси обществото. Счетоводителката тогава бе обвинена в пране на пари и незаконна търговия с лекарства по интернет.

Припомняме, че САЩ и Интерпол поискаха ареста на още четирима българи заради незаконна търговия със Сирия. Обвиненията срещу тях са подобни на тези срещу Желяз Андреев, който в момента е на свобода с мярка "подписка".

Още по темата

Арестуването на Андреев преди няколко дни предизвика огромен обществен отзвук, а в няколко града в страната се проведоха протести в негова защита. В София стотици се събраха пред Съдебната палата, присъства и самият Желяз Андреев.

"Българското правосъдие няма много основания да откаже екстрадиция. Договорът за екстрадиция е абсурдно подписан и всеки един може да бъде изпратен в чужда държава без доказателства. Няма никаква защита на българския гражданин", настоя Гергана.

Заедно със своето семейство тя преминава през истински ад, който приключва с нота на американското посолство с нови данни, сочещи че тя не е виновна. Решението на съда спира екстрадицията й.

"Ако ги пратят в Америка наистина няма да се справят, там е страшно като адвокатски хонорари. Винаги ще носим в нас този кошмар, стресът няма как да не повлияе. Изкара ни от собственото ни битие. Научи ни, че трябва да бъдем съпричастни към страданието и болката на родителите на Желяз. Семейството е много силен мотив да издържиш. Към края вече виждахме, че нямаме повече алтернатива, опитвах се да го приема", сподели Гергана Червенкова, която прекарва два месеца в ареста.

"Виждах, че направихме всичко, което ни беше по силите. Бяха угаснали всички светлинки и чакахме да я изпратят. Щеше да се случи, ако Америка не беше оттеглила искането. Опитвах се до последно да държа децата в неведение", разказа Димо Червенков - съпругът на Гергана.

От началото на годината двамата живеят в чужбина, прибрали са се за Великден и правят всичко възможно да окажат подкрепа на Желяз.

Приятелката на обвинения Андреев се е свързала с Гергана и мъжа ѝ, а те са я посъветвали как да постъпи.

"Желяз да вярва, ние няма да го дадем! Ще застанем зад него, той трябва да бъде силен. Близките му трябва да вярват. Всички ние го обичаме като човек и гражданин, ще се борим", завърши през сълзи Гергана Червенкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо Америка за България кажете нещо
92
0
 
6
 
! Отговори
k преди 6 години
От куде на къде ще предаваме Българин на гнусната еврейска империя САЩ !!!???каквото и ще да е направил в САЩ, дори и терорист да е бил - СТИГА сме раболепничили пред тези гадове !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!скандалът Скрипал ясно показа колко е "справедлива" и "независима" съдебната състема на запада !!!!!!!!!!!!!!!!!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва ще го скрием,но няма да им го дадем.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ключовото изречение в статията:...От началото на годината двамата живеят в чужбина...хората толкова са се отчаяли от тази ***, че са напуснали. и все по-зле ще става.
89
12
 
1
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Разликата е, че Гергана е изнасяла лекарства, а Желяз части за оборудване на сирийски самолети - на Башар Ассад, което е нарушение на ЕМБАРГО!
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американците са *** и не знаят географията . те и до сега не знаят че афганистан е в Азия а не в африка както мислят . Мислите че този прокурор ако се шоколадов отенък знае къде е България хах..ха .
87
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига ревахте ние сме приятели със САЩ и улица Козяк вече 30 години те държат България и ни налагат стриктен визов режим какъвто няма в нито една друга Европейска държава.Това се нарича приятелство Да даваш по 50 милиона лева годишно и безвъзмездно за визи и такси от джоба на богатия българин за приятелите ни.Да живеят Ам Мариците Днес е Желяз утре Стоманин вдругиден всички ще ви пратят в Рая чрез обеднен уран както в Косово, Новичок или под ножа на Ислямска държава рожбата на САщ
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокурорите в Маями ще правят като вятъра и ще пият една студена вода / може с по едно валерианче/.
85
0
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Америка за България няма ли да обявят Гергана за руска *** ,Асан геноглу ,къде си ,чакаме изказване ;)???
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американските жалки прокурорчета ще видят Желяз и компания през крив макарон , от сега да им е ясно. Колкото и да е корумпиран българския съд , никога няма да разреши екстрадация на български граждани по такива смехотворни обвинения.
83
4
 
6
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
като директор на отдел продажби ,означава че се занимава с продажби поради това че български офис продажбите се гледат спрямо българското законодателство.За да искат това явно има договори за купуване от друга америкаска фирма ,което се гледа по американките закони.Но това не е работа на филиала в България, а на регионалния офис които е в Америка.Този които отговаря и за покупките и за продажбите е в нарушение на ембаргото .
82
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Халяз,Желяз отиде то...... и Славка не може да го спаси... С арабите се хванал сега рИве ...Айдеее под душа да разбере мъжката любов ! Нали ядете макдонлдс и съб уей ,що ривете срещу великата Америка?
81
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80И на теб няма да ти се размине психиатрията , като те гледам
80
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бачках за малко в колцентър, ама скоро се махнах, щото парите бяха зле.Два дни имахме инструктаж кое и как. Бяхме длъжни дори да казваме на ингилизите (с UK работехме), че като си шернат екрана в скайпа, виждаме всичко, което имат на десктопа. Така било според тамошните разпоредби.Тия пичове се опитват да ни убедят, че не са и подозирали как това, което вършат, не е редно. "Ни мога, ни знам".
79
4
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 6 години
Ще бъде съден от Българските закони защото наркотика е забранен и тук Утре краварите могат да кажат че е забранено да се продава и руска водка и да съдят Българин който продава.
78
9
 
4
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
По тази твоя инфантилна логика, когато хванат наркодилър, той може да каже, че просто си е вършел работата, изпълнявал е заповедите на шефа и за това той е чист като планински извор. Обаждаш се по телефона и оферираш оръжие, обаче нищо не знаеш, нищо не си разбрал, чак сега осъзнаваш, че имало нещо нередно - истирии за слабоумници.
77
7
 
6
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Въпросният Желяз е бил директор на отдела за продажби.Затова именно САЩ искат само той да бъде екстрадиран и съден.За останалите четирима служители засега няма искане за екстрадиране.В България винаги новините се изопачават и украсяват с патриотарски привкус.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 72 А ти вместо да пишеш глупоститука , послушай съвета малко по-долу и тияай към 4ти километър , струваш ми се безнадежден , но все пак опитай
75
5
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
В България е много модерно да си мишок, от мен нищо не зависи, аз съм се сврял в ъгъла, нищо не разбирам, нищо че всичко минава през мен, аз света вода ненапита, направо светец, защото правя каквото ми каже шефа, ако ми каже да скоча през прозореца го правя, защото толкова ми е акъла. Когато знаеш че се върши нещо незаконно и си мълчиш, помагаш, съдействаш, си съучастник /по нашето законодателство помагач/ и носиш отговорност пред закона! Номера с аз не знаех, никъде освен тук не минава.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Специално Желяз май ще излезе, че не просто е вдигал телефона, както твърди. И не си мисли, че в един колцентър само набираш разни хора.