Преди 6 г. САЩ искаше и Гергана. Тя днес: Ще се борим за Желяз!

Законът за екстрадиция е абсурден, категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR
13 апр 2018 11:00,
99

Покъртителна е огромната несправедливост, която се случва с Желяз. Той няма да е последният, ако този договор за екстрадиция не се промени. Това подчерта пред Bulgaria ON AIR Гергана Червенкова, чието искане на САЩ за екстрадиция преди 6 години разтърси обществото. Счетоводителката тогава бе обвинена в пране на пари и незаконна търговия с лекарства по интернет.

Припомняме, че САЩ и Интерпол поискаха ареста на още четирима българи заради незаконна търговия със Сирия. Обвиненията срещу тях са подобни на тези срещу Желяз Андреев, който в момента е на свобода с мярка "подписка".

Още по темата

Арестуването на Андреев преди няколко дни предизвика огромен обществен отзвук, а в няколко града в страната се проведоха протести в негова защита. В София стотици се събраха пред Съдебната палата, присъства и самият Желяз Андреев.

"Българското правосъдие няма много основания да откаже екстрадиция. Договорът за екстрадиция е абсурдно подписан и всеки един може да бъде изпратен в чужда държава без доказателства. Няма никаква защита на българския гражданин", настоя Гергана.

Заедно със своето семейство тя преминава през истински ад, който приключва с нота на американското посолство с нови данни, сочещи че тя не е виновна. Решението на съда спира екстрадицията й.

"Ако ги пратят в Америка наистина няма да се справят, там е страшно като адвокатски хонорари. Винаги ще носим в нас този кошмар, стресът няма как да не повлияе. Изкара ни от собственото ни битие. Научи ни, че трябва да бъдем съпричастни към страданието и болката на родителите на Желяз. Семейството е много силен мотив да издържиш. Към края вече виждахме, че нямаме повече алтернатива, опитвах се да го приема", сподели Гергана Червенкова, която прекарва два месеца в ареста.

"Виждах, че направихме всичко, което ни беше по силите. Бяха угаснали всички светлинки и чакахме да я изпратят. Щеше да се случи, ако Америка не беше оттеглила искането. Опитвах се до последно да държа децата в неведение", разказа Димо Червенков - съпругът на Гергана.

От началото на годината двамата живеят в чужбина, прибрали са се за Великден и правят всичко възможно да окажат подкрепа на Желяз.

Приятелката на обвинения Андреев се е свързала с Гергана и мъжа ѝ, а те са я посъветвали как да постъпи.

"Желяз да вярва, ние няма да го дадем! Ще застанем зад него, той трябва да бъде силен. Близките му трябва да вярват. Всички ние го обичаме като човек и гражданин, ще се борим", завърши през сълзи Гергана Червенкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както виждам панелните разбирачи от Обеля-12 са по-наясно със Законите от Прокуратурата на САЩ. Затова предлагам последната да се разпусне с декрет от Сената.
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16Работата на Желяз Андреев в въпросната българска фирма е имала изцяло обслужващ технически характер, поради което с деиствията си лицето не е могло да предизвика , каквато и да ебило част от инкриминирания престъпен резултат- Добричкия окръжен съд.Фирмата е българска , стига си писал глупости и си заблуждавал целенасочено читателите , или може би си по-вещ от съда
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпанарите ,начело с мошеничката Гергана пак се изтропаха на метеното. Че и Цацата се включи след дълъг сън....
30
2
 
2
 
! Отговори
Желяз преди 6 години
Продавам уран 235 и плутоний на промоция да звъни сега, количествата са ограничени, само сега, ако си поръчате и двата продукта, получавате бонус инструкция за направа на атомна бомба.
29
5
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
А ти ако не си разбрал, той е работил за американска фирма.Или викаш щом е българин е невинен.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
осъзнавате ли, че живеете в държава, която не може да ви защити, даже и да иска? Подписано е споразумение, според което ВСЕКИ може да бъде привикан от американците, всеки. И ние нищо не можем да направим. Който е подписал това споразумение е за съд!
27
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ние не сме колония на убииците от сащ кои *** е подписал тази смешнаконвенция нищо не трябва да се подписва сьс сащ сега и сета ще ни подпуказа нещо а сьщо и ам централи
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24чии закони, бе??? тук сме в България, ако не си разбрал. Кой български закон е нарушил?
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 23Миналото люто много хубаво осъдихме един швед да плати 5000 лева за побой над камериерка и той взе, че си замина за Швеция. Даже нетрябваше да лежи в затвора.
24
2
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Как реши, че нямаме право да съдим американски граждани? Май не, а през юни простако може би ДА.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желязко с невинната физиономия, всъщост не е редови служител на фирмата, както се опитва да ни изълже, а Директор на направление "Продажби". За това има документи, които лично той е разписал. Прокуратурата на САЩ се позовава именно на тях.Не си мислете, че го познават лично и че имат нещо срещу него.Просто е нарушил законите и трябва да бъде съден.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, ние имаме ли право да съдиме американски граждани ? Май не. Защо тогава ще разрешаваме да бъдат екстрадирани български граждани ?
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите ще се борят да останат виновни само в България и така, като избягат от страната да не трябва да се укриват и да живеят в рая.
20
5
 
6
 
! Отговори
Кол център преди 6 години
Продадох днес две атомни бомби на ислямска държава - от къде да знаем, че е забранено, ей така изпаднаха ни и им ги продадохме, те добре платихме, аз си взех тлъст бонус за сделката, всички са доволни.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам спора да се реши в шоуто на Слави
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премиерската мишка къде се скри пак.Няма ли да вземе отношение по въпроса.Или оправя Западните Балкани.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой преведе обвинителния акт, ще стане интересно.
16
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи обяснявам като за бавноразвиващи се позитанци.Фирмата е американска и е регистрирана в Маями, Флорида.Петимата българи са СЛУЖИТЕЛИ НА СЪЩАТА АМЕРИКАНСКА ФИРМА.Никой не обвинява България. Прокуратурата на САЩ обвинява петима служители на АМЕРИКАНСКАТА ФИРМА, които са нарушили Законите на САЩ.Нещо неясно, позитанци ?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта на споразумението е да не може виновни хора да се укриват в други страни.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците си държат на Бизнеса не може да се мъчиш да ги подлъжеш през интернет , тука всички пишещи са Овце