Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия

Тодор Тагарев: Говоренето за световна война само притеснява хората
Обновена: 14 апр 2018 06:44 | 13 апр 2018 22:35, Екип на Bulgaria On Air
145

Политици и военни ще направят всичко възможно да избегнат директна конфронтация с руските сили в Сирия. В това увери бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му, ако се стигне до някакъв инцидент, ще се търси вариант той да не ескалира.

"Русия е технологично назад и като количества с въоръжение, с които разполага, е много по-назад от нашите западни съюзници. Ако се стигне до някакъв по-голям конфликт, просто няма как да издържи икономически", заяви Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на отбраната обясни още, че говоренето за световна война и глобален конфликт само притеснява хората, но фактите не показват това.

"Тези страни, които искат светът да се развива в съответствие с някакви норми, а в съвета за сигурност това са САЩ, Франция и Великобритания, се чувстват принудени да вземат някакви мерки. Въпросът е какви ще бъдат тези мерки", отбеляза Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че дори да се стигне до по-сериозен военен конфликт в Сирия, НАТО няма да има нужда от наша помощ, защото в евентуален конфликт може да видим нови оръжия, с които ние не разполагаме.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
Еврошланг преди 6 години
До Анонимен: "прочетох коментар на един италианец в Туитър и го цитирам"Италианеца на български ли пишеше бе шмульо!? Когато цитираш, правиш като мен - слагаш кавички и дословно буква по буква. Иначе си остава твое бълнуване. Тъ панар.
79
3
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Тагарев не позна,Тагарев не позна !
78
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По отношение на заканите на Русия че "това няма да остане безнаказано", видя се сега кой колко тежи на световната сцена :прочетох коментар на един италианец в Туитър и го цитирам :Путин е НИКОЙ просто Никой!!Тръмп реши, а Великобритания и Франция се присъединиха и ударите бяха нанесени. Путин никой не го е питал. А и той подкрепя диктатор. От Кремъл казали, че Путин бил обиден!!! ХахахаНищо не може да направи, освен да е ОБИДЕН!
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божеее чуваш ли го тоя какви ги дрънка!! Сега сме толкова бедни защото ги избираме токкова т ъ.пи!!! Да кажеш че Русия в военно отношение е изостанала от англетата,франсетата и краварите дето ги качват кат в тахи за космоса???
76
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия...=======Добре! Това някой, който гледа на карти ли ти го е казал?
75
1
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 6 години
До макеВойните не са спирали!Сега е наред Китай!Всички ,които продават евтини суровини на Китай ще бъдат подложени на шантаж!Това е последното ,което могат да направят! Ефект няма да има! И за това ще използват войната ,като последно средство за запазване на статуквото!
74
7
 
2
 
! Отговори
Prinz преди 6 години
Путин работи за евреите, точно, както дядо Сталин, който продаде 60 млн глави от добитъка си за да запази статуквото в света. Ако има война, руснаците да се молят на Господ този път да не я печелят :)
73
2
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 6 години
Au boc po Asad.Ne e li utrepan sled bombadiraneto?
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
каква война бе ку-ку? Пуснали са 100 ракети и това е, както предния път. Болни мозъци.
71
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тръмп напълни кошницата на асад, къде е путин сега? да не спи?
70
2
 
11
 
! Отговори
маке преди 6 години
войната почна събудете се ракетни удари по дамаск
69
1
 
15
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тези страни,които искат светът да се развива в някакви норми според техните разбирания,питат ли другата част от света, дали искат да се развиват според техните норми на "демокрация". Може ли те насила да налагат на света техните норми на поведение? Да създават арабски пролети,да се влиза в чужди държави и да се свалят по "демократичен" начин техните правителства,защото на някого не са му угодни. Тогава не се чудете защо има атентати в тези страни....
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп нареди да нападнат Сирия, току що !
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 6 години
''Съвместният механизъм за разследване''.... е тотална бутафория, става дума за т.нар. ''белите каски'' - ''хуманитарна организация'' , която е финансирана от сащ и израел и оперира САМО на територията на джихадистите...( не дефинират определението ''хуманит. организация нали.. ?? ) А и множество източници ги определят като симпатизиращи на метежниците ! Странно как Асад 'използва' 'хим-атаки'... само като е на крачка от победа ??! Изфабрикувана 'покана' за оставане на сащ в 'играта' е това !
66
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точен и ясен анализ.2018 е,не 1945.Русия е една изостанала държава,абсолютно сама,против всички и целия световен ред.Държавите които се изказват за подкрепа са ислямски изостанал Иран и ислямския диктатор Асад.Никога в своята история Русия не се е излагала така.Шаха не е за прости КГБ ченгета.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директен конфликт вече има. Но ще се задълбочи като пристигне авионосната група.
64
13
 
5
 
! Отговори
Блядистанци преди 6 години
Ще се крият в бункерите и нагъват консерви докато Томаховките на Тръмп Велики вършеят отгоре...
63
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО СЕ ОТКАЗА ВАШИЯТ ТРЪМПЧО ОТ ХУБАВИТЕ И УМНИ РАКЕТИ ДА БОМБИ СИРИЯ АНГЛИЯ СЕ ВЪЗДЪРЖА ФРАНЦИЯ ИСКА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ХИМ.АТАКАТА.ЗАЩОТО РУСИЯ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ЩЕ ГИ УНИЩОЖИ ЗАД РУСИЯ СТОИ КИТАЙ И ИРАН.НА НИКОИ НЕ МУ ДЪРЖИ ДА ВЪЮВА С РУСИЯ РУСКИЯТ СОЛДАТ ВЪЮВА ЗА ЧЕСТ ЗА РОДИНАТА СИ А ЗАПАДА ЗА ПАРИ-----ЖИВОТА Е ПОСКЪП ОТ ПАРИТЕ И ГИ Е СТРАХ КАКВО ГОВОРИ ТОЗИ ГЕНЕРАЛ ИЛИ СИ ПРАВИ ПРОВЕТРЕНИЕ НА УСТАТА СИ КАТО НА НАТОВЦИ
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми вие eвpoгейовете като не се натискате за руска газ, защо я купувата скъпо и евpoгейcката икономика е тотално зависима от руските газ и нефт. Що не купувате евтина американска шистова газ? Кой ви кара да купувате от Русия, оставете я да фалира!
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИСТИНАТАвиж това е почти верно!Но за оръжия руснаците сами си ги измислят.