Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия

Тодор Тагарев: Говоренето за световна война само притеснява хората
Обновена: 14 апр 2018 06:44 | 13 апр 2018 22:35, Екип на Bulgaria On Air
145

Политици и военни ще направят всичко възможно да избегнат директна конфронтация с руските сили в Сирия. В това увери бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му, ако се стигне до някакъв инцидент, ще се търси вариант той да не ескалира.

"Русия е технологично назад и като количества с въоръжение, с които разполага, е много по-назад от нашите западни съюзници. Ако се стигне до някакъв по-голям конфликт, просто няма как да издържи икономически", заяви Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на отбраната обясни още, че говоренето за световна война и глобален конфликт само притеснява хората, но фактите не показват това.

"Тези страни, които искат светът да се развива в съответствие с някакви норми, а в съвета за сигурност това са САЩ, Франция и Великобритания, се чувстват принудени да вземат някакви мерки. Въпросът е какви ще бъдат тези мерки", отбеляза Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че дори да се стигне до по-сериозен военен конфликт в Сирия, НАТО няма да има нужда от наша помощ, защото в евентуален конфликт може да видим нови оръжия, с които ние не разполагаме.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До II Световна ВойнаВ крайна сметка тренда рязко се обръща към края 1:20 за червената армия.
39
2
 
2
 
! Отговори
До 67 преди 6 години
При войната на Руснаците с Финландия -- цифрите са още по грагични -- някъд 1 към 15 1 финландски войник -- 15 руски войници.
38
3
 
1
 
! Отговори
Идат ли? преди 6 години
Идат ли 'новите умни' американски ракети? че рушнаяците ще се пренадат!
37
5
 
4
 
! Отговори
II Световна Война преди 6 години
Загуби на Източния фронт.На 1 загинал фашист -- между 8 и 12 загинали товарищи. Има различни изчисления и те се движан в тези граници.Това е Руската мощ през войната.
36
5
 
2
 
! Отговори
Защо Обичам Путин ? преди 6 години
Под "вещото" ръководство на Путин, Русия скоро ще зачезне. И тогава светът ще стане едно по-хубаво място за живеене.За това обичам Путин
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Китай ще стои и гледа. Баси идиоть.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSИсторията с Хитлер е била преди 75 години, вие продължавате да се вдъхновявате с тази история. Самата история изобщо не е такава каквато се мъчи да я представи днешна Русия. Сега всичко се представя като някаква епична героична битка в която Русия е показала невиждан героизъм и жертвоготовност. Всичко това са глупости истината е съвсем друга имало е голямо малодушие дезертьорство, имало е въстания срещу съветската власт имало е разстрели и загран отряди. Сета всичко е фалшифицирано от Ру
33
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 6 години
[#55} e прав: ама ако само една единствена ракета падне в някой голям западен град и наруши рахата на богатия западняк, свикнал на удобста, хората там ще недоволстват и ще разкъсат властващите, примерно само за това, че са останали без ток и вода. А руснаците могат да изкарат без тези екстри достатъчно дълго време.Което едва ли ще им попречи да изстрелават каквото трябва накъдето трябва...
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти е прав г-н Тагарев само ,че забрави ,да спомене най-голямият ядрен арсенал в света с който разполага руската армия,а никой не иска да притиска до стената такава армия!
31
4
 
4
 
! Отговори
Fff преди 6 години
Нищо не разбрах...хем е военно изостанала хем икономически няма да издържи ама не искаме директен конфликт!!!!Т.е. може и да ни наритат и затова ще туитваме и ще изстреляме някоя друга ракета....тъй и тъй срока им изтича
30
7
 
4
 
! Отговори
Путин по пътя на... преди 6 години
Путин върви по пътя на Хитлер. Конфликт с Грузия завзема територии -- няма реакция.Приднестровска Република създава и поддържа на територията на Молдова -- нищо.Цепи Украйна -- нищоЗавзема Крим -- нищо.Но всяко нещо си има край.Западът даже не трябва да воюва -- просто трябва да направи това което направи Рейгън със СССР. Да скапе Руската икономика и Русия ще рухне -- зер, в Русия освен скапани оръжия, отровни бойни вещества и некачествена водка - не могат да произвеждат нищо друго
29
4
 
6
 
! Отговори
Русия е непобедима преди 6 години
На Руснаците не им пука от конфликт. Те живеят Скотски и най-много да заживеят още по скотски.Ноа за тях това не е от значение -- средна продължителност на живот на мъжете 59 години.След конфликт най-много да се смъкне на 50 и какво от това.Виж Запада не иска да си разваля кефа -- за това има какво да губи.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото руско "богатство" от женски род което понякога искам го получавам на символична цена(колкото две водки) без да се налага да завладявам Русия. То само си идва на крака и се намира между тях.
27
6
 
11
 
! Отговори
SS преди 6 години
Тоз тарикат да не ни учи колко щяла да издържи икономически Русиям, колко била изостанала и с какво въоръжение разполагала. Просто да си спомни историята с Хитлер (ако изобщо я знае)...
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 46 преди 6 години
Как можеш да напишеш в три реда толкова много глупости и простотии ? Е затова нещо се иска талант и да си много ***, отвори географската карта и сравнявай, за природните богатства няма да говорим.
25
1
 
8
 
! Отговори
SS преди 6 години
Ами така ще говори тоз смеш.ник,я! - Нали е бил стипендиант на НАТО и на др.хамерикански фондации/организации (да не уточняваме кои). И сигурно се нада пак да ходи там, или да урежда децата си там. Известен е като несполучил (уволнен) директор на BG-Инст.по Oтбрана. А също и с наглите си опити да манипулира търга за закупуване на нов тип изтребител (познайте в полза и интерес на коя държава). и с какв
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствената териториална заплаха за Русия е от Китай. Първо поради огромния човишки дисбаланс от двете страни на руско-китайската граница и второ поради факта че около 3 милиона кв.км. от днешна Русия са били китайски територии до преди 1856 г. Дисбаланса в тези бивши китайски територии в хора е огромен 6 милиона от руска страна и 150 милиона от китайска страна. Така че реално Русия е заплашена единствено от Китай. Путин прави огромна грешка че играе срещу запада и търси подкрепата на Китай.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фейк нюз. истината е, че всики са маскари. в една война винаги има нужда от добри и лоши. зад добрите обаче пак се крият лоши. всичко е театър направен да ни държи под контрол. няма политик и правителство които да искат ние да бъдем будни. те имат нужда от роби.
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39На никого не трябват руските богатства. Защо трябва да воюваш за тъпите руски богатства, като гладните руснаци ще си счупят краката да ти ги продават за да вземат и те някой долар. Само в шизофреничните русофилски глави битува идеята че всеки иска да притежава богатствата на Русия.
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бре, бре....ами като Русия е толкова слаба и изостанала -нападайте, нали ви трябват богатствата и, една такава бедна страна ще падне за 3 дена....хайде, де, силните, могъщи, богати натовски държави, чакаме !!!!!!!!!....После нали някой трябва да ходи да копа богатствата и бре!!!! Ти ли ще ходиш за 86 долара месечно да копаеш???