Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия

Тодор Тагарев: Говоренето за световна война само притеснява хората
Обновена: 14 апр 2018 06:44 | 13 апр 2018 22:35, Екип на Bulgaria On Air
145

Политици и военни ще направят всичко възможно да избегнат директна конфронтация с руските сили в Сирия. В това увери бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му, ако се стигне до някакъв инцидент, ще се търси вариант той да не ескалира.

"Русия е технологично назад и като количества с въоръжение, с които разполага, е много по-назад от нашите западни съюзници. Ако се стигне до някакъв по-голям конфликт, просто няма как да издържи икономически", заяви Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на отбраната обясни още, че говоренето за световна война и глобален конфликт само притеснява хората, но фактите не показват това.

"Тези страни, които искат светът да се развива в съответствие с някакви норми, а в съвета за сигурност това са САЩ, Франция и Великобритания, се чувстват принудени да вземат някакви мерки. Въпросът е какви ще бъдат тези мерки", отбеляза Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че дори да се стигне до по-сериозен военен конфликт в Сирия, НАТО няма да има нужда от наша помощ, защото в евентуален конфликт може да видим нови оръжия, с които ние не разполагаме.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя натовски *** докога ще ми го тиражират по студиата
19
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е икономическо а от 20 години и военно джудже. Единствената им гордост са огромните територии повечето безлюдни, които вече не са в състояние да ги използват поради постоянно намаляващото руско население.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бре, бре....ами като Русия е толкова слаба и изостанала -нападайте, нали ви трябват богатствата и, една такава бедна страна ще падне за 3 дена....хайде, де, силните, могъщи, богати натовски държави, чакаме !!!!!!!!!
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Знаеш ли, шут да ме учи на история, е меко казано смешно.Рим е бил несравнимо по-мощен икономически от варварите които го попиляват. Флавий Аеций, наречен "последният римлянин" е скит от Силистра, той води в последните битки други поримчени варвари като него срещу родните си племена."Последният европеец", вероятно ще е някой мароканец, който ще защитава Франция от алжирците.Европа умира по същия начи като Рим. Защото шутове като теб преподават история.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада прави борсова, спекулативна икономика, а тя не печели войни....А на великата Русия какво и пречи да прави също такава икономика?
15
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 30САЩ не са агресивна държава, така че никога не очаквай САЩ да воюват за територии. За територии воюва единствено шовинистична Русия.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Пишеш и говориш неща валидни преди 100 години. Човешкият фактор е без такова значение каквото е бил преди 1000 години или преди 50 години. В съвременната война 2 хеликоптера могат да разнесат 2 батальона руски спецназ за броени минути, което вече се случи в Сирия.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Русия е толкова изостанала във военно отношение в сравненае със Запада, както твърди този без мозъчен и прбодажен индивид, досега САЩ и васалите им да са я разпарчакосали и плячкосали. Нали това е мечтата им. А това до сега не се е случило. Изводът е един. Този плаз модий лъже нагло , за да се хареса на господарите си.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен17Рим е бил в криза, но не икономическа.Днес е абсолютно същото, Запада е в криза, не икономическа, а тотална - пълна деградация на обществото плюс демографска катастрофа. На Запада не е нужна война за да умре, той ще загине и без война, но ще отнеме малко повече време.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият начин русия да спечели срещу САЩ в Сирия е да поканят нашият льотчик Радев заедно с руската щайга Миг29 да се бие на страната на русия.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Прочети коментар 16Историята показва, че икономически мощни империи са загивали, победени от несравнимо по-бедни и с по-ниски технологии народи.Освен това, когато говориш за икономика и война, то имай предвид, че тази икономика трябва да е базирана на промишленото производство, а не на борсовите спекулации.Производството е изнесено в Китай, Виетнам, Индонезия... Запада прави борсова, спекулативна икономика, а тя не печели войни.
9
3
 
6
 
! Отговори
Каквото преди 6 години
И да драскат русоФОБИТЕ, балъците са в България. Затова постепенно и сигурно изчезват.Топят се като лоени свещи тихо и безропотно.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любимата приказка на капиталистите - всичко е икономика. Русия не може да издържи икономически на война:)))Явно и родната марионетка както и западните му господари, история не учат.Икономически могъщата Римска империя е паднала под ударите на гладните варвари.Свръх мощната икономически Британска империя, загуби войната с една своя колония, несравнимо по-бедна и технологично изостанала по това време - САЩ.Ядрената война ще трае 30 мин. всяка икономика ще я издържи.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този просто му вземете думата.западът просто търси начин да се отърве от неудобния асад ,а руснаците с техните номер едно оръжия ,няма да позволят .остава тромпета и мейката да се гръмнат в някой пуст ъгъл и най после да настъпи мир.амин
6
3
 
18
 
! Отговори
Тръц преди 6 години
Отдавна не се чудя защо България загива, с такива министри като този няма как да е иначе.Русия нямало да издържи икономически на война със Запада. Ако Русия не успее да удържи икономически или по какъвто и да е начин на продължителна конвенционална война, то Русия ще удари със стратегичските си сили, впрочем това ше направят и САЩ, ако пък те губят войната. А ядрена война всеки може да издържи икономически, тя ще трае няколко часа.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трета световна няма да има. Ще има война за МИР и жив човек няма да остане.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Катого гледате този бивш министър на отбраната би става ясно защо армията ни е на такова дередже .Абсолютна марионетка и продажник.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1A като те пусна тревата , мармота аще ли завиваше шоколади.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този под лизурко е ходил на молитвени закуски в САЩ. Вервайте ми.
1
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, че няма да има - все пак Русия доказаха, че Англия и САЩ са направили постановка с химическата атака. Мислят се за по-хитри, ама за момента в Сирия тотално губят битката с Володя.