Прогноза: Няма да има директен конфликт в Сирия

Тодор Тагарев: Говоренето за световна война само притеснява хората
Обновена: 14 апр 2018 06:44 | 13 апр 2018 22:35, Екип на Bulgaria On Air
145

Политици и военни ще направят всичко възможно да избегнат директна конфронтация с руските сили в Сирия. В това увери бившият министър на отбраната Тодор Тагарев. По думите му, ако се стигне до някакъв инцидент, ще се търси вариант той да не ескалира.

"Русия е технологично назад и като количества с въоръжение, с които разполага, е много по-назад от нашите западни съюзници. Ако се стигне до някакъв по-голям конфликт, просто няма как да издържи икономически", заяви Тагарев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият министър на отбраната обясни още, че говоренето за световна война и глобален конфликт само притеснява хората, но фактите не показват това.

"Тези страни, които искат светът да се развива в съответствие с някакви норми, а в съвета за сигурност това са САЩ, Франция и Великобритания, се чувстват принудени да вземат някакви мерки. Въпросът е какви ще бъдат тези мерки", отбеляза Тодор Тагарев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта още, че дори да се стигне до по-сериозен военен конфликт в Сирия, НАТО няма да има нужда от наша помощ, защото в евентуален конфликт може да видим нови оръжия, с които ние не разполагаме.

Вижте още във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари