Разхождащият ротвайлера в ареста, а собственикът?

Майката на Божидар: Не трябва други да изкупуват чужда вина!
13 апр 2018 09:30,
37

Искаме истинският виновник да си понесе отговорността! Нека обществеността знае - не трябва други да изкупуват чужда вина! Категорична бе пред Bulgaria ON AIR Стела Николова - майка на задържания заради нападението на ротвайлер върху 6-годишно дете Божидар Овчаров.

Вчера съдът реши да го освободи от следствения арест, но това все още не се е случило.

Още по темата

Николова съобщи, че причината е протест на прокурор срещу съдебното решение, което пък констатира пред изминалия ден, че отговорността за агресията на животното носи неговият стопанин Александър, а не Божидар.

Родители и близки на Овчаров организират протест в негова защита. С част от тях разговаря репортерът Димитър Димитров, сред които бе и майката на задържания.

"Искаме Александър Бизен да бъде намерен и задържан! Нека истинският виновник си понесе отговорността, защо не се покаже пред обществеността", бяха думите на Стела Николова.

Двама приятели на Божидар разказаха подробности за ротвайлера и неговият собственик, като единият от тях дори станал жертва на кучето преди година и половина: "Бяхме се събрали в парка и кучето ме прие за заплаха. Изненадващо ме захапа за панталона и почти целия го откъсна", обясни Радослав.

Самият той многократно, по думите му, е казвал на Бизен да предприеме мерки спрямо кучето си, но собственикът отговарял "с неглижираност".

Другият приятел на Божидар - Александър, разказа пред Bulgaria ON AIR, че ротвайлерът често се разхожда без повод, без намордник, дори на места, където не е уместно куче да бъде извеждано свободно.

"Животното не е обучено, собственикът му иска куче, но не му се занимава да го гледа", обясни Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Много си далеч от истината.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време кучета и котки само на село ,на двора!Всеки селю ,не селянин,а селю ,си докара животните в големия град и затова така.Другото е че си избират едри породи за да се правят на тежкари,не за друго.Ако малък Боко на премиера внука го ухапе куче дали щеше да оставят нещата така,не мисля!Гледам днес дават по сутрешния блок някъв кмет вика"Амчии нии сми ги къстрирали,*** а ку има прублем ши прайм домове за кучета" след което показаха"кастрираните" песове че забременяват женските за пореден път
30
6
 
6
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 6 години
По Тошово време нямаше ротвайлери. Улични кучета нямаше. На море ходехме. Мръсните демократи довлякоха тия песове, които ни нападат децата! Американците развъдиха тия чудовища в България, а също така искат да ни отнемат и Желяз! БЪЛГАРИНО, СЪБУДИ СЕ! Да опазим Желяз, да опазим децата от ротвайлери и други западни зверове, ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ СССР!
29
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Законите в България са много калпаво написани по отношение на отглеждането на кучета и котки. Пълно е със забрани, които са вредни, а липсват съществени неща, с които се сблъсква всеки човек - както притежалите на кучета и котки, така и останалите хора. Това е остатък от други времена, когато хората са живеели масово по селата и целта на притежание на куче или котка е била съвсем друга. Ето и в този случай според закона, човекът, който е разхождал кучето не носи отговорност, с отсъстващия стопан
28
2
 
5
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Другото, което се пропуска при темата за кучетата е, как притежанието на куче значително подобрява физическото и психическото здраве на семейството, което има куче. Децета в семейство, в което има куче израстват по-добри и по-спокойни и без неоправдания страх от кучетата, който го има в много хора. В къща с куче много по-рядко има караници. Възрастните с тези ежедневни разходки с кучето също подобряват и физическото си състояние. Много хора успяват да се вдигнат след тежка операция заради кучето
27
2
 
2
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Винаги при такива случаи се пропуска нещо много важно - къде общината е определила да има място за разходка на кучета. Някои много обичат да казват как е по света, но някак си все забравят да кажат и къде и как се разхождат там кучетата, например във Виена. Задължителното е, кучето да може да се пусне да тича без да е на повод.
26
0
 
6
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Отговорност на стопанина е да възпита подходящо кучето, най-малкото, за да няма после такива проблеми с него, както в случая. Ако ще използва кучето за охрана, тогава ограниченията при разходките му стават голями - повод, намордник, разходка на място където няма други хора и кучета и т.н.При този случай законът казва, че отговорността е на стопанина, а не на този, който в момента го е разхождал, което както казах е погрешно. Отговорността трябва да е на разхождащият го, а не на стопанина.
25
1
 
9
 
! Отговори
Нож преди 6 години
Всеки с дете да си вземе по 1 нож. Ако стане беля направо да заколи псето. Ако собственика скочи след това и него да пореже... да види какво е. После пред съда - баща в състояние на афекция убива куче и прави средна телесна повреда на ***. Присъда условна в най-лошият случай.
24
0
 
5
 
! Отговори
+++ преди 6 години
Като човек имал преди 25 години куче, се удивлявам на факта, че колкото по-малко знае човек за кучетата, толкова повече се опитва да налага своето мнение, което очевидно е погрешно. За този случай - отговорността по принцип е на стопанина на кучето и така е по закон, но законът очевидно е сбъркан. Стопанинът на кучето е един, но той може да се разболее или да отсъства и обикновено друг член на семейството или някой познат разхожда кучето. Отговорност на стопанина е да възпита подходящо кучето и
23
0
 
1
 
! Отговори
До 22 иванчо преди 6 години
Светът не се върти около теб и всичко да е както ти желаеш. Хора много и всеки си има свои желания.
22
1
 
11
 
! Отговори
иван преди 6 години
В тая пренаселена среда визирам столицата красно село бели брези тук там по някои квадрат зеленина и КОМПЛЕКСАРИТЕ- КУЧКАРИ умират да разхождат песовете по тези площи за да ОПИКАЯТ *** и ИЗРОВЯТ всичко . НЕМА такъв К****. Кучетата на село. НЕ ИЗМЪЧВАЙТЕ ЖИВОТНИТЕ и ТОРМОЗЕТЕ И МАЛКОТО останали читави граждани
21
0
 
1
 
! Отговори
ВАЖНО преди 6 години
От 21 Града е Столицата!
20
2
 
11
 
! Отговори
ВАЖНО преди 6 години
В ж.к. Люлин-9 така наречените кучкари минават с една торба и хранят редовно уличните кучета със сурово месо и кокали. Сигнализирала съм Екоравновесие и нищо. Като изядат човек после всички вдигат ръце и викат ама ние не знаехме, какво стана. Вземете мерки и бъдете отговорни не може кучета да ядат хора!!!!!!!!!
19
3
 
7
 
! Отговори
Край преди 6 години
На моя близка детето беше нахапано от кучето на братовчедка и. За щастие не много. Братовчедката върна детето в София на задната седалка стояха детето и ... кучето.Кучето чао чао. Кучкарите са отвратителни хора.Кучето беше приспано с инжекция едва сред като нахапа братовчедката.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме с нетърпение отново добри хора да нахранят едни кученца разхождащи се без намордник и каишка.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааа кучето си иска водач а тоя пи шлъо трябва да лежи в затвора за безотговорното си поведение. Ротвайлера е опасна порода. В Америка големите кучета ги равняват на хладно оръжие или пистолет. Кога и тука така ще стане. Бойко нали е ку чкар хайде да направи нещо, нали излиза че всичко от него зависи, не от прокуратура, съд или народа. ИЛИ САМО СНИМАНИТЕ С БОЙКО ИМАТ ПРАВО НА СЪД И СПРАВЕДЛИВОСТ
16
0
 
33
 
! Отговори
читател преди 6 години
16г. имахме коли, 14г. немска овч., сега 9г. друга н.овч. Никое никога не е изръмжало даже на човек, или излаяло. При хора винаги на повод, ако няма никой може и да е пуснато. Обучено е на десетки команди и по-възпитаноот тинейджър. Ако обичаш кучето си, трябва и да се грижиш за него.Гореописаното е продукт на махленския бабаитлък, популярен в Бг.Въпреки че много обичам кучетата, в подобна ситуация няма да се колебая да го застрелям. Тъжно, но необходимо.
15
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 6 години
Абе я всички на кайма. Тоя го разхождал оня го гледал, трети... А това куче е опасно. Моето си е на каишка постоянно. Така ми е спокойно на мен. А тоя много българско име вади бе. Дали не е някое жидско ..... Ама за тях всичко е разрешено, нали. Едно дете българче, голяма работа.
14
2
 
19
 
! Отговори
Щом преди 6 години
не са си научили песовете на повод и с намордник, да няма после рев от сорта как може да се тровят кучета, намерете го тоя изверг и класическото който мрази животните, мрази и хората!
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да, да имаш куче, котка не е само ей така, има си отговорност. Този като гледал че е яко да имаш ротвайлер и си взел име го гледал щом животното е пораснало и си е показало крава. Кучетата са потомци на вълци то си иска алфа мъжкар водач ала пи племето от кутре не се занимава с него животното ще поеме глутницата (в случая човека става по слабия в йерархията)! Не обвинявам никой но е възможно и детето с пръчка или движение да е провокирал неволно кучето.