Жертвите на "Тракия": Учителката Станислава, Юмер, 16-годишната Мила

46-годишният мъж пътувал към летището с билет за Франция
Обновена: 14 апр 2018 17:06 | 14 апр 2018 16:13,
47
Жертвите на "Тракия": Учителката Станислава, Юмер, 16-годишната Мила
Снимка: архив "Булфото"

31-годишна начална учителка от Сливен, 16-годишно момиче и мъж от Руен, тръгнал на гурбет във Франция са сред жертвите на тежката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия".

Шест души загинаха в тежкия пътен инцидент вчера. Заради трагедията в България днес е ден на национален траур.

31-годишната Станислава Петкова е начална учителка в основно училище "Елисавета Багряна". Че тя е сред жертвите на "Тракия" потвърдиха от Регионалното управление на образованието, съобщи "Фокус".

Станислава е майка на момиче в четвърти клас, което отглеждала сама след развод. Тя е пътувала с още двама нейни колеги от Сливен за обучение в столицата, което щяло да са състои събота и неделя.

Още по темата

От Община Сливен съобщиха, че имат готовност да окажат помощ на семейството на Станислава и на пострадалите сливенски граждани, пътували в същия автобус. Телефонът, на който могат да позвънят е 0885 707 540.

Сред жертвите е и Юмер Юмер.

Смъртта на 46-годишния мъж все още не е потвърдена официално, но по неофициални канали близките му научили късно снощи, че той е сред загиналите, пише "24 часа".

Кметът на община Руен Исмаил Осман разказа, че цял ден вчера се опитвал да получи информация дали има загинали и ранени от руенските села. Накрая неофициално разбрал, че именно Юмер е загиналият мъж.

И други две жени от Руенско са ранени в смъртоносната катастрофа. Едната жена е от село Вресово и е настанена в болница, а другата е от село Заимчево и е по-леко пострадала.

Семейството на Юмер от село Вишна е в шок, от Франция се чака днес да пристигне брат му. Двамата с Юмер работели доста време във Франция, но малко преди Коледа Юмер си дошъл при семейството в България.

Той е женен, има голяма дъщеря и син ученик, казаха негови съселяни.

След като останал няколко месеца във Вишна Юмер решил отново да си пробва късмета във Франция и си купил самолетен билет, за да отиде при брат си. Затова на 13 април хванал автобус за София от Айтос.

От Айтос се качили и двете ранени жени от Руенско. Пътниците от града били общо осем.

Други двама се качили в Карнобат. От Бургас автобусът на Юнион Ивкони тръгнал само със седем пътника.

"Цялото село скърби за Юмер, той беше много честен човек. Работеше дълго време като строител във Франция. Излязъл е от къщи в 6,30 ч. сутринта на 13 април, качил се е в автобуса от Айтос. Имаше билет за Франция  - точно на черния петък! Не успя да пристигне. Всички сме в  шок", сподели още кметът Исмаил.

Той съобщи, че се очаква днес тялото на Юмер да бъде освободено  и близките му да го приберат в родното село. Ако това стане, погребението ще бъде в неделя, каза кметът на Вишна.

Сред жертвите е и 16-годишната Мила от Стара Загора, научи "24 часа".

Загинали са и Антоанета, на 49 г., която живее в Габрово, както и 43-годишната Виолета от Стара Загора.

Една от жертвите все още не е идентифицирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелНе е невинна, щом е участник в ПТП. Всъщност точно лекия удар е причина шофьора да се опита да избегне удара и да излезе от платното. Безумно направената магистрала без мантинела и с дълбоки канавки не ми се коментира, отделно че е цялата на хълмове и бабуни. Но преди всичко въпросната шофьорка, тръгнала да изпреварва, не преценила нито дистанция, нито способността си да контролира превозното средство, няма как да е невинна! Ако не беше ударила автобуса, 6 човека щяха да са живи.
40
1
 
1
 
! Отговори
Не знам преди 6 години
Трагедията е голяма!
39
1
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
Рефлекси трябват и здрави нерви за шофирането, а те не се развиват с висене на чина и зубрене. Трябва да можеш да четеш и да помниш правилата, но нали затова се ходи на изпит.А аз учителки, които подаряват оценки не познавам, но познавам не малко комплексарки, които издевателстват над децата и нарочно ги унижават, обиждат и им пишат ниски оценки и всички те са над 40 г възраст, а младите учителки са приветливи, благи, разбиращи. Образованоето загуби един ценен учител!
38
5
 
11
 
! Отговори
Brainwashing... преди 6 години
Прочетох повечето коментари под статията, прочетох коментарите и на много други статии, но не мога да разбера защо "вина" се вменява на шофьорката. Нека бъдем откровени, колко пъти Ви е засичал автобус на магистрала? Колко пъти автобус се е включвал във Вашата лента на движение без съответна индикация т.нар. "мигач"? Колкото и новинарските сайтове да пробутват версията автомобил "избута" автобус и причини..., дали пък не е автобус изпреварва и отнема предимство? Май не е невъзможоно...
37
1
 
12
 
! Отговори
Скитник преди 6 години
Образованието не е проблем. В САЩ хората вземат книжки преди да са завършили средно образование . Проблема е в липсата на интелект, чудесен пример е пост номер40
36
2
 
14
 
! Отговори
nina преди 6 години
#18Учителката на никой не е подарила оценки,тя е водила 2 клас.Tъпакo.
35
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от писанията са за цигaнo-фeсa Юмер. Все пак това е dnes.tr
34
4
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До OsmanТи си мислиш,че си турчин.
33
9
 
0
 
! Отговори
anansar преди 6 години
Понеже днес.бг пак ме цензурира- мястото на Рев за учителката е сред биологичния вид сус скорфа доместика.
32
3
 
6
 
! Отговори
anansar преди 6 години
До Рев за учителкатаДе Бил . Мястото ти не е сред човешкия род. Такива като теб трябва да живеят сред свинете.
31
7
 
2
 
! Отговори
nigga shit преди 6 години
sega sha se okage che negroto shofer e s kategoriq c + bez ostanalite kalna se v myrtvata baba na bankja OX
30
6
 
5
 
! Отговори
като ви чета комента преди 6 години
До аман от патицимного си *** бе!!! Жалко е че сме станали толкоз *** народ. *** щом си избираме и такива политици - и ти си кандидат сигурно - щото си ***.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПравилно и аз така мисля,а и закона е такъв,движещия се отзад,трябва да спазва дистанция!
28
17
 
6
 
! Отговори
уан уей тикет, майна преди 6 години
дали рейсовата компания ще върне парите за билетите на живите, ранените и загиналите пътници или ще им издаде безплатени билети за обратено, болничено и вертикалено извоаване?
27
3
 
11
 
! Отговори
Кифладжията преди 6 години
Нова катастрофа на тая магистрала днес. Още 2 жертви. Поне...
26
12
 
27
 
! Отговори
да се провери преди 6 години
33 годишният шофьор на автобуса колко години стаж като шофьор има.Къде е е карал курс за професионални шофьори и кой му е издал книжка.Защото ром в учебна кола не съм виждал.
25
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая плевенска *** е чепкала *** на пътника и не е видяла как се удря с предната броня в автобуса, врътнала е волана и задното колело на автобуса е минало през предното колело на колата! Точка! Ангелчо, не си адекватен, явно си плевенска *** и ти! Загубенячката няма работа да се удря в автобуса! Само като се замисля, че ще я квартируват в сливенския затвор... жална и майка...
24
20
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Сега по новините показаха "удара" на жената в автобуса.Дори ламарината на Автобуса не е огъната .Има само няколко следи от синя боя .С този удар не може да преобърнеш и каруца,камоли 20 тонен Автобус.Адвокатите на жената трябва да изискват подробни експертизи ,дори възстановка на инцидента.За мен тя е невинна.Шофьора е усетил лек удар и се е паникьосал.Завъртял е волана като малко дете количка и белята е налице.
23
3
 
76
 
! Отговори
До рев за учителката преди 6 години
Никога до момента не съм си позволявала да пиша коментар, но Вашия определно ме предизвика. От така написаното, явно сте умен човек с висше образование. Тази статия не оценява работата на учителката, нито дали е влезнала да учи педагогика, защото не й е достигнал балът или защото това е нейното призвание. Предполагам не познавате жената. На Вас може да не ви пука, но едно дете е останало без майка. Може да сте умен, но далеч не сте човек!
22
16
 
53
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Хайде пък сега защо писали за Юмер. Вие вчера показахте що за народ сте. Докато хората беряха души под рейса, вие снимахте и правихте репортажи. Турците прибрахме и щъркелите да не измръзнат, че вие само ги замярете с камъни. Няма да ви дойде акъла явно на вас. Ако не знаете как да постъпите, постъпете човешки. Това да сте го чували?