За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата

Очевидец: Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола
14 апр 2018 12:25,
90
За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата
Снимка: bTV

Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" и не са спрели. Това каза Николай Либезийски, един от първите втурнали се да спасяват ранени при инцидента, който взе 6 жертви.

Мъжът е пътувал в кола непосредствено след автобуса.

Още по темата

"Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила”, обясни очевидецът пред bTV.

"Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар", разказа Либезийски.

По думите му е имало паника сред пътниците.

"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса", каза още Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал свидетел на първите минути след катастрофата, обясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала автобуса, е била потресена и изпаднала в шок.

Пострадалите от катастрофата, настанени в реанимацията на столичната болница „Св. Анна”, са стабилизирани и контактни.

В „Пирогов” бяха настанени четирима ранени – две жени, мъж и дете. Детето е в стабилно състояние и няма опасност за живота. Мъжът, който е бил с контузия и рана на главата, е освободен от болницата. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е стабилно състояние. Майката на детето е в травматологична клиника, уточни директорът на болницата проф. Асен Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с крана е работник, нали ако закъснее, ще го глобят? Ами горивото как ще оправдае? Шефа му ще го уволни
47
4
 
31
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Каквото и да се е случило, ние никога няма да го разберем. Нямам никаква вяра на разследващите катастрофата, както по отношение на професионализъм, така и за тяхната неподкупност, а за угодничеството им пред началството да не говорим. Медиите повтарят лъжите, които са им наредили да публикуват, така че и те не са някакъв източник на информация. Единственото, което знаем е от снимките на катастрофата, но повечето от тях показват почесващи се по голата глава разследващи.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кушеревец"Не мисля, че нищо изложено в медиите не е вярно !!!"Ами тук казват,че водачката се била уж обърнала,заради шума в гумата,а в друг сайт,че И бил засякъл волана,медиите да се уточнят кое е вярно.И защо няма интервю с нея лично?
45
2
 
13
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
До АнонименИ аз се замислих за това ... значи не съм само аз ... но като гледам снимки и информация не ми се вижда да са на толкова високо ниво тези специалисти. Със сигурност не вярвам на изложената информация. Дори като започнем от броя на жертвите 6 или 10 са последно. Дали някой жертви не са добавени в последствие ... виждали сме го филмите.
44
0
 
4
 
! Отговори
Тълкувател преди 6 години
До КушеревецДори и псевдонима е с умисъл !!!
43
0
 
10
 
! Отговори
Кушеревец преди 6 години
След като си поставих за цел да анализирам цялата информация и снимки в медиите ... включитлно изказването на господина който е спасявал хора за което му се покланям, стигнах до извода, че "совите не са това което са". Не мисля, че нищо изложено в медиите не е вярно !!! Четете гледайте снимките и най-вече мислете !!!
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите вече са десет.Мир на праха им!На кликване на катастрофи от магистрала "Тракия",това което изскочи е ужас,толкова много и страшни катастрофи са се случвали напоследък там,включително и младата двойка с двегодишното дете,касапница!
41
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора."гадно племе... добре, че ще изчезне скоро
40
3
 
15
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Повечето спрели са кибици.
39
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно Бойко Борисов е предизвикал тази катастрофа, както и почти всички катастрофи, които ежедневно стават по пътищата!
38
5
 
15
 
! Отговори
123 преди 6 години
Закривайте Ивкони, закривайте държавата, ефектът на пеперудата е в пълно действие.
37
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз съм в шок като гледам как жени паркират и не знам какво правят по пътищата.
36
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали тази катастрофа не е предизвикана умишлено,от специалисти?
35
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ако наистина им пукаше на медиите и на другите присъстващи щяха да хвърлят тея камери и без тях да помагат..."Не си ли свикнал? Медиите са там за сеира - да го "отразят". Ако ще някой да се дави, те няма да спрат да го снимат и да повтарят "ама къде са компетентните органи, ама линейката заъснява, ама вижте как работи 112...". Сламка няма да му подадат, повярвай ми. Лично съм го виждал не един или два пъти.
34
0
 
32
 
! Отговори
Ева преди 6 години
Няма значение българин или български турчин е бил краниста. Най-важното е да бъде Човек! Но този очевидно не е. Как е могъл да подмине катастрофата и да не повдигне автобуса.. Какъв *** трябва да си, да си заминеш и да оставиш хората да умират под тежеста на автобуса... Ами ако сега научи, че е имало негови близки там, как ли ще се почувства... Затова сме на това положение, защото никога не сме единни, нито в добро, нито в лошо. Жалко!
33
3
 
20
 
! Отговори
автобус без колани преди 6 години
Една от жертвите е начална учителка, млада на 31, доста красива, истинска красавица от Сливен. Нейните ученици сега остават без класен ръководител. Завършила е предучилищна и начлна училищна педагогика, магистър от ВТУ. Също така е завършила и специалност "Педагогика на деца със специални образователни потребности" магистър, ВТУ. А във Варна във ВСУ "Черноризец Храбър" е завършила специалност" Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред" бакалавър
32
4
 
14
 
! Отговори
Шерлок преди 6 години
До ???Ами да много хора го чуха ... и какво трябва да ни говори това ... отново пълни лъжи си тиражират в медиите. Бог да прости загиналите.
31
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега да издирят оня с крана!
30
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми беше интересен случая с полицая сменящ гума на жена каква сензация стана, бях в САЩ 4 г. там това е ежедневие и на никой не му прави впечатление.
29
28
 
18
 
! Отговори
??? преди 6 години
Според мен се е случичло следното. Реното по някаква причина се удря странично с автобуса, което стряска невнимаващият автобусен шофьор и той рязко завива надясно към канавката, влиза в канавката, която обръща автобуса по начина, който се вижда на снимките, а колата се движи плътно до автобуса и затова при разлюляването на автобуса при обръщането му се оказва затисната, но не много. Според мен вината за смъртта на хората е много повече на шофьора на автобуса и по-малко на жената с Реното.