За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата

Очевидец: Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола
14 апр 2018 12:25,
90
За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата
Снимка: bTV

Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" и не са спрели. Това каза Николай Либезийски, един от първите втурнали се да спасяват ранени при инцидента, който взе 6 жертви.

Мъжът е пътувал в кола непосредствено след автобуса.

Още по темата

"Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила”, обясни очевидецът пред bTV.

"Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар", разказа Либезийски.

По думите му е имало паника сред пътниците.

"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса", каза още Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал свидетел на първите минути след катастрофата, обясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала автобуса, е била потресена и изпаднала в шок.

Пострадалите от катастрофата, настанени в реанимацията на столичната болница „Св. Анна”, са стабилизирани и контактни.

В „Пирогов” бяха настанени четирима ранени – две жени, мъж и дете. Детето е в стабилно състояние и няма опасност за живота. Мъжът, който е бил с контузия и рана на главата, е освободен от болницата. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е стабилно състояние. Майката на детето е в травматологична клиника, уточни директорът на болницата проф. Асен Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32 дрон: Дроне, какво общо има тук загинали, човещина и морал с неадекватните мерки на полицията ? Да ми обясниш може ли, че не се сещам ? От такива като теб които не знаят как да реагират и гласуват България е на това дередже ! Някой да си прочел да не почете паметта на загиналите ?
27
7
 
12
 
! Отговори
??? преди 6 години
Много странна работа. Как колата е била под автобуса, след като той влиза в канавката, която го обръща надясно. Шофьорът явно е завил рязко надясно и в влязъл в канавката, а не наляво, както предполагат някои. На снимките добре се виждаше в какво положение са колелата. Това с колата под автобуса обче, не мога да го разбера. Кола с тегло тон максимум тон и половина не може да обърне около 17-18 тонен автобус.
26
1
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Каква е тая кола под автобуса .До сега медиите напълно друга история описах.Злополучното рено го видях ,беше ударено леко в дясно.Но сега разбирам за друга кола под автобуса .Тя от къде се е взела?!?!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23...Сериозно ли бе ? И каква да е скоростта - "при по-висока" ? Ти имаш ли хабер поне малко от физика ?
24
1
 
14
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 6 години
Тук нещо Историята издиша - Колата е била под Автобуса - това вярно ли е ?
23
0
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Тоя същия щеше да бие репортера на БТВ ,който се беше приближил непосредствено до обърналия се автобус
22
7
 
8
 
! Отговори
Директния преди 6 години
До Анонимен - Няма как лек автомобил да обърне многотонен автобус .Ako му се забие под задна лева гума директно го обръща в дерето при по висока скорост
21
23
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Отчало пътя беше затворен изцяло , а по късно срязоха мантинелата ! И все пак 4 часа закъснение ???!!! Спиране на движението и в другата лента ??? Не спазване на дистанцията ? На излизане от София също опашка ... 4 часа и там ... Незнам ... Автобуса по принцип не беше на платното и е интересно защо беше това задръстване ... Огледите са час ,два , ама повече от 4 часа са ми в повече Извинете !!
20
10
 
28
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
До АНТИ,не хоара,а българите, и защо им е да спират,няма да спечелят нищо от катастрофата,българите нямат сърца,а калкулатори,без да имат интерес добър ден няма да ти кажат,ти ги търсиш да помогнат на пострадал и то безкористно,хахахаа
19
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога по магистралите на Европа каквато и катастрофа да стане / присъствал съм на две много тежки с повече жертви от тази /, не се затварят всички ленти от посоката, винаги има поне една която да пропусне трафика, може да е бавно но колите се движат, това в България което го правят е неадекватен и неразбран хаос с причинител и виновник Бг-полиция ! Некадърни са ви всички управници във всички инстанции, шуробаджанащината е в разгар при вас ! Няма достойни хора за да си подадат оставките !
18
1
 
50
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Отделно колко коли караха в аварийната лента вместо да оставят линейките само да карат по нея за да стигнат по бързо ... Нормално ли е това ? Кажете ???
17
3
 
47
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Хората станаха (много) лоши !Днес - човек за човека е вълк.
16
3
 
36
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Ако наистина им пукаше на медиите и на другите присъстващи щяха да хвърлят тея камери и без тях да помагат , да вадят ,да оказват помощ и подкрепа ,да извозват пътници с колите си . Ето това трябваше да направят зяпачите жадни за клюки , но не стана това и сега търсим виновни . А кажете кой е виновен ????
15
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьор на ТИР съм / 33 г. стаж /и категорично заявявам, че автобусният шофьор е виновният за обръщането на автобусът ! Няма как лек автомобил да обърне многотонен автобус, има огледала за задно виждане, той явно не е наблюдавал пътят зад него и един допир отстрани / имало е само драскотина от лекият автомобил / няма как да преобърне тежката машина, хлапето /автоб.шофьор/се е стреснал /от допира / и е реагирал неадекватно на ситуацията като е завил воланът наляво което е довело до преобръщането !
14
0
 
34
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Никой нищо не правеше . Катастрофата е станало в 11, а автобуса са го вдигнали към 20 часа !!! Незнам какви огледи са правили , но много хора снимаха седящите " специалисти " на които по между другото им беше и смешно ! Вие кажете в каква държава живеем ?? На кой да разчитаме че ще ни пази и ще бъде коректен ?? Ние нямаме отговорност нито към собствения си живот нито към чуждия ! Нямаме уважение към болката ! Пътните молеха да не ги снимат медиите !
13
0
 
28
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Вчера в 7 и 10 шофьора беше един през целия път ! Хората бяха разстроени , отново звъняха да диспечерските , отново звъняха на медии , ДАИ и други компетентни . Никой отново не обърна внимание , че нещата не са както трябва . Опашката беше много дълга преди Вакарел . Влязохме в София с 4 часа закъснение . Автобуса още не беше вдигнат ! Имаше още хора , но от институциите бяха дръпнати чардаци и седяха на сянка !
12
0
 
36
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Искаш ли да ти кажа какво стана вчера . Аз пътувах с автобуса 7 и 10 от Бургас . Автобусите за поред път бяха сляти. Автобуса потегли в 8 без 15 от автогара Запад ,вместо от Юг в 7 и 10 . По принцип сливат в 6,7 и 10 и 7 и 30!!! Така че ние с по късния да благодарим на Господ !!! Та движихме с час закъснение , понеже Ивкони нямат пътници и сливат часове и маршрути ! Хората изпуснаха полетите си , други прегледи , но тях това не ги вълнува ! Важното е да оберат пътниците !
11
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ю. Ивкони" са бан'дити!2000 г. им платих за виза/оставих им адрес и телфон/,след това се отказах и предпочетох друг превозвач до Испания след като разбрах,че са мутри!След коректното ми обаждане,че се отказвам да пътувам с тях/не съм използвал и визата им защото използвах нова такава/те дойдоха пред домът ми със заплахи,че ако не пътувам с тях семейството ми щяло да пострада,но не са знаели,че аз съм ловджия и имам законна ловна пушка,върнах се у дома,излезнах с пушката и познайте,запалиха и из
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, ако другият път ти се окажеш непознатият с проблем на пътя?
9
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
четейки коментарите разбирам защо ще изчезнем като народност ,за добро ще е