За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата

Очевидец: Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола
14 апр 2018 12:25,
90
За ада на "Тракия": Много шофьори не спряха, подминаха катастрофата
Снимка: bTV

Много хора са подминали автобусната катастрофа на магистрала "Тракия" и не са спрели. Това каза Николай Либезийски, един от първите втурнали се да спасяват ранени при инцидента, който взе 6 жертви.

Мъжът е пътувал в кола непосредствено след автобуса.

Още по темата

"Спрях веднага, жена ми се обади на 112. Слязох от колата, видях, че под автобуса има друга кола – тази, която го е ударила”, обясни очевидецът пред bTV.

"Имаше хора, починали на място, бяха изпаднали от автобуса вдясно. Двигателите работеха, имаше теч на гориво. Счупихме предния прозорец, за да излизат хората. Намерихме шофьора, който също беше излязъл навън. Върна се да загаси двигателите, за да не стане пожар", разказа Либезийски.

По думите му е имало паника сред пътниците.

"Лошото е, че малко коли спират, много хора подминаха ситуацията. Малко се отзоваха, за да дадат първа помощ. Подмина ни дори кран, който искахме да спрем и викахме, а той можеше да повдигне автобуса, отдолу имаше заклещени хора. Наложи се да излезем на магистралата и насила да спрем товарна кола, за да издърпаме колата под автобуса", каза още Либезчийски.

Той подчерта, че службите на място са реагирали адекватно и е създадена добра организация.

Журналистът Димитър Шумналиев, който също е станал свидетел на първите минути след катастрофата, обясни, че шофьорката на леката кола, която е блъснала автобуса, е била потресена и изпаднала в шок.

Пострадалите от катастрофата, настанени в реанимацията на столичната болница „Св. Анна”, са стабилизирани и контактни.

В „Пирогов” бяха настанени четирима ранени – две жени, мъж и дете. Детето е в стабилно състояние и няма опасност за живота. Мъжът, който е бил с контузия и рана на главата, е освободен от болницата. Едната от пациентките е в хирургична клиника със счупени ребра и в е стабилно състояние. Майката на детето е в травматологична клиника, уточни директорът на болницата проф. Асен Балтов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Язък че хвалите човека, написали сте му фамилията по 3 начина !!! Браво Кольо !!!
67
6
 
3
 
! Отговори
да се провери преди 6 години
33 годишният шофьор на автобуса колко години стаж като шофьор има.Къде е е карал курс за професионални шофьори и кой му е издал книжка.Защото ром в учебна кола не съм виждал.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При ПТП ако преместиш човек със счупена основа на черепа с 1 см. автоматично ставаш убиец, защото човека умира на минутата! Този с крана не му знаеш историята, какво, защо ако беше подместил автобуса и беше паднал да затисне още хора, тогава какво? Има си екипи обучени за такива ситуации, разни спасители по телевизията, колкото ще помогнат два пъти повече ще навредят!
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че за кво да спират - да се бутат с журналистите и заедно да пречат на спасителните екипи.
64
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя красавец вчера вместо да помага на ранените ,скочи на репортера на bTV , а днес вече е ТВ звезда !!Тъ.па.нар
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя красавец вчера вместо да помага на ранените ,скочи на репортера на bTV , а днес вече е ТВ звезда !! *** ,извинете комплексар !
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най -важното е, че никъде не се споменава възможността това вълнообразно шосе, набедено за магистрала да е причина за катастрофата...Нито е вероятно шофьор на автобус на "наша" транспортна фирма да е виновен. Единствената възможност е вината да е на младата жена ! А щом и книжката и е отнемана, направо е идеална за изкупителна жертва !
61
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя дебел *** на снимката крещеше на репортера на телевизията без никакъв повод. Сега тоя *** тръгнал да дава изявления и да търси известност. ***.
60
3
 
6
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 6 години
До Диана - Диана, говориш така всякаш ти не си българка. Грозно звучи и то от устата на жена, да нарича своята нация "племе,което за радост скоро ще изчезне" ... Ами ако това "племе" изчезне, ще изчезнеш и ти, както и децата ти и родителите ти. Много лесно предавал рода си, мила!
59
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименШофьорът на автобуса е оплескал работата ! Не може кола тежаща 1200кг да избута от пътя автобус тежащ 20 000кг. със скорост 90 км/ч !?------------------Абсолютно! Или е недоспал, или е пишел смс-и, тоест психически непригоден.
58
4
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Така, както пренебрегвате забраните за пушене и заведенията са превърнати в кочини, така и шофирате. Затова и такава първа помощ си оказвате. Всико идва от главата.
57
3
 
5
 
! Отговори
Проблеми преди 6 години
Бог да ги прости, хората! Отидоха си заради престъпно нехайство и безотговорност. Преди години закъсахме на Тракия с 2г. дете. Кошмар. Спрял си в аварийната и въпреки това около теб прелитат с 300. Това е магистрала не супер бърз влак. Ама някои не правят разлика.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично не изпреварвам автобуси , защото се движат с около 100 иза качеството на бг -пътищата е достатъчна скорост.
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шофьорът на автобуса е оплескал работата ! Не може кола тежаща 1200кг да избута от пътя автобус тежащ 20 000кг. със скорост 90 км/ч !? Жалко за жертвите и за ранените.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младо маце шофира колата. Опитва се да изпревари автобуса. Шофьорът на автобуса я вижда в огледалото и надува газта...После намалява, после пак дава газ... И така до удара и непоправимото.Не знам дали е така в случая, но често го правят калпави шофьори с големи коли.Жалко за мъртвите и близките им. Жалко и за младото момиче, управлявало колата.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако в Испания не спреш и не укажеш помощ при катастрофа те грози затвор.
52
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха с Вас 3 и 4 годишните Ви деца и бабата на 75 г. бихте ли спрели в аварийната лента на магистрала и се втурнете да помагате ?!Аз не бих!Извинявайте, но не съдете преди да знаете причините на тези, които са подминали.
51
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това само за пореден път доказва, че човещината в повечето случаи липсва. Живея в чужбина и тук никога не видях някой да кара зверски натиснал газта сякаш ще се свърши света. Наскоро лично аз излязох от пътя, заради киша колата ми поднесе и заседна в канавката, повярвайте ми бях шокиран от това, че всеки спираше да ме пита дали имам нужда от помощ. Жени, мъже, дори бабенца на преклонна възраст спираха с невероятното желание да помогнат... Карайте внимателно утрешният ден НЕ Ви принадлежи!
50
10
 
8
 
! Отговори
Диана преди 6 години
До 42. Много правилно, българското племе съвсем скоро ще изчезне и то напълно заслужено. Лошото е че преди това ще има подобни трагедии.
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че всички сме тръгнали някъде със коли, и друго. Нали ако вървим пеша, няма да има катастрофи?