Дим в очите на държавата: Бутаме пушачите в найлонови аквариуми

Валери Симеонов: Приемат се закони, които не се спазват!
16 апр 2018 09:50,
37

Наскоро вицепремиерът Валери Симеонов поде поредната си битка срещу шума по морето и тютюнопушенето в заведенията. Той посочи, че се приемат закони, които не се спазват, а се нарушават на всяка крачка.
 
"Никога не съм пушил и винаги ме е дразнел тютюневият дим. Забраната за пушене на закрито се нарушава и в парламента. Това е срам за българската законодателна система и е показно, че у нас не се спазват правилата. Всички знаят, че е забранено да се пуши на закрито. Става въпрос за мащабно скандално държавно лицемерие. Когато една законодателна марка е лишена от смисъл, тя няма как да просъществува", категоричен бе той в "България сутрин".

Още по темата

Според него сегашният закон за тютюнопушенето е приет, за да се харесаме на Европа, но той е прекалено ограничителен, за да може реално да се спазва.

"Няма нищо по-нормално от това да промениш закона, за да може той да бъде спазван. Аз съм за ограничаването на въздействието на тютюневия дим върху непушачите. Трябва да се изградят специални силно вентилирани помещения, в които да се пуши. Найлоновите аквариуми не вършат работа", посочи вицепремиерът.
 
В събирателен образ на акциите по морето срещу шума се превърна DJ Станчо. На въпросния му бяха написани актове след една поредна проверка в шумно заведение.

"Не му е наложен акт, че нарушава закона директно, а че нарушава полицейското разпореждане. Той е получил предупреждение, което не е спазил. Собственикът на заведението не може да бъде открит, за да бъде глобен. Има закони. Трябва да се научат да се спазват законите. DJ Станчо озвучава открито пространство, а няма право", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си депутат и пушиш в парламента? Кой допусна това? Само там ли. Масово се пуши в държавната администрация.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ме фара къде ще пушат. Човек не се ражда пушач, за да мрънкат. Който пуши да се оправя в живота. Писна ми през няколко месеца ми говорят за правата на жените, гейовете и пушачите.
32
1
 
8
 
! Отговори
Rali преди 6 години
Това не е навсякъде! В нормалните държави законите се спазват, само ние маймуните се мислим за безсмъртни. С Гърция и Румъния ли искаме да се сравняваме?!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да премахнем всички закони, които не се спазват, защото не се спазват. Не е ли по- добре държавните институции, отговорни за спазването на законите да започнат да си заработват заплатите и осигуровките?
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дишането е право на всеки човек и тук няма свободен или несвободен избор. Крайно време и пушачите да го разберат.
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сервитьорките да влизат в аквариумите с противогази. Защото са там по над 8 часа- на смрадта
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си много изкукуригал, за да си мислиш, че хората от една компания отишла в заведение са само пушачи или само непушачи, за да ги сравняваш. В 99.99% от случаите винаги се отива в заведение (зала) за пушачи, ако ще пушачът да е един, а непушачите да са 20 човека. Разбира се това пушачите никога не го забелязват.
27
9
 
19
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Пушенето е право на свободен избор. В Германия и Австрия има заведения за пушачи. Тук също може да има и за пушачи и за непушачи. То и пиенето е вредно, защо не го забраните. То и храната е вредна, холестерол, нитрати. Въздухът и той вредене. Стига с тия *** джендърски забрани. Заведения за пушачи и непушач, това е! Да видим кои ще са по-пълни!
26
8
 
4
 
! Отговори
SIGNALi преди 6 години
Като видите някъде да пушат-подайте сигнал! Може на сайта srzi.bg или "бездим.орг", bezdim.org . Така ще ги проверяват и глобяват. Ако си мълчите- ще ви тровят. Ако искате да сте анонимни- направете си един мейл за това или си сложете име Марийка Петрова.
25
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже много се вълнувате как така променят закона, защото не се спазва и сравнявате пушенето на тютюн с убийство, за интелигентността ви нищо няма да каже, вие си знаете че сте на дънотоа, та в любимтие ви ЕС страни, като например Германия беше променен законът, тъкмо защото не се спазва...но за масата мало...ум..ци пушачите са най-големяит проблем! Повръщам
24
1
 
9
 
! Отговори
Lora преди 6 години
Този човек може ли да мисли? И това е член на праламента, някой който кове законите. Понеже не се спазва закона, да го променим, че да им е удобно на неспазващите. Ами да вземем да разрешим убийствата, защото хората така или иначе убиват. Или да позволим наркотиците, защото хората употрбяват, въпреки забраната. Кой, кой, кой, кой, кой, питам кой ви избра и ви даде право да пишете законите на тази държава. Срам и позор.
23
5
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Пушачите са огромен проблем за обществото в България по много най-различни причини, но това е дълга тема. Основното в случая е, че зам.премиер на България казва, че закона може да не се спазва и че законът ще се натъкмява според неспазването му. Това е потресаващо, но и показателно за нивото на политиците, които ни управляват, както и на тези, които са ги избрали.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
винкела е куха лейка. започна с диджеите, сега и това.. типичен еврейски слуга.диждей станчо поне е българин момчето.
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забраната си е забрана,ама като няма държава да я налага не се получава нищо.Защо в другите държави спазват забраната.Ама там и заведението ще затворят. кой ще рискува да му спрат бизнеса ?
20
1
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Една от най-големите глупости които се прави в България е постоянната ромяна на един и същ закон. Закона за цигарите за 4 години се промени 3 пъти, сега искат и 4-ти. Подобни неща отблъскват инвеститорите защото създават впечатление на несигурност, днес закона за цигарите утре за данъците.А Симеонов е точно затова депътат, да намери механизъм за спазването на законите. Има хора които това им е работата. като зимат пари им е добре, а като трябва да поемат отговорност ги няма никакви.
19
2
 
14
 
! Отговори
Продължение на 19 преди 6 години
Призори съпругата на този пушач се разкрещя "Изпушил си всички цигари, на инат го направи, сега ще даваме валута за цигари заради тебе!"Жената с алергията си беше разменила мястото с друг, но всички ние бяхме принудени да дишаме дима на няколко човека. Те припалваха от време на време, с изключение на онзи, дребничкия ***. Той димя през цялото време. Изглежда, друг път не му се е случвало да има възможност да се издевава с някого.Писахме после оплакване до фирмата, но какво от това?
18
1
 
14
 
! Отговори
Продължение на 18 преди 6 години
Двете "екскурзоводки първи запалиха цигари и се запровикваха "Музиката до дупкаааа!" Обадиха се и други пътници - пътуваме по тъмно, предпочитаме да поспим, защо пушите? Намалиха музиката, но няколко човека запалиха цигари. Обяснихме, че една от жените има алергия и последва истеричен крясък на едната "екскурзоводка" - "Тука да не е санаториум?" И най-противното -точно зад жената с алергията седеше един бедно облечен, дребен човечец на средна възраст. През целия път този палеше цигара от цигара.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно поради тази причина се отказах от организираните екскурзии с автобус. Имаше една фирма "Босфор 90". Една от колежките е с алергия към тютюневия дим. Човешки попитахме в автобуса пуши ли се. Интелигентен младеж ни увери, че не се пуши. Но не той съпровождаше групата, а две персони - Цветана Чолова и Невена Петринска. Още с тръгването последваха такива кръчмарски крясъци от страна на тези двете, че се почудихме къде сме попаднали, напр."Дете имам, мъж никога не съм имала, юхууу!"Продължение
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също така се дават предизборни обещания, които НИКОГА не се спазват.Това е характерно за предиборната агитация, защото достига до нервния ганглиxй на изборната тълпа.Да не забравите пак да гласувате,DВаРели, като си такъв защитник на здравето, НАЛОЖИ ЗАБРАНА НА ПРОИЗВОДСТВОТО И ПРОДАЖБАТА НА ТЮТЮН)))За сведение не пуша, но не ми харесва некадърното ти дрънкане на "тънката стррна" Иска се талант, а ти определено не си Орфей.
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И екотакса за замърсяване на околната среда трябва да плащат.