Голямата тема е сигурността, позицията ни - мир, отсече Йотова

Вицепрезидентът очаква убедителна позиция на държавата ни след КСНС
10
Голямата тема е сигурността, позицията ни - мир, отсече Йотова
Снимка: БТА

Безспорно най-голямата тема в момента е сигурността не само на Европа, не само на България, а на целия свят. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Силистра.

"Естествено, че с голяма тревога следим онова, което става около конфликта в Сирия - много се надявам през следващите дни разумът да надделее", заяви Йотова.

Тя изрази увереност, че след Консултативния съвет за национална сигурност в четвъртък "ние ще бъдем свидетели на една разгърната и убедителна позиция на българската държава". Вицепрезидентът смята, че българската позиция може да се изрази с три думи: мир, мир и мир.

"На масата на преговорите с участието на ООН, на Съвета за сигурност, на Европейския съюз, на всички заинтересовани страни", каза Йотова. Тя не скри тревогата си, че "към днешна дата няма светлинка в тунела", но добави, че въпреки всичко е оптимист, че този разговор ще се състои с конкретния резултат.

Вицепрезидентът е на двудневно посещение в Силистренско и днес гостува на учениците от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров".

Според Йотова твърде голям лукс е да продължим така наречената образователна политика на дуалното обучение само като пилотни проекти. Това трябва да стане част от образователната система на България и затова трябва да се промени законът, смята Илияна Йотова.

"Зная опита на други страни в Европа, в които средното образование е много сериозно обвързано с икономиката на дадените региони - не става въпрос само за националната икономика, а преди всичко регионалната, защото това е един от сигурните начини, по които може да се спре обезлюдяването, демографският срив в много части на страната", заяви вицепрезидентът.

В програмата й е и посещение на Регионалния исторически музей. Утре тя ще участва в село Професор Иширково в тържествена церемония по случай 150-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков - основоположник на географската наука в България и 75-годишнината, откакто селото носи неговото име.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ДЯДО ТОШКО преди 5 години
Абе дръжте се като мъже, какво искате. Да сте станали вицепрезиденти. Нещо грешно ли каза.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая цял живот на лесното. Аман.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стюардесата на льотчика ръси ум след конференцията в ...Силистра
6
1
 
3
 
! Отговори
Mic Na 4 преди 5 години
Nikakav ujas ne e. Askerite haresvat debeli usmihnati govoritelki...
5
0
 
5
 
! Отговори
поет преди 5 години
Имаме си президент,Който е руски агент.Льотчик го наричат,В Кремъл го обичат .
4
0
 
1
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 3Ти ко написа веее
3
0
 
6
 
! Отговори
ужас... преди 5 години
Представете си, че нещо се случи с Радев и червената мазна Йотова стане главнокомандващ на българската армия Ужас !!!
2
5
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Тези негодяй не случайно Борисов им даде министерски кресла за да се крие зад тят с оправданията .Незнам и не чух както често се случва с МВР Радев Токущо разбрах докато Гранична полиция преди ден два е пропуснала пристгащите от Парж пътници без да ги провери .Както ще се случи със Захариева е подписала а Борисов не знае .
1
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Йотова на семинар в Силистра.хехеРадев ще ходи в Павликени