Основният проблем в Сирия - употребата на химическо оръжие!

Поптодорова смята, че ответен удар срещу действията на САЩ няма да има
Обновена: 16 апр 2018 22:35 | 16 апр 2018 22:30, Екип на Bulgaria On Air
134

4163 гледания   |  Още видео
Основната заплаха за Сирия е безнаказаната, безцеремонната и цинична употреба на химическо оръжие, чиято цел е прочистване на собствения народ заради завладяване на територии. Башар Асад иска да разшири зоните на контрол. Такова е мнението на бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова в студиото на "Денят ON AIR".

Гостът на телевизията коментира напрежението в източната страна след последните въздушни удари върху нея. Днес външните министри на Европейския съюз се събраха за среща в Люксембург. Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ударите на САЩ, Великобритания и Франция са били успешни от военна гледна точка.

"Единствената надежда за дипломатическо решение в Сирия бяха преговорите в Женева, които бяха блокирани и няма перспектива за възобновяването им. Това не значи обаче, че усилията в тази насока не трябва да продължат", категорична бе Поптодорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е убедена, че ответен удар срещу действията на САЩ няма да има и това е станало ясно още миналата седмица.

"Целта на атаката на Съединените щати беше да се разрушат инсталации, способности за производство и употреба на химическо оръжие. Последната криза в Сирия показа нещо много ярко - има драстична разлика между притежание и използване на такова", посочи бившият ни посланик.

Вижте повече във видеото!
 


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
39
 
! Отговори
Полски митничар преди 1 година
Защо се дава на тоя да коментира
8
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клепта Топкрадлова!
7
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тая кремаджийка що се не скрие. Да оди се маже с крем и да не плещи глупости.
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въх! Тая пaчa знае ли какво ще стане, ако се взриви завод за химическо оръжие???
5
1
 
46
 
! Отговори
ined преди 1 година
Основния проблем на Сирия са краварите - ако тях ги нямаше не само досега войната да е свършила ами и изобщо нямаше да е започвала.
4
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не пишете, че в Атина са искали да премахнат статуята на Труман? Защо не пишете какво каза Роджър Уотърс за белите каски на концерта в Барселона в петък?

А тази жена откакто я хванаха да краде, явно е сключила сделка с дявола. Навсякъде ръси каквото са и написали като рупор. Колко ниско може да падне човек!?
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елено ма, какво е това прочистване на територии с предполагаеми стотина жертви на ужким ицполвано химическо оръжие ? Като не можете да разсъждавате не се показвайте по медиите. Мълчете за да изглеждате умни.
2
2
 
44
 
! Отговори
ДА питам преди 1 година
... това химическо оръжие от същото ли е като онова "намерено" в Ирак ?
Не че нещо, за един преател питам.
1
2
 
46
 
! Отговори
:) преди 1 година
Основния проблем за мира в Сирия са всички други, които се намесиха там, освен Сирия. Ако големите сили не бяха запалили половината свят, Сирия все още щеше да е хубаво място и нямаше да си измисляте подобни глупости.