Прекършените съдби на "Тракия": 16-годишната отличничка Мила

Момичето пътувало с автобуса за дипломирането на брат си в НАТФИЗ
16 апр 2018 07:00,
34
Прекършените съдби на "Тракия": 16-годишната отличничка Мила
Лъчезарната Мила. Снимка: Монитор

16-годишната Мила от старозагорската гимназия "Ромен Ролан" е пътувала за София, за да присъства на дипломния спектакъл на по-големия си брат Георги, който е студент от класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ, съобщиха близки на потъналото в скръб семейство на Петър и Станка Ножделови.

Още по темата

Момичето било изключително щастливо, че ще може да поздрави батко си с дипломирането му, ден по-рано за София тръгнала майката.

"Не мога да повярвам, че я няма. Те беше толкова емоционална, приятна, весела, готова да се притече на помощ на всеки, който се нуждае…", споделя пред "Монитор" класната на загиналата при автобусната катастрофа край Вакарел на АМ "Тракия" десетокласничка.

След броени дни, на 3 май Мила имала рожден ден, предварително обявила, че ще го отпразнува със съучениците си.
В бележника си имала само шестици, учела английски и френски.

"Преди седмица с класа бяхме на екскурзия в Словакия и Унгария, през цялото време Мила беше като "гербова марка" до мен, толкова се вълнуваше…", сподели още класната й ръководителка.

До последно родителите й се надявали, че тя е сред оцелелите, обиколили всички болници с ранени, докато научат тъжната новина късно вечерта в петък.

Припомняме ви, че в адската катастрофа, станала в петък преди обед на магистрала "Тракия", загинаха 6-ма, а 23-ма бяха тежко ранени.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на шофьорката на "Рено"-то, което стана причина за кървавия ад с автобуса на "Юнион Ивкони".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ninaНа бащицата само ленти му дай да реже.
29
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който е черноглед където и да отиде ще страда.Животът не е розов сън и безгрижни дни! Имам 16 години прекарани в странство и навсякъде имаше тегло и проблеми,по-принцип.В момента живея в Чикаго,САЩ и тук стават близо 1000 умишлени убийства на година,катастрофите изобщо не ги броя.Който иска да е в пълна безопасност не трябва да излиза от вкъщи и пак не е сигурно.Тук в САЩ стават всеки ден трагедии и хората са свикнали,такъв е живота.
28
1
 
14
 
! Отговори
Брадчед преди 6 години
Че навсякъде има катастрофи е така, но агресията на пътя е толкова голяма, че не винаги драстичните мерки помагат. В цивилизованите държави има повече толерантност. За да няма коментари кой е виновен и кой не, ако колите бъдат оборудвани с камери(вместо безсмислено саниране) няма да се нищят случаите с дни, седмици, години. Вади се записа и готово. Съмнявам се да бъде приет такъв закон, защото много нарушения се правят и от тези които които пишат законите.
27
4
 
8
 
! Отговори
аз преди 6 години
Аз пък се моля безродните мишки да се изнесат пт България! Само ще ви напомня, че за месец убиха 2 български семейства там дето мислите, че е рай)
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за умното и красиво дете!!!!
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас се кара като в Сърбия, агресивно и нагло. Там направиха жестоки глоби за брутални нарушения. Няма да помогне много, и тсм полицаите събират пари от джигитите. Магистралата ми не е годна за 140 км/час. Не повече от 120. Душевното състояние на българина е трагично! Ограбван, лъган, смазван от бандюги и държавата, като се качи на колата и някой го провокира, изпушва. Едно нормално каране с взаимно уважение към всеки на пътя трябва. Карал съм в Португалия, уважение и съобразяване, няма агредия
24
1
 
8
 
! Отговори
Разбирко преди 6 години
За пореден път да обясня на някои ***,които не вярват ,че малкия автомобил може да обърне големия автобус,а има няколко варианта за това ето два най-вероятни 1.при сблъсъка л.а. поврежда част от окачването на автобуса;2.при сблъсъка л.а. се подпъхва под някоя от гумите на автобуса независимо под коя и колко навътре.Присъствал съм на такива ситуации.
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хора, не бъдете наивни! Затова, че една млада жена изпусна управлението на колата си и предизвика тази трагедия,не означава,че трябва да се "изнасяме".Където няма автомобили,там няма катастрофи.В другите държави дори и атентати се правят редовно, но ние толкова сме станали черногледи,че нищо не е в състояние да ни убеди в противното.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди една седмица над 20 млади момчета (отбор по хокей) загинаха по -същият начин в Канада,но едва ли хората в Канада ще тръгнат да емигрират заради такива случаи.Това е лош късмет! И на другият край на светът да отидеш, ако имаш лош късмет,ще загинеш.1300000 човека загиват в катастрофи годишно в света,това е жестоката реалност.
21
2
 
9
 
! Отговори
Съдбата преди 6 години
То в Холандия щото не стават катастрофи...Ако ти е писано да стане,може да идеш и на о.Науру в Тихия океан,където има 4 км. път и не повече от 50 коли. Но ще ти се случи!
20
4
 
8
 
! Отговори
Redhorn преди 6 години
До постинг нр.18Яко ли?Не яко,ами ИНСТИНКТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ!!!Разбираш ли го това,номер 18 ?Спасение от българската 28годишна реалност която отдавна взема човешки животи благодарение на НЕСПОСОБНОСТА да се управляваме сами.И ако за да спасиш семейството си от бг.действителност се налага да избягаш...даже няма да поглеждам назад.И номер 18,не го ,,удряй" на прочуствен псевдопатриотизъм!!!Патриотизмът е нещо което държавата ТРЯБВА ДА ЗАСЛУЖИ пък ти ако искаш си виж сметката за тока
19
11
 
8
 
! Отговори
до don преди 6 години
имаме 5 деца , четирите момчета са в Холандия , малката като поотрастне заминаваме и ние !
18
6
 
9
 
! Отговори
don преди 6 години
До До "една майка&Яко изнесете се всички, голямо решение на проблема сте намерили!
17
11
 
34
 
! Отговори
До "една майка& преди 6 години
"Крещя с щялото си съзнание : Неискам повече да загиват децата ни . Стига толкова !!!!"Отдавна не крещя. Просто си изнасям децата, за да имат шанс да оцелеят. Тук такъв няма да имат.
16
11
 
58
 
! Отговори
nina преди 6 години
Преди години, когато 16 войничета загинаха про катастрофа обвиниха Жан Виденов, че по това време играел хоро, а не отишъл на мястото на катастрофата. И никой не обърна внимание, че НИКОЙ не беше го уведомил за това! Просто го оплюваха дни, седмици наред! Сега, обаче, никой не попита защо бащицата Бойко Борисов не е там, а някъде по света - да оправя хората, сякаш в България всичкото му е наред. Не, че щеше да помогне с нещо, за мен това си е демагогия, става въпрос за аршина, с който се мери!
15
3
 
24
 
! Отговори
af преди 6 години
10 години трагедии ,наводнения,самоубийстава,самозапалваня и какво ли още не.......................
14
0
 
16
 
! Отговори
без думи преди 6 години
Нямам думи...
13
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагедия!!! Но на джигитите не им дреме!
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властимащите в никакви ръце няма да се вземат, оставете тая работа.От нас зависи-народът!
11
3
 
34
 
! Отговори
една майка преди 6 години
Крещя с щялото си съзнание : Неискам повече да загиват децата ни . Стига толкова !!!!Властимащите , вземете се в ръце и задействайте управленската машина.Стига бездействие и непукизъм.