Прекършените съдби на "Тракия": 16-годишната отличничка Мила

Момичето пътувало с автобуса за дипломирането на брат си в НАТФИЗ
16 апр 2018 07:00,
34
Прекършените съдби на "Тракия": 16-годишната отличничка Мила
Лъчезарната Мила. Снимка: Монитор

16-годишната Мила от старозагорската гимназия "Ромен Ролан" е пътувала за София, за да присъства на дипломния спектакъл на по-големия си брат Георги, който е студент от класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ, съобщиха близки на потъналото в скръб семейство на Петър и Станка Ножделови.

Още по темата

Момичето било изключително щастливо, че ще може да поздрави батко си с дипломирането му, ден по-рано за София тръгнала майката.

"Не мога да повярвам, че я няма. Те беше толкова емоционална, приятна, весела, готова да се притече на помощ на всеки, който се нуждае…", споделя пред "Монитор" класната на загиналата при автобусната катастрофа край Вакарел на АМ "Тракия" десетокласничка.

След броени дни, на 3 май Мила имала рожден ден, предварително обявила, че ще го отпразнува със съучениците си.
В бележника си имала само шестици, учела английски и френски.

"Преди седмица с класа бяхме на екскурзия в Словакия и Унгария, през цялото време Мила беше като "гербова марка" до мен, толкова се вълнуваше…", сподели още класната й ръководителка.

До последно родителите й се надявали, че тя е сред оцелелите, обиколили всички болници с ранени, докато научат тъжната новина късно вечерта в петък.

Припомняме ви, че в адската катастрофа, станала в петък преди обед на магистрала "Тракия", загинаха 6-ма, а 23-ма бяха тежко ранени.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на шофьорката на "Рено"-то, което стана причина за кървавия ад с автобуса на "Юнион Ивкони".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсват мантинели,канавкате са дълбоки,банкетите са тесни,няма достатъчен пътен габарит. Пътната инфраструктура не е на нивото на трафика. След това е субективния фактор.
9
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прокуратурата вече повдигна обвинение на шофьорката на "Рено"-то, което стана причина за кървавия ад с автобуса на "Юнион Ивкони"...Грешка! Шофьорката е била "причина", но "повода" за обръщането на автобуса е в неадекватната реакция на автобусният шофьор. Малка кола не може да обърне тежък многотонен автобус! Може да го чукне, евентуално да го приплъзне (въпреки, че това физически също е спорно), но не може да го обърне. Може да го обърне само поднасяне при неадекватни действия на шофьора!
8
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка смърт е трагедия. А от европейската комисия бяха катргорични: " жертвите от катастрофите в България са резултат от лошите пътища и лошата култура на шофиране"
7
23
 
12
 
! Отговори
minuvach преди 6 години
Когато пускат подобни новини където са замесени деца, по принцип е направено с целта да се отвлече вниманието от нещо.Явно пак снабдяват "опозицията" в Сирия с оръжие, а за народа, зрелища, екшън, тук-таме някой етнически конфликт, и така...да минава времето докато правят схеми на спокойствие.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
надявам се да разгледат спирачният път
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да извинявам се първо в ляво и после в дясно . Извинявам се за неточноста .
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мирише на конспирацияпак отвличат вниманието от нещо
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе вие май не сте се събудили ...До коментар 1 : от кога канавките са в ляво? В Англия е така, но в България канавките са в дясно. До коментар 2: Центъра на тежестта е високо.Иначе ... трудно мога да си представя по - голямо нещастие за близките на загиналите. Искрени съболезнования.
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При такъв удар инстиктивната реакция е завой на ляво . В този участък точно нямаше и мантинела която би могла да спре обръщането на рейса . Рейсовете са с нисък център на тежеста .
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за загиналите . Минах по магистралата след 3 часа чакане . Мисля че се замитат следи . На пътя ясно личаха следи от спирачния път на рейса . Те бяха първо в дясно с застъпване на втората лента , а после в ляво към канавката . Възможно е шофьорът на рейса да е опитвал изпреварване на трета кола и да не е видял другата намираща се в мъртвата точка на огледалото .