Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

18897 гледания   |  Още видео

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сите знаjат дека Владе Цепески - Дракулски je македонец.
22
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 7 месеца
Влад е бил един от най-добрите държавници на Европа - набива на кол разбойниците, турците, протурските аристократи сепаратисти и крадците от хазната. Като резултата постига ред, законност и сериозен икономически растеж. Неслучайно румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?". Съвременна Европа включително България се нуждае от такива държавници.
21
8
 
12
 
! Отговори
Да преди 7 месеца
Време е такива кукундрели да ги пенсионирват и да се отдадат на почивка и пенсионерски живот! Колкото и да си учен, идва момент когато остаряваш и акъла ти изхвръква, почваш да ставаш вулгарен, сприхав и най-вече смешен!
20
6
 
5
 
! Отговори
Браво Бож преди 7 месеца
Браво Божо каквото кажеш е изстрел в мутрите на западняците,ма ма им стара,ний тук сме създали яйцето и кокошката,другите са просто аматьори хаха
19
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Помня я петолъчката- бяха я сложили в едно мазе,ние отидохме да я видим и се изпикахме на нея. Но това беше отдавна и вече се е отмирисала,та червените могат да си я консумират спокойно,ако и мишките не са я нацвъкали.
18
5
 
10
 
! Отговори
Я преди 7 месеца
Божидар - Президент !
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е- по това време Българският език е бил водещ сред "славянските" езици,Русия още не била нищо а единствената европейска държава,която е можела да се мери със славата на Рим е била България!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
КРАЙ КРАЙ!! СА МАКЕДОНЦИТЕ И ТОЯ ЩЕ СИ ГО ПРИПИШАТ! :D
15
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А аз мислех че е македнонец...
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
на църковно славянски са писани.
Виж документите по договорите на баща и дъщеря са писани на български.
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Божо, трай си, че румънците ще измрат от смях. Казва се Дракула, защото е грешно транскрибирано от dragon - рицарски орден на дракона. Но на румънски е близко да dracul, което е дявол. А Цепеш - идва от "набивам на кол", което му е било любимо занимание. А книгите и документите са на български, защото когато пада Търново цялата ни книжнина се спасява в Румъния. Българският език е бил официален чак до 1860 и някоя си, когато се вкарва латиницата от Ардялската школа. Професор бил... пияндурник!
12
6
 
31
 
! Отговори
Жоре Алманахо преди 7 месеца
Божо, пий си ракията, яж си мезетата и си гледай пенсията. Тия вампири и кръволоци вече ти източиха и последната капка здрав разум....
11
2
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 7 месеца
Не знам дали Влад е българин, но че власите са писали на български е факт. Въобще цялото предаване ,в което гостува и разни други хора е много добро. интересно е, без да е натпрапчиво.
10
4
 
17
 
! Отговори
дъртий преди 7 месеца
ох ти луно македонска :))))
9
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Герберасткия лъжльо не спря да фалшифицира историята.
8
7
 
17
 
! Отговори
Пацu преди 7 месеца
Това е самата истина!
Влад е типично българско и име от онова, пък и не само време.
Да не говорим, че българските воеводства отвъд р. Дунав не биват завладяни от османците...
А тpoловете които са учили само история на БКП-КПСС да мълчат!
7
5
 
28
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 7 месеца
Всички "ВЛАШКИ ГРАМОТИ" са написани на БЪЛГАРСКИ, ТОВА МНОГО ЯДОСВА МАМАЛИГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ.
6
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Божидар Димитров е внук на Дракула. Щеше да отрови Винету със "светена" вода в Плиска...ДС, ДС-ела си прибери мющериите....
5
10
 
25
 
! Отговори
от бутилката преди 7 месеца
Сензация от Божидар Димитров: аз съм граф Дракула, и съм българин, от Созопол! Ухили се Божо и отпи от бутилката.
4
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този май е започнал да вампирясва !