Сензация от Божидар Димитров! Граф Дракула – българин!

Историкът: Всичките му документи са писани на български език
Обновена: 16 апр 2018 16:34 | 16 апр 2018 16:30, Красимир Ангелов
227

19858 гледания   |  Още видео

"Известният Влад Цепеш - Дракула, воеводата на Влашко, е българин", заяви в предаването "Операция: История" проф. Божидар Димитров.

"Всичките му документи са писани на български език", продължи историкът и поясни, че до 17 век официалната документация в голяма част от днешна Румъния се е водила на книжовен български език. 

Коментирайки голямата победата на цар Калоян над рицарите на император Балдуин Фландърски край Одрин на 14 април 1205 г., Божидар Димитров посочи пред Bulgaria On Air , че по този начин Калоян спасява източното православие от силно негативно настроената срещу него Латинска империя.  

Говорейки за българското възраждане директорът на Института за исторически изследвания на БАН доц. Даниел Вачков посочи, че "въпреки стопанския напредък, въпреки къщите на няколко ката, българинът не е действал сметкаджийски и е имал куража да въстане срещу османското владичество". 

Историкът и специалист по османистика Валентин Митов акцентира на тежкото положение на българите по време на 5-вековното робство и особено на ''кръвния данък'' за съставяне на еничарския корпус.  

Журналистът Мила Вачева разказа увлекателната история за това как е демонтирана, изгубена и после отново намерена огромната петолъчка на бившия партиен дом в София. Според нейните проучвания  Партийният дом е имал две петолъчки, като едната е доставена през 1985 година и е имитирала напълно Кремълската звезда, а за направата освен рубин, са използвани и два килограма злато.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сите знаjат дека Владе Цепески - Дракулски je македонец.
21
1
 
23
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Влад е бил един от най-добрите държавници на Европа - набива на кол разбойниците, турците, протурските аристократи сепаратисти и крадците от хазната. Като резултата постига ред, законност и сериозен икономически растеж. Неслучайно румънците казват "Къде си Цепеш, господарю?". Съвременна Европа включително България се нуждае от такива държавници.
20
8
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Време е такива кукундрели да ги пенсионирват и да се отдадат на почивка и пенсионерски живот! Колкото и да си учен, идва момент когато остаряваш и акъла ти изхвръква, почваш да ставаш вулгарен, сприхав и най-вече смешен!
19
6
 
5
 
! Отговори
Браво Бож преди 1 година
Браво Божо каквото кажеш е изстрел в мутрите на западняците,ма ма им стара,ний тук сме създали яйцето и кокошката,другите са просто аматьори хаха
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня я петолъчката- бяха я сложили в едно мазе,ние отидохме да я видим и се изпикахме на нея. Но това беше отдавна и вече се е отмирисала,та червените могат да си я консумират спокойно,ако и мишките не са я нацвъкали.
17
5
 
10
 
! Отговори
Я преди 1 година
Божидар - Президент !
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е- по това време Българският език е бил водещ сред "славянските" езици,Русия още не била нищо а единствената европейска държава,която е можела да се мери със славата на Рим е била България!
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КРАЙ КРАЙ!! СА МАКЕДОНЦИТЕ И ТОЯ ЩЕ СИ ГО ПРИПИШАТ! :D
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз мислех че е македнонец...
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на църковно славянски са писани.
Виж документите по договорите на баща и дъщеря са писани на български.
12
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божо, трай си, че румънците ще измрат от смях. Казва се Дракула, защото е грешно транскрибирано от dragon - рицарски орден на дракона. Но на румънски е близко да dracul, което е дявол. А Цепеш - идва от "набивам на кол", което му е било любимо занимание. А книгите и документите са на български, защото когато пада Търново цялата ни книжнина се спасява в Румъния. Българският език е бил официален чак до 1860 и някоя си, когато се вкарва латиницата от Ардялската школа. Професор бил... пияндурник!
11
6
 
31
 
! Отговори
Жоре Алманахо преди 1 година
Божо, пий си ракията, яж си мезетата и си гледай пенсията. Тия вампири и кръволоци вече ти източиха и последната капка здрав разум....
10
2
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
Не знам дали Влад е българин, но че власите са писали на български е факт. Въобще цялото предаване ,в което гостува и разни други хора е много добро. интересно е, без да е натпрапчиво.
9
4
 
17
 
! Отговори
дъртий преди 1 година
ох ти луно македонска :))))
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герберасткия лъжльо не спря да фалшифицира историята.
7
5
 
28
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 1 година
Всички "ВЛАШКИ ГРАМОТИ" са написани на БЪЛГАРСКИ, ТОВА МНОГО ЯДОСВА МАМАЛИГАРСКИТЕ ИСТОРИЦИ.
6
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божидар Димитров е внук на Дракула. Щеше да отрови Винету със "светена" вода в Плиска...ДС, ДС-ела си прибери мющериите....
5
10
 
25
 
! Отговори
от бутилката преди 1 година
Сензация от Божидар Димитров: аз съм граф Дракула, и съм българин, от Созопол! Ухили се Божо и отпи от бутилката.
4
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този май е започнал да вампирясва !
3
12
 
12
 
! Отговори
Мислител преди 1 година
Калоян е католик ,а сина му повече от папата !